Tuesday, April 25, 2017

Cerita Gigi Dan Berjalan JZ :)

Salam..

Jameela kini setahun 4 Bulan. Lama mama ZJ tak update pasal anak-anak dalam blog mamaZJ ni kan..Mood menaip tu kurang ada jadinye malas melanda ;)..

Cerita pasal gigi Jameela ni,
Hurm...
Sebagai seorang mak yang mudah panik :P mama ZJ akui memang risau sangat..SEBAB setahun pun masih takde gigi..haha..tapi Alhamdulillah, genap je umur Jameela setahun gigi kapak pun keluar..memang besar, sampai demam-demam la si Jameela. Masa cucuk 9 bulan, Doktor cakap sekiranya gigi masih belum tumbuh dan dan mencapai 18 bulan kena XRAY..mak pun risau la..nasib baik keluar akhirnya gigi beliau...

Gigi kedua keluar pada setahun dua bulan,...setahun tiga bulan Jameela dah pandai jalan...Yeay mamaZJ is happy,...mama pun tak kisah semua ni tapi bila ada yang bertanya dah jalan ke belum anak..pastu siap compare-compare peningkatan budak-budak..mamaZJ is feeling sad la...MamaZJ tak penah compare anak-anak mama kenapa orang mesti buat begitu...but mama rasa ini adalah normal, semua orang akan alami nye kan...nak-nak bila balik kampung maktok nenek suma la akan cakap kenapa lambat jalan..nape lambat tumbuh gigi..ngape..itu..ngape ini...bla..bla..bla...
dan sebagainye...dengar ajela....

Setahun 4 bulan.. Jameela dah ada 4 batang gigi..Senyuman yang manis..tapi mama yang seram bila Jameela menyusu dia akan buat gigitan manja dulu..saje nak mengenakan mamaZJ...mama layankan aje anak mama ni..janji Jameela happy.

Qeqe Zameer sekarang asyik nak merajuk dengan mamaZJ,cemburu barangkali??

Mama kena buat kelas tuisyen untuk qeqe Zameer sekarang sebab ujian pertengahan tahun nak bermula ni..

ape lagi ye.. nak cerita pasal qeqe Zameer dan Meimei Jameela ni..hurm...sambung nanti la..haha..idea tergantung pula..

love,

mamaZameerJameela

No comments:

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .