Tuesday, October 1, 2013

Kisah TTC - Period lagi

Salam semua,

Bulan ni dah masuk bulan ke 5 cik mai gigih berTTC, tapi period on time ajer la pulak...saje tau...bulan lepas period dah delay 3 hari, hati cik mai dah berbunga-bunga riang tapi esok nye period pulak...frust tau...semenjak gigih TTC ni cik mai sensitip la ngan period...(itula dulu risau selagi tak period, risau pregnant..sekarang dah terbalik..bila period je cik mai frust..)

Tahun ni bila cik mai dah abis studi, dah masuk rumah baru niat nak tambah ahli keluarga tu membuak-buak la jugak..tapi itulah mungkin  belum ada rezeki lagi buat cik mai dan en asben..usaha tangga kejayaan orang kata kan..kami akan usaha lagi next month..hehe...

Berurut
Sejak bulan Julai baru cik mai mengurut ngan bidan2 pakar ..hehe..yang sorang aritu dia cakap peranakan/rahim cik mai ni jatuh...oklah dia bagi naikkan semula tapi sakitnye usah ditanya...sakit yang teramat masa bidan tu sengkak..ayooo....

Bidan yang kedua pulak cik mai mengurut bulan September hari tu....dia cakap peranakan/rahim cik mai senget pulak...urut lagi sekali...(tapi hasilnya period bulan ni darahnye merah macam fresh blood tu, dan ketul2 tu keluar banyak) mungkin banyak yang tak abis keluar kot setiap bulan.....sebab dari bulan April period cik mai macam tak lawas je keluar...banyak seperti biasa cuma hari semakin pendek dan warna pulak macam coklat gelap....bulan ni seronok tengok warna merah cik P kita..hehe....

Bulan ni simptom mengandung tu dah ada...penat, kepala pening, perut sebu..cuma takde rezeki lagi....cik P yang menjelma..takpe, dulu cik mai ingat senang je nak dapat baby ni ...rupanya tidak...keadaan diri pon memainkan peranan penting jugak..kita kena happy2, jangan stress dan kalau boleh nak pergi bercuti la ngan en asben....nak dapatkan kembali mood seperti lepas berkahwin dulu..hehehe...Walaupun yang first cepat nak dapat, yang kedua belum tentu cepat jugak...(tulah lama sangat jarak kan anak, kan dah merajuk rahim tu ~ orang tua2 yang cakap..hehe)....

Kita hanya mampu merancang Tuhan yang menentukan segalanya....

Semoga kami dipermudahkan segala urusan...amin....

P/S - Zameer pon sangat rapat ngan cik mai lately, dan suka merajuk...macam tau2 je mama tengah plan nak bagi dia adik..hehe...


2 comments:

Momma AA said...

Cik Mai,
TTC tu apa????

Mrs JZizan said...

Momma AA..TTC tu trying to conceive..hehehe

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .