Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Rindu My Baby Boy

Hujan yang lebat macam ni, buat cik mai teringat kat baby cik mai tu..apa la yang dia tengah buat..tido ke?..tengok tv ke tengah makan...
kalau dekat rumah, hujan lebat Zameer memang akan peluk mama dan dan kitorang akan spend time together...bestnye....golek-golek depan tv....kalau la tidak perlu bekerja...ermmmm...

Bila kita bekerja ni, banyak masa di abiskan kat opis je, kat rumah memang boleh dikira dengan jari kaki dan tangan kot :)..hehe..

Cik mai kesian dekat Zameer, walaupun dia manja tapi cik mai rasa dia macam tak cukup kasih sayang dari mama dia...masa Zameer lahir, cik mai kan EPJJ student lagi..jadi masa tu memang terlampau busy....weekdays kije..sabtu dan ahad pulak ada kelas dan group discussion...

Bila dah abis je studi ni cik mai rasa nak luangkan masa je ngan Zameer, ganti balik masa yang mama tak sempat nak luangkan dulu...

En Asben a.k.a Papa..
Kije..kije..kije dan kije...papa memang kena cari duit lebih..hehe..

Zameer, mama rindu sangat dengan awak ni..tunggu mama…

Pra diet

Pra diet

Sebenarnya niat di hati tu memang nak memulakan diet Atkins minggu lepas, tapi banyak bebeno dugaan MAKANAN yang mendatang..hehe..Tak boleh nak tahan..
Hari Isnin 21 Oktober, bila timbang berat 68kg Pagi brekfes mihun goreng, dodol, roti dan air suam (awal2 lagi dah fail hehe) Lunch ayam goreng dan sayur sawi Dinner pulak bihun goreng.. Memang hancuss diet..hahaha
Hari kedua, 22 Oktober Bekfes telur rebus dan sosej Lunch ayam goreng dan sayur bayam Petang makan roti separuh (lapo sangat) Dinner ketiau goreng Separuh Hancur diet...hehe
Hari ketiga 23 Oktober Bekfes scramble egg dan air suam Lunch sayur bayam + ikan masak asam Dinner mee goreng 
Hari Keempat 24 Oktober Bekfes omellete set (roti sekeping, hash brown) Lunch chicken grilled Dinner sayur bayam + ayam
Hari Kelima 25 Oktober  Bekfes Sandwich dan roti sardin Lunch Buah-Buahan  Dinner Sayur bayam
Hari Keenam 26 Oktober Bekfes Roti Lunch Kopok Lekor Dinner bihun sup
Hari Ketujuh 27 Oktober Bekfes roti Lunch roti Dinner roti


Bi…

Macam mana nak deco ruang tamu

Cik mai tengah duk survey camne deco ruang tamu kat pakcik google...tapi tak jumpa lagi yang berkenan di jiwa...

Bukan ape, pegi rumah jiran2 semuanye cantik rumah dorang..bkn sebab perhiasan ke ape..cara penyusunan tu yang penting...jeles la..camne dorang boleh deco comei2...Cik mai ni tangan tak berseni...

Ni jela rupa ruang tamu cik mai...




Salam AidilAdha

Pertunangan Adik Ipar (KIME + QINA) 31/08/2013

Hehe...Benda Dah Lama Baru CIK MAI Nak Haplod Dalam Belog Nie..Takpela..untuk Kenangan....Pertunangan ADIK IPAR CIK MAI Nie Berlangsung Di Ampang...
INSYAALLAH Tahun Depan Mereka Berdua Nie Akan MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN...I'M HAPPY FOR BOTH OF U...So Kena START KUMPUL DUIT La Korang..HEHE...
P/S - Maaf tulisan besar kecik besar kecik...nak tulis laju punya pasal..memula tulisan besar semua..pastu ingat nak taip semula tapi tak rajin..edit la cikit2...hehe....
LAYAN LA GAMBAR SEMASA MAJLIS HARI TU...










Naik Lagi

11/10/2013

Berat badan makin mendadak naiknye..bagaikan johan..ermmm...bayangkan dari bulan Januari hingga ke hari ini, cik mai telah berjaya naikkan sebanyak 10 kg...ayoyo....sama seperti masa mengandung....sebulan sekilo... :p...

Nak kena diet jugak nie....tak boleh jadi, ni belum mengandung lagi kalau mengandung lagi bertambah2 la naiknye berat badan cik mai ni..baca punya baca pasal diet ni, cik mai macam berminat nak ikuti diet ATKINS..cuma kita kena hati kering la....sebab no NASI, yang merupakan makanan utama cik mai hari-hari..boleh ke bertahan ye?..nanti cik mai cuba dulu.....

