Skip to main content

Sinetron Nada Cinta

Alamak kawan kawan alam maya cik mai semua!..cik mai telah terJATUH hati pada sinetron ini...sangat Best untuk ditonton..sampaikan sanggup tengok citer nie dari Tentang Dhia...Bagaimana kah ini?..hehe..

Nada Cinta adalah drama lipur lara muzikal yang ditayangkan di Indosiar yang diciptakan oleh MD Entertainment pada tahun 2011 pertama tayang mulai sejak tarikh Isnin, 17 Januari 2011 dengan lagu tema soundtrack yang diambil berjudul Nada Cinta memasang lagu soundtrack drama lipur lara Nada Cinta ini dipilih lagu berjudul sama yakni Nada Cinta yang penyanyikan vokal oleh Mikha Tambayong Feat. Randy Pangalila, Dewi Sandra dan Michella Puteri. Drama lipur lara ini dibintangi oleh Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Olla Ramlan, Luna Maya, Primus Yustisio, Michella Puteri dan Dewi Sandra setiap hari pukul 7.00 petang. Sinetron ini akan ditayangkan di Malaysia di Astro Ria pada 27 September 2011, tayang setiap hari Isnin - Jumaat, pukul 06.30 petang.

Walaupon citer ini memang sesuai untuk remaja..tapi mak2 orang macam cik mai pon boleh je layan...cer baca SINOPSIS dia..

nak tau best ke tak...cer tengok...cer tengok...

p/s -

Comments

kah.kah... last2 cik mai jatuh hati ya dengan sinetron itue. ya adalah layankan aja! gua kadang2 tyme liburan engak tiada cerita layan juga.... back to back gitu!
Myra Jay said…
Memang kalau dah sekali ter'layan' citer Indon ni jawabnya melekat la ;)

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…