Skip to main content

Minggu Lemau

Tajuk pon ntah ape2 hehe...bukan ape minggu nie cik mai mcm xda mood nak g kije..duk la menghitung hari nak lik kampung..hehe..tp ada lagi 7 hari nak balik kg..rasa mcm lama je lagik..byk projek nak dibuat kat kg tu....biasala orang pompuan..sopin sopin dan sopin....lagi satu kalu nak g saloon pon cik mai g kat kg je..kat kl nie mahei....double dari harge yang kita boleh dapat kat kg..so bek jimat gunting rambut n kasi treatment kt saloon kesukaan di kg...

Raya nie xtaula dapat g jalan umah kengkawan kat kg...masalahnye bile da berjumpa ngan sepupu sepapat, cik mai jadi malas nak kuar..kitorang lagik suka bergosip n memakan kuih2 raya..sambil menanti ketibaan tetamu...yelah kitorang pon nak jumpa pon payah...setahun skali jerk...Tapi umah opah cik mai nie mmg 'wanted' sikit ...orang mmg suka datang...sedara kami yang ramai pasti akan singgah kat umah opah punya, even sedar mara sebalah arwah atuk pon ada datang...dorang nak menziarahi opah juga walaupon atuk da xda.....

Raya tahun nie xdapat nak mengelat la plak..dulu masa 2009 cik mai dapat la mengelat..pasal mengandung..xyah wat kije dapur, tahun nie pasti bertapa kat dapur punya...aduh fail btol la kije2 dapur nie...xminat mak..huhuhu.....

p/s - kan best kalu dapat duit raya..ada sape2 nak bagi cik mai x?

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…