Cik mai plan nak mulakan diet ni selepas raya haji nanti..nak makan puas2 dulu...hehe..21 hb Oktober tu baru mula...


ASID FOLIC

Mula start amik 11/10/13. Harap2 ada sinar bahagia..hehe..doakan cik mai ye kawan2...



P/S - Banyaknye angin dalam badan sekarang ni....


Rambut Gugur

Sekarang ni rambut cik mai selalu gugur...Ingatkan sebab selalu ikat rambut ketat2....cik mai dah potong rambut pendek pon rambut masih gugur lagi..nampaknya kena cari sesuatu untuk ubati rambut cik mai ini..

P/S - Zameer ada konvokesyen day 3 November ni...

Sembelit

Zameer sembelit..
Punya la menangis macam kena pukul..ingatkan ape rupanya tak boleh nak membuang air besar..

Mama membebel cakap Zameer ni " tula tak nak minum air suam..asyik minum air manis je.."
Sekali en asben cakap "eleh..ikut perangai sape..awak pon sama camtu.."
Erk..terkena cik mai tau..hehe..

Cik mai memang sukar sikit nak membuang air besar ni..kadang2 tu memang sembelit...seksa tau..

TAPI..
Sejak amalkan Pati Delima Gulsan ni..dah okay sikit..muka ada senyum..haha... memang melawaskan..korang yang alami sembelit tu boleh la cuba..
InsyAllah mudah sikit proses pengeluaran..

P/S- cuti takde, camne nak cuti raya ni..

Kereta Rosak

Panik seketika bila kereta cik mai tak boleh nak start..
Balik keja memang rutin harian cik mai amik Zameer dari skool, tapi pada hari kejadian cik mai lepas amik Zameer singgah jap nak beli barang kat kedai runcit..bila nak balik rumah je,kereta tak boleh start..Oh No!!!..
Abang kedai runcit tu cakap masalah bateri..cik mai tak tahu bab2 kereta ni..dia cakap boleh tolong tapi takde jumper( cik mai pon tak tau camne rupa jumper tu u all..haha)..abang tu siap balik umah dia cari jumper tapi takde pulak..
Cik mai call en asben tak dapat2..sekali tengok henpon kena barred pulak..ayoyo maxis time ni la nak barred line telefon..nasib baik bole guna yang "called me back"..adik cik mai call, cik mai mintak tolong dia call asben cik mai dan bagitau kereta tak boleh nak start..pheww..
Tunggu jap kat kedai runcit tu..sekali ada anak jiran datang beli barang, cik mai mintak tolong dia bagitau ayah dia tolong keta cik mai tak boleh start..adik tu pon balik panggil ayah dia..alhamdullil…

IKLAN - Bilik Untuk Disewa

LOKASI :  rumah teres taman medan,PETALING JAYA  WANITA SAHAJA 
SEWA BILIK : (RM400)+utilities (RM100) (2 persons) kalau 2 orang bermakna seorang RM250.
DEPOSIT : 1+1+utilities (RM550 SEORG) 
KEMASUKAN : oct /nov 2013 
KELENGKAPAN : mesin basuh.dapur,peti ais,parking kereta/motor Dekat dgn bustop,kedai2,ktm datok harun. 
Jika berminat,sila sms/call ika 019-248 5027

Kisah TTC - Period lagi

Salam semua,
Bulan ni dah masuk bulan ke 5 cik mai gigih berTTC, tapi period on time ajer la pulak...saje tau...bulan lepas period dah delay 3 hari, hati cik mai dah berbunga-bunga riang tapi esok nye period pulak...frust tau...semenjak gigih TTC ni cik mai sensitip la ngan period...(itula dulu risau selagi tak period, risau pregnant..sekarang dah terbalik..bila period je cik mai frust..)
Tahun ni bila cik mai dah abis studi, dah masuk rumah baru niat nak tambah ahli keluarga tu membuak-buak la jugak..tapi itulah mungkin  belum ada rezeki lagi buat cik mai dan en asben..usaha tangga kejayaan orang kata kan..kami akan usaha lagi next month..hehe...
Berurut Sejak bulan Julai baru cik mai mengurut ngan bidan2 pakar ..hehe..yang sorang aritu dia cakap peranakan/rahim cik mai ni jatuh...oklah dia bagi naikkan semula tapi sakitnye usah ditanya...sakit yang teramat masa bidan tu sengkak..ayooo....

Bidan yang kedua pulak cik mai mengurut bulan September hari tu....dia cakap peranakan/rahim c…