Skip to main content

Mimpi dapat BE

Fuyooo..malam tadi cik mai telah bermimpi mendapat BE...haha..mimpi tak nak kalah ye..itulah sebab semalam cik mai frust sangat terus dapat mimpi BE tue..Sebenarnya cik mai pon tak penah dapat BE lagi sebab blog pon suam suam kuku je..ada mood nak menulis ada lah entry dari cik mai..bila tiba time malas nak menulis..memang berhabuk terus blog KOPICAWAN ni...

Cik mai menulis blog nie untuk bercerita tentang diri cik mai, pastu kadang kadang cik mai luahkan perasaan kat blog nie...jadi nuffnang nie sekadar sampingan (tengok orang lain ada nuffnang..cik mai pon nak jugak..tapi tak reti pon sangat nuffnang nie...)

Tapi bila ek kita boleh dapat BE..nak berangan jap..kena cari lagi pasal nie...bila baca blog orang kadang2 dorang baru je berblog tapi dah dapat BE...cik mai pon baru jugak..takpe kena belajar lagi.....

p/s - nanti sambung lagi..cik mai kena attend kelas Oh my English!..maklumla lemah cakap omputih nie..hehe


Comments

Mrs Ledibet said…
amboi sampai mimpi² hehe
Cik Mai said…
hehe...tula sampai mimpi2..tapi nak jugak dapat BE tu..
Myra Jay said…
Cute Mum update survey kat Nuffnang, mana tau ada rezeki kena gaya penaja sudi nak menaja blog Cik Mai :)
Pesta Jiwa said…
Mungkin entri ni boleh membantu cara sebenar dpt BE http://pestairamajiwa.blogspot.com/2012/02/cara-sebenar-untuk-dapatkan-buffered.html?m=0
Amirul said…
bangga Nuffnang kalau sampai masuk mimpi produk BE dia nim
Syafiq Ahadin said…
pernah gak mimpi. haha! bukak2 takde pong. haha!
Cik Mai said…
yeke myra..cik mai kena belajar lagi dengan myra nie..hehe
Cik Mai said…
tima kasih for the info...cik mai akan terjah ke sana..
Cik Mai said…
hehe..amirul, tapi nuffnang mana ada singgah blog cik mai nie ha..
Cik Mai said…
syafiq..kita nanti kan sama2 kehadiran BE ke blog kita..haha

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…