Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Breakfast untuk Anak Tercinta

Salam,

Mama perasan la bila buatkan bekal untuk qeqe Zameer, emosi beliau akan berubah 360 darjah..Beliau sangat ceria, gembira bila mama masakkan sesuatu untuk beliau..

Haritu mama bekalkan sandwich tuna dan biskut, dia punya happy balik sekolah petang tu..esok mama buat lagi ye...tapi esoknya mama terbangun lambat..mei mei Jameela tak sihat, jadi mama terlajak tido sebab malam tak boleh tido sebab Jameela meragam..Emosi Zameer jadi sedih, dia siap tanya papa ada tak bekal harini, bila bagitau takde beliau sedih...lepastu beliau tak nak beli makanan kat tepi jalan tu..kesiannya la anak mama ni...

Start dari itu mama gagahkan diri untuk bangun pukul 4.30 pagi untuk memasak untuk qeqe Zameer dan bubur mei mei Jameela...Mama harap anak-anak mama suka makan air tangan mama ni hari-hari..mama pun sedih sebab mama kena keluar rumah pukul 6.15 pagi, anak-anak masih tidur lagi...sedih..~sobss~...sebab mam kerja kat KL kena keluar awal (I wish to be a succsessful  housewife in another 7 years…

BreastFeeding

Assalamualaikum suma...
moga kita semua di bawah lindungan Nya,
sekarang ni mamaZameer&Jameela masih lagi belajar dalam penyusuan anak..dulu memang takde langsung terlintas di kepala mamaZameer&Jameela akan menyusukan baby..hihi..awai-awai lagi dah cakap jenis takde susu..dan hasilnya qeqe Zameer hanya dapat menyusu selama 6 bulan sahaja, dalam pantang lagi dah mula campur susu tepung ye..ciiiaan anak mama..dulu mamaZameer&Jameela kasi qeqe Zameer minum susu Anmum,. tapi untuk meimei Jameela, alhamdulillah mama dapat kasi susu paling mahal..titisan emas..Syukur padamu Ya Allah..moga dapat lah menyusukan selama 2 tahun dan lebih....
Rutin harian mamaZameer&Jameela mengepam di opis sebanyak 3-4 kali. Cukuplah untuk demanad meimei Jameela. Demand meimei Jameela sehari dalam 18oz, mamaZameer&Jameela bekalkan 6 botol 3 oz pada pengasuh. mamaZameer&Jameela pam kat opis dapat la dalam 15-16 oz..jadinye mamaZameer&Jameela kena la pam sekali lagi kat rumah..untuk m…