TABUNG ZJ

Friday, August 4, 2017

LGFT apa tu?

Mesti korang nak tau ape tu kan LGFT tu kan??... jangan tipu.. hehe.. takde lah mamaZJ saje je main-main ngan korang...

Sekarang ni, mamaZJ tengah pakai 1 foundation yang sangat best dan senang sangat nak pakai..dap..dap..dap pakai dah siap..

Foundation ni tak bercapuk..bila pakai je orang akan cepat nampak perubahannya..muka glowing and pinkish.. serius yang ni mamaZJ tak tipu punya...

Harga?.. Memang murah dan mampu milik..RM 29 Sahaja.. dan boleh bertahan selama 2 bulan lebih, kan dah jimat kat situ... RM 29 Boleh pakai 2 bulan lebih tu..

Jarang sangat mamaZJ suka satu barang tanpa try.. yang ni dah try  baru mamaZJ Promote Tau..





Hah ni la dia...



World Breasfeeding Week 1-7/7/2017



World Breastfeeding Week is held annually between the 1st – 7th of August to encourage breastfeeding and improve the health of babies around the world.  

Some of the benefits of Breastfeeding are:
•Breast milk contains antibodies that help the baby to fight off viruses and bacteria,
•Breastfeeding lowers your baby's risk of having asthma or allergies.
•Babies who are breastfed exclusively for the first 6 months, without any formula, have fewer ear infections, respiratory illnesses, and bouts of diarrohea


Sempena "World Breasfeeding Week 1-7/7/2017" 

Kepada semua mama/ibu/mummy/ummi/mak/bonda..semoga kita terus menyusukan anak sehingga 2 tahun..Bukan mudah perjalanan BF ini, banyak cabaran dan dugaan yang kita tempuh..demi anak tercinta marilah kita bersama terus kuat dan positif sentiasa.. Terima kasih pada suami dan keluarga dan rakan2 baik yang sentiasa berada disaat jiwa ini sedih susu drop.. Pada insan yang paling rapat dengan anak selain kita dan paling sabar dengan cabaran BF ini.. ibu Jameela Asfazilah Ibrahim.. tima kasih ibu sebab sokong bagi BF..susu drop teruk ibu pandai adjust waktu dan kuantiti yang sesuai buat Jameela.. Lagi 180 hari Jameela nak cukup 2 tahun..

Perjalanan penyusuan ini mungkin akan dirindui.. sebab anak semakin besar semakin jauh dengan kita, sementara ada "bonding time" bersama baby ni la kita ambil masa bersama mereka..


Bila mata anak memandang kita hilang rasa kepenatan balik kerja, hurm tapi sebagai manusia biasa.. kadang2 mamaZJ naik hangin juga dan marah pada anak2 ..nak- nak lagi si Jameela, kerana budak yang BF ni memang melekat dengan mama..nak masak pun berpaut pada kaki mama..mama masuk toilet meraung menagis macam kena pukul, nak ajak tido mengamuk2...nak mama sahaja..walaupun hakikatnya si ayah ada di situ..

Duhai anak, mama sayang pada kamu berdua, mama memang garang teramat dan mama memang selalu marah kamu berdua..tapi semua itu demi kebaikan kamu berdua..nanti dah besar mama harap kamu berdua hargailah mama dan papa ye..

Love,

MamaZameerJameela

Wednesday, July 26, 2017

Masih berjuang walaupun pahit

Salam semua,

Doakan mamaZJ ye,..masih lagi pejuang susu..

Susu yang drop dengan sangat drastik, selalunya demand Jameela 12oz, mamaZJ akan dapat banyak itu, tapi sejak Cik P datang menjelma, susu drop sangat-sangat..

Pam akan dapat 6oz sahaja, dimana demand tidak cukup dan Jameela akan mengamuk di rumah ibu ;'(.. sedih rasane.. tak tahu macam mana nak di gambarkan..

Minggu ni mamaZJ bawa balik pam dan tambah 2 sesi pam di rumah bagi cukupkan demand Jameela.. Pengorbangan masa rehat dan tidur demimu anak...


Perjalanan BF ini masih berbaki lagi 180 hari, semoga mamaZJ kuat dan terus cekal ye semua...

MamaZJ baru tahu bukan mudah sebenarnya kita nak menyusukan anak selama 2 tahun, banyak pahit getir dia..susu drop tiba-tiba.. mama-mama yang diluar sana kalau ada yang sama macam mamaZJ jangan terus putus asa ye.. kita kena usaha dan terus berusaha demi titisan Emas...


Air mata yang tumpah sahaja menjadi peneman dikala susu drop ini...


Nanti mamaZJ cerita lagi ye..


Love,

MamaZameerJameela


Monday, July 24, 2017

Fasa Drop yang amat menyedihkan mama

Nur Jameela Zaheera mama yang disayangi,

mama minta maaf banyak-banyak kerana mama tidak mampu lagi untuk menghasilkan titisan emas setara dengan kehendak awak...

susu yang mama dapat hanya lah separuh dari keperluan awak.. mama tidak mahu awak lapar dan menangis, mama terpaksa campurkan susu Formula.. mama harap awak akan serasi dengan FM..

Sedih.

24072017