Skip to main content

Perubahan.

Salam semua...

Pagi ni cik mai berkobar-kobar nak mencari kerja di area yang dekat dengan rumah..jadi cik mai gigih la mengedit website job yang cik mai penah register dulu-dulu...salah satunya adalah JOBSTREET.COM, Tapi memang nak tergelak abis cik mai baca resume cik mai kat jobstreet...ayat macam budak tadika..hehe...

Maklumla, last kemaskini tahun 2005. Yang paling tak tahan tu bila cik mai describe job description tu memang sebijik ayat budak-budak...skema gila..haha...

Alhamdullilah cik mai bersyukur sangat dapat belajar macam-macam benda sepanjang tempoh tahun 2005-2013 ni, melalui pengalaman tu la cik mai dapat meningkatkan mutu percakapan, penulisan ke arah yang lebih formal...kalau korang baca ayat cik mai tu memang kelakar gila..nak tunjuk pun segan...haha...Nak kata sekarang ni dah hebat sangat tak jugak...cik mai masih lagi belajar untuk meningkatkan mutu diri ini...cik mai memang akui lemah sangat dalam bahasa inggeris..jadi cik mai kena usaha lebih untuk menguasai bahasa inggeris...

Sekarang ni cik mai tengah berusaha untuk meningkatkan kerjaya..semoga ada rezeki untuk cik mai di tahun hadapan...kalau boleh nak cari kerja yang dekat dengan rumah...senang sikit...sekarang ni jauh sangat...keluar rumah pagi-pagi buta, balik pun dah nak maghrib...penat!

Perubahan yang berlaku ke atas diri cik mai ni, membuatkan cik mai lebih bersyukur..dan rasa bertuah sangat...Seronok dapat berubah dari sesuatu yang kosong dan telah mendapat ilmu sedikit (perlu belajar lagi..)...Bukan senang nak nak jadi senang...betul sangat pepatah itu...


P/S - Mood berkobar2 untuk merencana tabungan tahun hadapan....




Comments

Myra Jay said…
InsyaAllah mudah2an ye cik Mai :D

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…