Skip to main content

Perlukah ada pakwe?


Situasi 1
(Semasa hari kejadian..setelah beberapa minit selepas exciden dan berada di Hospital)


Cik Z : awak, saya exciden la...
Mr. F : La, ye ke?..awak tapi saya ada hal nie..ada games boling agensi...
Cik Z : ermm..xpe la..
Mr Z : oK...

Situasi 2
(Keesokan harinya)


Cik M: Pakwe u mana?..xde ke datang bagi bunga ke buah ke?
Cik Z: takde, dia sibuk..
Cik M: Aik,..makwe exciden, muka da macam belon, bibir kalah la Angelina Jolie..dia tak datang lawat...
Cik Z: Takpe la, i faham dia sibuk (sedapkan hatinye sendiri..)
Cik M:..Erm..kalau i jadi u, da lama i say Goodbye!
Cik Z: Takpela, tak semestinya kalau sayang dia kena datang tengok i kan..dia tak reti tunjuk kasih sayang..
Cik M: Kepala u nie mesti terhentak banyak kan masa exciden?..orang gile je leh cakap camtu tau...
Cik Z:..(diam dan berfikir.......)

NOTA KAKI - cik mai rasa,seorang PAKWE yang sayang kan kita pasti akan bergegas ke tempat kejadian bila dia tau AWEK nya exciden...seorang kawan pon sangat risau apabila kawan nya exciden....tapi bila da jadi macam nie korang nilai kan la,..sama ada PAKWE tu sayang ke atau tidak pada MAKWE tu...ke sekadar KEKASIH SEPARUH MASA aje...

Sebagai seorang yang TERHAMPIR kepada si MAKWE, cik mai telah menasihati beliau supaya beliau berfikir untuk meneruskan hubungan andainya sebegini sikap PAKWE beliau...Memang SAYANG tu luas..semua orang ada cara masing masing menunujukan sayang tapi kalau cam gini la punya style...cik mai tak leh nak terima...

P/S - BIAR ORANG SAYANG KITA LEBIH DARI KITA MENYAYANGI DIA LEBIH...

Comments

Myra Jay said…
Kadang ni bila cinta dah menguasai diri, perkara tu diorang tak pedulik..

Kesian kan..


**Cik Mai, contest gadget yg Myra join tu dah tamat lepas Raya Aji ritu, entry tu adalah tugasan kami sbg peserta kena cari komen sebanyak mungkin..
Hope Cik Mai support dengan memberi komen sebanyak mungkin ye :)
Cik Mai said…
hehe..ok nanti cik mai komen banyak2..hehe
Myra Jay said…
Yup, buat entry dan bagitau ler samada Cik Mai dah klik Like, Tweet dan dah klik Google+1

Kalau buat salah satu pun takpa, nak buat 3 3 pun lagi bagus :)
Momma AA said…
hurmmm... kesian si makwe tu.. harap2 si makwe sedar yg si pakwe itu tidak sesuai lgsg utk dijadikan seorg suami...

suh la si makwe try cari yg lain pulak.. in d same time, suh dia doa byk2 supaya ditemukan jodoh yg baik buat dia n agamanye.. Jgn lupa juga berpose n buat solat hajat.. Biasanya org2 yg terinaya ni Allah permudahkan urusannye.. wallahualam... Allah SWT Maha Mengetahui...
(tetiba rasa cam ustazah pulak.. wakakakaka)
Perlu, sebab kalo tyme susah bole mintak tlg! heheheh. Tapi kalo pakwer di atas tue perlu ditinggalkan sebab tak sensitif langsung. ishhhh...ishhhhh. kesian si kekasih perempuan!
nkara said…
sesibuk mana pun lelaki tu patut jenguk cik Z...lagipun takat main boling je pon.ape ke bangangnye..bukan boling nak tutup hari tu kan?besok2 bole lagi main..jgn kata nak jaga hati kawan2 yg main boling tu sampai hati awek sendiri tercalar...
aku nasihatkan cik Z...kasih tu biar berpada2..pompuan memang selalu bersikap mudah mengalah dan kesian (aku pun kadang2 mcm tu jugak)..kalo skang pun dia tak amik peduli, kawen kang camne?
pikir2 kan dan selamat beramal..hohoho

p.s. bibir anjelina joli wooo..cekci cekci
Cik Mai said…
MOMMA - macam ustazah la u..
Cik Mai said…
alin - i da hasut dia supaya tinggalkan pakwe..
Cik Mai said…
nkara - aku da suh dia pikir masak2 sebelum meneruskan lagi hubungan mereka...bibir angelina jolie tu yg aku tak tahan..hahaha

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…