Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Follow up check up Zameer

Berat 14.5kg,
Tinggi 100cm
Punya la lama nak kena tunggu...nama je spital swasta tapi sama je macam spital gomen...
Sempat la kitorang berjalan ke AEON Big..dekat seberang jalan jer...
Lalala..petang ni mau jalan2 ke Cameron Highland...sape mau ikut?..hihi....

Alhamdullilah zameer da sihat!

Setelah 4 hari 3 malam berada di hospital..akhirnya sabtu (13/4/13),zameer bole balik rumah..alhamdulillah..
Layan gambo2...nak citer pun tak larat nak taip...mama dia yg tak cukup rehat...hehe..penat jugak...nurse 3 jam skali datang cek...
P/s-  kerja oh kerja..mau cari kelija lain la..

Zameer warded

Sian anak mama...patut la demam tak kebah..rupanya ada virus kat paru paru beliau....
Semoga Zameer Haiqal cepat sembuh....

Pindah rumah part 1

24/3/2013
Pagi ahad tu, cik mai ngan en asben dah stanby untuk berpindah, lori yang nak memindahkan barang2 kami janji nak datang pukul 9 pagi...tapi pagi tu lori tu kol cakap lewat cikit,maybe dalam pukul 12tghari...okay, kitorang faham so kitorang pun tunggu la...dalam pukul 1 lori tu masih tak kunjung tiba..ini membuatkan kitorang naik angin dan mulalah nak marah, bila kitorang kol lori tu dia cakap tak jadi..tu je..tak jadi nak pindahkan barang kitorang..memang geram,

Kitorang pun gigih la mencari lori kat internet..semuanya fully book, nasib baik ada satu lori stanby ni...dia sanggup pindahkan barang kitorang..alhamdullilah..en asben tunggu la lori tu datang, cik mai kena stanby di rumah baru kami di Shah Alam sebab orang Astro nak datang sambungkan astro..nasib baik orang astro ni baik..yang penting free..hehe..kalau pindah astro beyond memang percuma,kerja pun kemas je orang astro ni..dia pagi lagi dah datang rumah cik mai lama dalam pukul 9.30pagi untuk tanggalkan decoder..masa …

Impian terlaksana

Alhamdulillah 24/3/2013 cik mai selamat berpindah ke rumah baru..semuanya bertukar menjadi baru...hehe..kena anta zameer pegi skool baru, cik mai pun kena belajar jalan baru nak pegi keja nanti...en asben pun sama...semoga kitorang cepat mesra ngan tempat baru ni..amin..

Tenang je rasa, bangun pagi tengok view luar rumah..rasa bersyukur sangat akhirnya dapat membeli rumah sendiri...sewa bertahun2 memang rasa membazir..
Alhamdulillah...