TABUNG ZJ

Tuesday, November 22, 2011

Perlukah ada pakwe?


Situasi 1
(Semasa hari kejadian..setelah beberapa minit selepas exciden dan berada di Hospital)


Cik Z : awak, saya exciden la...
Mr. F : La, ye ke?..awak tapi saya ada hal nie..ada games boling agensi...
Cik Z : ermm..xpe la..
Mr Z : oK...

Situasi 2
(Keesokan harinya)


Cik M: Pakwe u mana?..xde ke datang bagi bunga ke buah ke?
Cik Z: takde, dia sibuk..
Cik M: Aik,..makwe exciden, muka da macam belon, bibir kalah la Angelina Jolie..dia tak datang lawat...
Cik Z: Takpe la, i faham dia sibuk (sedapkan hatinye sendiri..)
Cik M:..Erm..kalau i jadi u, da lama i say Goodbye!
Cik Z: Takpela, tak semestinya kalau sayang dia kena datang tengok i kan..dia tak reti tunjuk kasih sayang..
Cik M: Kepala u nie mesti terhentak banyak kan masa exciden?..orang gile je leh cakap camtu tau...
Cik Z:..(diam dan berfikir.......)

NOTA KAKI - cik mai rasa,seorang PAKWE yang sayang kan kita pasti akan bergegas ke tempat kejadian bila dia tau AWEK nya exciden...seorang kawan pon sangat risau apabila kawan nya exciden....tapi bila da jadi macam nie korang nilai kan la,..sama ada PAKWE tu sayang ke atau tidak pada MAKWE tu...ke sekadar KEKASIH SEPARUH MASA aje...

Sebagai seorang yang TERHAMPIR kepada si MAKWE, cik mai telah menasihati beliau supaya beliau berfikir untuk meneruskan hubungan andainya sebegini sikap PAKWE beliau...Memang SAYANG tu luas..semua orang ada cara masing masing menunujukan sayang tapi kalau cam gini la punya style...cik mai tak leh nak terima...

P/S - BIAR ORANG SAYANG KITA LEBIH DARI KITA MENYAYANGI DIA LEBIH...

9 comments:

Myra Jay said...

Kadang ni bila cinta dah menguasai diri, perkara tu diorang tak pedulik..

Kesian kan..


**Cik Mai, contest gadget yg Myra join tu dah tamat lepas Raya Aji ritu, entry tu adalah tugasan kami sbg peserta kena cari komen sebanyak mungkin..
Hope Cik Mai support dengan memberi komen sebanyak mungkin ye :)

Cik Mai said...

hehe..ok nanti cik mai komen banyak2..hehe

Myra Jay said...

Yup, buat entry dan bagitau ler samada Cik Mai dah klik Like, Tweet dan dah klik Google+1

Kalau buat salah satu pun takpa, nak buat 3 3 pun lagi bagus :)

Momma AA said...

hurmmm... kesian si makwe tu.. harap2 si makwe sedar yg si pakwe itu tidak sesuai lgsg utk dijadikan seorg suami...

suh la si makwe try cari yg lain pulak.. in d same time, suh dia doa byk2 supaya ditemukan jodoh yg baik buat dia n agamanye.. Jgn lupa juga berpose n buat solat hajat.. Biasanya org2 yg terinaya ni Allah permudahkan urusannye.. wallahualam... Allah SWT Maha Mengetahui...
(tetiba rasa cam ustazah pulak.. wakakakaka)

Alin's In D House said...

Perlu, sebab kalo tyme susah bole mintak tlg! heheheh. Tapi kalo pakwer di atas tue perlu ditinggalkan sebab tak sensitif langsung. ishhhh...ishhhhh. kesian si kekasih perempuan!

nkara said...

sesibuk mana pun lelaki tu patut jenguk cik Z...lagipun takat main boling je pon.ape ke bangangnye..bukan boling nak tutup hari tu kan?besok2 bole lagi main..jgn kata nak jaga hati kawan2 yg main boling tu sampai hati awek sendiri tercalar...
aku nasihatkan cik Z...kasih tu biar berpada2..pompuan memang selalu bersikap mudah mengalah dan kesian (aku pun kadang2 mcm tu jugak)..kalo skang pun dia tak amik peduli, kawen kang camne?
pikir2 kan dan selamat beramal..hohoho

p.s. bibir anjelina joli wooo..cekci cekci

Cik Mai said...

MOMMA - macam ustazah la u..

Cik Mai said...

alin - i da hasut dia supaya tinggalkan pakwe..

Cik Mai said...

nkara - aku da suh dia pikir masak2 sebelum meneruskan lagi hubungan mereka...bibir angelina jolie tu yg aku tak tahan..hahaha