Skip to main content

Kena Belajar Resepi Baru

Erm tajuk je gempak, tapi cerita macam biasa je...hehe..cik mai sebulan nie memang terasa penat sangat badan ni, setiap sabtu dan ahad ulang alik ke Shah Alam untuk menguruskan hal rumah baru..mengecat dah berapa minggu dah tapi tak selesai pon lagi..takpe slow and steady..perancangan cik mai nak masuk rumah baru dalam awal bulan April,."i love April"..bulan kelahiran cik mai dan cik mai memang suka no 4..Banyak lagi benda yang belum diselesaikan untuk berpindah nie(bahkan belum mula mengemas pon lagi) :) pemalas punya cik mai..hehe..bukan ape mood belum mari lagi la u all..cane tue?...

Bayangkan lori pon cik mai tak cari lagi..memang tahap kritikal "kemalasan" cik mai dan asben..haha..sayang dan sedih sebenarnya nak tinggalkan rumah sewa sekarang nie..jiran yang cik mai dah anggap macam mak ayah sendiri, kasih sayang dan keprihatinan dorang tu yang buat cik mai sayang sangat nak tinggalkan rumah sewa ni...bukan senang nak dapat kejiranan seperti ini..dulu cik mai penah menyewa di Shah Alam, dapat pulak kejiranan dasar tutup pintu memang tak best..sekarang ni best, leh melepak kat luar sambil bergosip2..beshnye momen camni...mesti cik mai rindu momen camni...

Kejiranan baru ni cik mai tak pasti lagi..harap2 happening jugak la..sebab kebanyakan umur macam cik mai ajer..leh masuk la kot...nanti kena wat JKKKKKKK.. (macam dalam citer antu kak limah tu.hehe)...yang paling penting kejiranan cik mai MAJORITI orang pantai timur...sukala encik asben..orang kampung dia..huhu....cik mai okay je...cuma tak reti nak cakap balik dalam dialek dorang..faham tapi tak reti cakap balik bole tak...hehe

Semalam encik asben request cik mai belajar masakan Kelantan..erm..camne ye?..kena beli buku masakan Kelantan la camni...


P/S - LALALA..Bestfren macam delay je bulan nie...erm..ada isi ka?...hehe

Comments

Myra Jay said…
Ehem ehem, mudah2an ada rezeki ye cik mai, mana tau sbb lemau nk mngemas tu sbb ada isi, take care tau.
Masakan kelantan xpe pelan2 belajo k, resepi leh tnya mertua kan..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…