Skip to main content

Irwansyah - Cinta Lama Bersemi Kembali

                                                                                                                                                                                                                        
Bertemu denganmu sekian detik
Cukup membuatku
Mengingatkanku pada saat dulu
Kita berdua menjalin cinta

Kurasakan getaran itu ada
Saat kau menatap
Dan berikan senyummu padaku
Mungkin saja kita kembali

Benci aku
Kar'na jatuh cinta padamu
Bekas kekasihku
Cinta lama bersemi kembali

Akan kulihat kesempatan ini
Baik atau tidaknya untuk kita
Kembalikan cinta kita dulu
Yang pernah terputus

Bila cinta lama kembali bersemi
Bukan satu dosa ataupun bencana untuk kita
Coba saja, biar ku coba

Benci aku
Kar'na jatuh cinta padamu
Bekas kekasihku
Cinta lama itu mungkin saja kan kembali
Lagi bersamamu, bekas kekasihku

Layan jap lagu yang gini..hehe...sebenarnye motip cik mai publish
lagu nie untuk bagi tips macamana kita nak melupakan
seseorang yang istimewa yang penah hadir di dalam hidup kita
..mungkin sekarang BELIAU telah menemui seseorang yang
lebih bagus dari kita (tak da jodoh la tue)..dan kita pon telah
menemui seseorang yang lebih menerima kita seadanya...
Memang cik mai akui susah untuk melupakan seseorang itu..
kita boleh je cakap dah lupa tapi dalam hati...hanya kita je
yang tahu.. Kita kena la menerima Hakikat...Semua yang
berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..kan..kan...

TIPS UNTUK MELUPAKAN 

Belajar untuk melepaskan BELIAU
Kita beri ruang kepada diri kita dan BELIAU untuk mencari kehidupan masing2...Melangkah ke depan dan usah berpaling.

Buang Jauh jauh Kenangan
Jangan diingat kembali kenangan bersama BELIAU,
jangan pergi tempat yang meninggalkan memori
bersama pada masa terdekat (ubati dulu hati)..
Tapi tu la orang salu cakap tempat jatuh lagi dikenang,
ini kan pula tempat bercinta kan....

Berhenti berhubung
Jangan menghubungi sesama sendiri..kalau tidak kasih
pasti berpaut kembali..lain la kalau anda masih single dan
BELIAU masih single boleh la..kalau masing2 sudah berpunya...ermmm..SAYANGILAH pasangan anda..hehe

Berdoa yang Terbaik
Mendoakan BELIAU dan anda bahagia di dalam
kehidupan masing masing....

Belajar menerima pasangan
Kita perlu menerima pasangan dengan seadanya..
sesungguhnya dia telah diciptakan untuk kita..
Kita hanya mampu meraNcang..
Jodoh PERTEMUAN semua ditangan TUHAN.......

P/S - Sayangi lah SIDIA yang sentiasa berada disisi kita
ketika senang dan susah...CINTA lama usah dikenang...

Comments

wah cik mai sempat lagik mengimbau zaman centha dulu tue sambil banyak kerja sekolah. hehehehhe... betul tue sanyangilar n kenanglar selalu yang sentiasa berada di sisi kita ketika senang dan susah!
Cik Mai said…
hehe...sambil wat kije skola..sambil berblog..
Hana Soffelia said…
Owh.. terkenang kisah lama. Kita xde plak lagu tema. hehe

btw, tak pernah dgr lagu ni.
Cik Mai said…
hana - mai pon baru dg rlagu nie..lagu tema time bercinta lain..jiwang2 punya..hehe

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…