Skip to main content

Kelam Kabut nya ari nie..

Adoi...kelam kabut nye cik mai ari nie...bangun je tido terus siapkan dapur, pastu masak...lepas siap je masak siapkan anak pulak...huhu...kelas cik mai pukul 2 ptg minggu nie...so ada masa la nak wat kerja rumah....kain da siap basuh semalam..cuma tadi cik mai angkat takut hujan la pulak....

Ari nie agak kelam kabut sebab cik mai kena pegi awal..ada grup discussion..jadi kul 12.30tgh kena kuar..salu kul 1.30 cik mai kuar umah...so tadi agak mengelabah...layan bebe zameer makan, mandi kan dia...pastu tengok jam da kul 11 pg..alamak!!...baju xgosok lagi...apa lagi gosok baju plak.....gosok2 da dekat pukul 12,...layan zameer lagi pastu siap siap simpan buku, g antar bebe zameer umah pengasuh...tue pon satu cabaran gak...dia punya menagis memang xhengat la....sayu je ati cik mai nak g kelas bila tengok bebe zameer nanges macam tue....

Tapi xpe jap lagi kul 2 ayah dia balik keja amik dia...da antar zameer cik mai terus pecut g kelas....huhu....nasib baik sampai ada parking....bila da sampai lega je rasa..tp sempat coll  anak pengasuh tue..tanya zameer nages lagi ke x?..janji dia da xnanges..kejap je dia nages.....

p/s -
  • cik mai ie wat keja dapur memang lambat (berjam2)
  • suka wat keja last minit cik mai nie..hehe
  • cabaran betol bile tengok anak nanges..tapi mama terpaksa berkorban untuk masa depan kita bebe zameer....uhuk.....

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…