Skip to main content

Nasib Orang Takde Emak

Kadang kadang cik mai hepi sangat tengok orang yang ada emak...dorang boleh share masalah bersama, gelak bersama dan berkasih sayang...cik mai da xde emak...huhu...arwah emak cik mai dah 4 tahun kembali ke rahmahtullah....entahla..walaupon hubungan cik mai dan arwah emak tak rapat tapi cik mai sentiasa teringat...

Cik mai lebih rapat ngan opah..hehe..cuma yang cik mai terkilan,cik mai xsempat nak membahagiakan arwah emak dan arwah atuk semasa hayat mereka ada...cik mai lalai dengan semua nie...bila dah xda barulah cik merasa kehilangan...yela,bukan senang nak rapat perhubungan kalau kita x duduk skali dengan emak..cik mai rasa kekok sangat dengan emak sendiri...tapi cik mai banyak kerugian yang cik mai xkan dapat merasainya sekarang...Ya Allah ampuni la segala kekhilafan hambamu...

Teringat masa nak kawen,..kalau ada emak kan senang...nie cik mai berharap kepada pakcik dan makcik...huhu..sedih sangat....lagi satu bila masa berpantang...kalau emak sendiri yang jaga kan best,nasib baik cik mai dapat emak mertua yang sangat baik..alhamdullilah....terima kasih mek..kerana menjaga menantumu ini ketika pantang..jasamu amat dikenang.....

Sekarang nie..cik mai salu rasa sedih kalo xada masa sangat sangat untuk bebe zameer...cik mai xnak dia xdapat kasih sayang seorang emak...cik mai akan usaha untuk membahagiakan zameer...zameer da xda nenek.. tapi zameer dapat kasih sayang seorang nenek dari pengasuh..Ya Allah, setiap yang berlaku pasti ada Hikmahnya...Alhamdullilah..cik mai bersyukur dengan apa yang cik mai ada...kasih sayang kawan kawan, saudara mara,jiran jiran la tempat cik mai menumpang kasih......

p/s - hargai la emak kita, apabila dah tiada barula terasa kehilangan.......

Al-fatihah
SAFIAH ARIFIN (23/12/1961 - 4/6/2007)

Comments

cik mai jangan sedey ek! kamikan ader....
Cik Mai said…
hehe...xda sedey2..hehe

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…