Skip to main content

Pra diet

Pra diet

Sebenarnya niat di hati tu memang nak memulakan diet Atkins minggu lepas, tapi banyak bebeno dugaan MAKANAN yang mendatang..hehe..Tak boleh nak tahan..

Hari Isnin 21 Oktober, bila timbang berat 68kg
Pagi brekfes mihun goreng, dodol, roti dan air suam (awal2 lagi dah fail hehe)
Lunch ayam goreng dan sayur sawi
Dinner pulak bihun goreng..
Memang hancuss diet..hahaha

Hari kedua, 22 Oktober
Bekfes telur rebus dan sosej
Lunch ayam goreng dan sayur bayam
Petang makan roti separuh (lapo sangat)
Dinner ketiau goreng
Separuh Hancur diet...hehe

Hari ketiga 23 Oktober
Bekfes scramble egg dan air suam
Lunch sayur bayam + ikan masak asam
Dinner mee goreng 

Hari Keempat 24 Oktober
Bekfes omellete set (roti sekeping, hash brown)
Lunch chicken grilled
Dinner sayur bayam + ayam

Hari Kelima 25 Oktober 
Bekfes Sandwich dan roti sardin
Lunch Buah-Buahan 
Dinner Sayur bayam

Hari Keenam 26 Oktober
Bekfes Roti
Lunch Kopok Lekor
Dinner bihun sup

Hari Ketujuh 27 Oktober
Bekfes roti
Lunch roti
Dinner roti


Bila timbang still sama je berat hehe..sebab walaupun tak makan nasi dan minum air manis..cik mai tetap amik carbo yang lain dan TIDAK bersenam langsung...

Takpe usaha lagi minggu ni...




Berat Terkini 65 KG...

Comments

Sumijelly Sumi said…
sumi pun sdg diet gak.. tgk try sikit2 kurangkan makan..hik3

Sumijelly.com

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI