TABUNG ZJ

Friday, November 7, 2014

Pendarahan ketika 6 minggu

5/11/2014

Perut dan pinggang cik mai sakit sangat2...bawa kereta pun kaki krem..padahal hari2 bawak kereta pegi opis...petang ada keluar lendir coklat..agak banyak..sebesar ibu jari...bila tanya org yang berpengalaman itu normal..cik mai lega seketika...

6/11/2014

Perut masih sakit dan seperti mencucuk2...
Bila pergi toilet tengok ada darah merah di panty liner..
Terus tak sedap hati..pegi klinik panel kat opis...doctor klinik bagi refer letter suruh jumpa pakar di DEMC...

Di DEMC,doctor scan masih ada heartbeat..cuma pendarahan masih ada...doctor bagi MC seminggu supaya cik mai berehat secukupnya..dan kena makan ubat kuatkan rahim Dupasthon.

7/11/14

Ketika entry ni ditulis..perut dan pinggang masih sakit..harap2 baby cik mai okay la hendaknye...

Dulu masa pregnantkan Abang Zameer, tak penah ada keluar darah macam ni...cik mai memang risau sangat sebab dah lama tak mengandung..5 tahun sudah...semuanya jadi macam baru balik...

Pakcik google dan kawan2 memang tempat rujukan cik mai buat masa ini...

Harap yang baik-baik aja...

"seandainya rezeki ini milik kita ku amat bersyukur,namun andai terjadi disebaliknya diri ini redha.."

1 comment:

eika_jps said...

salam..

saya pun pernah terjadi mcm nie...doc nasihatkan saya supaya jgn buat kerja berat dan klu bleh doc nasihatkan jgn bersenggama...
klu ikut orang tua2 dorg cakap baby cuci muka...tak kisah la cuci muka or apa yang penting mes Jzizan jgn buat keja berat...take care ya..

tinggal jejak
http://atikarafina.blogspot.com/