Tuesday, February 19, 2013

Kena Belajar Resepi Baru

Erm tajuk je gempak, tapi cerita macam biasa je...hehe..cik mai sebulan nie memang terasa penat sangat badan ni, setiap sabtu dan ahad ulang alik ke Shah Alam untuk menguruskan hal rumah baru..mengecat dah berapa minggu dah tapi tak selesai pon lagi..takpe slow and steady..perancangan cik mai nak masuk rumah baru dalam awal bulan April,."i love April"..bulan kelahiran cik mai dan cik mai memang suka no 4..Banyak lagi benda yang belum diselesaikan untuk berpindah nie(bahkan belum mula mengemas pon lagi) :) pemalas punya cik mai..hehe..bukan ape mood belum mari lagi la u all..cane tue?...

Bayangkan lori pon cik mai tak cari lagi..memang tahap kritikal "kemalasan" cik mai dan asben..haha..sayang dan sedih sebenarnya nak tinggalkan rumah sewa sekarang nie..jiran yang cik mai dah anggap macam mak ayah sendiri, kasih sayang dan keprihatinan dorang tu yang buat cik mai sayang sangat nak tinggalkan rumah sewa ni...bukan senang nak dapat kejiranan seperti ini..dulu cik mai penah menyewa di Shah Alam, dapat pulak kejiranan dasar tutup pintu memang tak best..sekarang ni best, leh melepak kat luar sambil bergosip2..beshnye momen camni...mesti cik mai rindu momen camni...

Kejiranan baru ni cik mai tak pasti lagi..harap2 happening jugak la..sebab kebanyakan umur macam cik mai ajer..leh masuk la kot...nanti kena wat JKKKKKKK.. (macam dalam citer antu kak limah tu.hehe)...yang paling penting kejiranan cik mai MAJORITI orang pantai timur...sukala encik asben..orang kampung dia..huhu....cik mai okay je...cuma tak reti nak cakap balik dalam dialek dorang..faham tapi tak reti cakap balik bole tak...hehe

Semalam encik asben request cik mai belajar masakan Kelantan..erm..camne ye?..kena beli buku masakan Kelantan la camni...


P/S - LALALA..Bestfren macam delay je bulan nie...erm..ada isi ka?...hehe

1 comment:

Myra Jay said...

Ehem ehem, mudah2an ada rezeki ye cik mai, mana tau sbb lemau nk mngemas tu sbb ada isi, take care tau.
Masakan kelantan xpe pelan2 belajo k, resepi leh tnya mertua kan..

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .