TABUNG ZJ

Wednesday, September 25, 2013

Kidal

Salam semua, pagi ni cik mai nak cerita pasal "kidal"..bukan aper si Zameer ni cik mai tengok kidal pulak, semua benda dia nak buat guna tangan kiri..makan guna tangan kiri, selalu nak kena ingatkan dia guna tangan kanan..Kalau guna sudu memang guna tangan kiri..kalau guna tangan kanan dia kekok..kesian jugak so cik mai bagi dia guna tangan kiri kalau guna sudu....

Kalau menulis dan memegang benda semuanya kiri...takpela Zameer janji dia selesa dan tak menjadi masalah pada dia cik mai okay je...

Yang cik mai musykil nye...cik mai dan asben dua dua tangan kanan..camne zameer kidal ek?

Jom kita review pasal kidal ni nak?..

KIDAL


Tuesday, September 24, 2013

Batuk + Selesema

Dah beberapa hari cik mai dilanda batuk dan selesema ni...semoga cepat sembuh sebab yang tuan empunya badan ni paling tidak suka makan ubat..erk, itu sebab anak pon mengikut perangai mamanye..liat sangat nak makan ubat...

Mula2 aritu Zameer yang demam+batuk+selesema pastu mama pulak yang berjangkit, next turn papa pulak..hehe..alang2 biar satu famili kena..hehe...

P/S ~ Menghitung hari nak gaji...

Monday, September 23, 2013

Zameer Handwriting..


Yang baris pertama tu mama yang tulis...
Zameer tulis baris kedua dan ketiga tu...
okay la tu my son...cuma senget cikit..nanti kita main tulis tulis lagi ye...

~Mommy love u so much~

Thursday, September 19, 2013

Jom menulis Bersama Zameer

Sementara menunggu makanan yang diorder (tapau je)... mama suruh zameer buat homework..hehe...
Okla tu, sambil tunggu ada benda yang nak di buat...

Tuesday, September 17, 2013

Ragam Zameer

Rasanya cik mai dah lama tidak berkongsi cerita Zameer di blog ni..busy bebeno la katakan...Zameer sekarang makin pandai berkata-kata dan dah pandai melawan cik mai....ada je yang tak kena...orang tua-tua cakap kalau anak lelaki ikut muka mak sejuk kan, tapi kitorang asyik nak bergaduh aje...Zameer lebih ngam dengan ayah dia..ngan mama dia suka gaduh...adoi la anak mama sorang ni....mama kena dapatkan genag lain la macam ni..baru ada geng...kalau dapat gigirl lagi best...hehe...angan-angan je...belum ada rezeki lagi...

Raya aritu kitorang balik Perak...Zameer kalau suruh bergambar ada je mimik muka dia buat..susah nak dapat yang dia pandang kamera...susah betoi anak mama ni nak bergambar..cik mai pulak memang tak amik gambo banyak sebab dah gemuk so tak best tengok muka sendiri..hehe

Meh cik mai tepek cikit gambo masa raya aritu..jom layan...





Friday, September 13, 2013

Selamat Bercuti Semua

Bestnya rasa dapat cuti free hari isnin...hehe...
minggu ni agak busy...Alhamdullilah opah cik mai dapat pegi haji tahun ni...

P/S - cik mai agak menyepikan diri buat sementara waktu...sedang TTC anak kedua..doakan ada rezeki untuk cik mai ye blogger yang di sayangi semua...