Skip to main content

Bye Bye 2013

Wah...cepatnye masa berlalu..tup tup dah sampai penghujung 2013..kejap je kan...

Tapi Alhamdullilah..Cik mai bersyukur sangat tahun nie macam2 rezeki kegembiraan yang kami sekeluarga telah kecapi...Harap-harap ada rezeki yang lebih baik untuk tahun 2014 pula..InsyaAllah..usaha dan Tawakal...

Kehidupan masih seperti biasa...bekerja tatkala ramai orang bercuti hujung tahun begini..sedih :'(...sebab cuti takde..kalau masih ada cuti dah lama Cik mai pergi bercoti-coti Malaysia...(Takpe la simpan duit banyak-banyak sikit nanti tahun depan Cik mai nak bercuti pulak....)

Persiapan persekolahan anak..erm...bayaran yuran nampaknye dah naik harga..tapi itulah semua benda dah naik kan , logik la jugak tadika pun nak naik harga kan..Alhamdullilah Zameer akan bersekolah di Tadika yang sama jugak tahun depan...sebab dia dah ramai kawan di sana jadi Cik mai dan en asben sambung kan aje dia bersekolah di sana.....rasanya mau sampai umur 6 tahun pun bersekolah disana..hehehe...

Azam tahun depan..erm...next time la cite hehe....sebab banyak azam nye... :)

Yang penting Cik mai suka 2014 sebab..

20 tu tarikh kesukaan Cik mai..tarikh lahir Cik mai...I love 20..

14 pulak sebab negeri Cik mai dilahirkan..KL kan no 14 dalam ic..hehe...

Harap2 ada sinar kebahagiaan , rezeki yang mencurah-curah lagi buat kami sekeluarga di tahun 2014 ...InsyaAllah....

Cik mai pun dah tak mau sensitif-sensitif sangat lagi tahun depan...Aura positif kembali menerjah....Amin...


Sehingga berjumpa lagi di Tahun Hadapan...

Assalamualaikum...


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI