Wednesday, January 8, 2014

Lampu Punya Cerita

Salam Semua..
Hari ni nak citer pasal lampu la pulak...jangan marah ye...
Rumah Cik mai pakai lampu yang macam kat gambar bawah ni yang tengah-tengah tu, RM 18..kenkononnye nak lawa la sangat, canggih dari lampu kalimantang yang biasa tu kan...
Memang comei...cantik berseri je rumah Cik mai dengan lampu ni...
TETAPI...


Sambung disini..

Cukup je 7 bulan Cik mai menggunakan lampu ni...boleh pulak mentol dia terbakar...kalau satu takpe la jugak u all, ini semua..repeat..semua!..
Oh stress!..dan mengundang amarah betoi la lampu ni..
Tula, maybe dia ada limit untuk penggunaan mentol ni...
Lampu cantik maintenance MAHAL...
Ayooo...

Satu set tu ada 2 mentol...
So, pegi la kami mencari di kedai lampu untuk gantikan mentol yang tebakar tu...
rumah Cik mai ada 5 set lampu ni, bermakna kena beli 10 biji mentol la kan?..
Pegi kedai kat area rumah je masa tu...Bila tanya pekerja tu sebiji mentol tu berapa RM?..
Sekali dia cakap satu biji mentol bersamaan RM 10..erk, mahai gak ye...bila beli 1 set murah je..rupanya bila beli asing mahai...huhu...

Cik mai tak puas hati lagi ni..terus ajak Cik asben pegi HOL..
hehe..sebab fikir mungkin boleh dapat murah :)
Okay perjalanan nak ke HOL 20minit dari Shah Alam...
Dekat jugak la...
Di HOL harga sebiji mentol RM 7, tak banyak beza pun..tolak duit minyak tol..lebih kurang je...
Beli jugak la..sebab lampu penting ..hehe..

Itu jela coretan Cik Mai kali ni...


P/S - Nak cantik maintenance pun tinggi...

No comments:

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .