Skip to main content

"GIVEAWAY : cenderamata CAMERON HIGHLAND dari Normala Ali"


Hari nie cik mai nak masuk contest lagik..hehehe..jom la join skali cik mai nie kawan2..kot2 ada rejeki kita leh menang kot...

Cik Normala kita nie suh citer pengalaman g cameron highland katanyer....cik mai banyak kali jugak naik ke sana..maklum la sepupu ada keja di sana..kitorg salu je pow dia....dia keja kat bahagian dapur so salu la kitorg dapat makan free haha....tapi yang the latest cik mai pegi bulan februari aritue...sepupu cik mai kawen kat hotel sana..jgn tanya hotel ape pasal mmg cik mai xhengat punya...lalala....

kitorang dapat la satu apartment homestay..best sgt..ada makcik, ada opah ada sepupu cik mai...masak ramai2...beli je barang kat pasa Brinchang tue..pastu masak la....memang superb la makan ramai2..sejuk nya usah citer la..memang tido berselimut...pagi tue rasa macam xnak mandi jer..sejuk giler air dia..memang kena mandi air panas...cik mai kan berdarah B memang xtahan sejuk punya olang....sepupu cik mai tue kawen ari ahad..so dapat la bermalam satu malam..

tapi sebenarnya cik mai xplan pon nak tido  kat cameron highland masa sepupu cik mai kawen tue..ingat nak balik hari je..cik mai naik cameron pagi sabtu tue, ingat petang nak balik kl..last2 setelah dihasut oleh makcik ku akhirnya cik mai sekeluarga tertido la disana. (dengan sehelai sepinggang nye..da kena  beli baju tshirt i love cameron yg berharga 10 hengget tue..sluar lagi n etc..).baju nak pakai kenduri nasib ada baju makcik cik mai..pow je dia..nasib satu saiz...hehe..lagi satu yang selamba katak je cik mai nie PONTENG KLAS...
padahal ari ahad tue cik mai ada klas lagi kat uitm shah alam tue..siap ada test..tapi selamba je la..(amik test ari lain, n kena sound ngan lecterur..padan muka)..sepupu kawen punya pasal sanggup ku redahi itu semua..cewah!
sekian..terpanjang lew plak...

http://kopicawan.blogspot.com/2011/07/giveaway-cenderamata-cameron-highland.html

gambo weeding sepupu cik mai..xclear pasal guna hp je..
 ~cik mai yang berbaju ijau sebelah tue zameer n encik asben cik mai~

Comments

normala_ali said…
heheheh memang sejuk pon.. kt sane memng best rasa xnk blik
thanks join..
GA update..
http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/08/senarai-nama-hadiah-giveaway.html
kakyong said…
singgah sini... gud luck utk GA ni
Cik Mai said…
normala...- ada harapan x cik mai menang hihi...

kak yong - singgah selalu pon xpe..cik mai lagi suka...
nursakinah said…
salam....thanks ..sy dah masuk blok akak~^^...

douzo yoroshiku!!
Cik Mai said…
sakinah - tima kasih daun keladi..hihi
normala_ali said…
tahniah anda menang (^_^)
http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/08/pemenang-giveaway-cameron-highland.html

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…