Skip to main content

Salam Jumaat

Lamanya cik mai menyepi kan?..ada ke yang merindui?..cewah...puitis sungguh introduction pagi ni...bukan apa u all, cik mai agak tak de mood la untuk beberapa minggu nie, yang penting cik mai dah rasa lega sangat bila dah abis belajar ni..sekarang ni tunggu nak KONVOKESYEN sajer..berdebar la pulak....awww...apa-apa pon jom kita mendaftar dan semak nama kita ada ke tidak kat SINI....

Yang penting minggu ni nak mengemas rumah...yeay cik mai dah nak berpindah (sebenarnye malas nak pindah lagi , tapi sebabkan dah ada penyewa yang dah nak masuk rumah sewa ni..terpaksa la..)...semoga cik mai dapat mengemas abis satu rumah esok..berganding bahu dengan adik cik mai dan mengHIRE sorang assistant..huhu...macam banyak bebeno barang nye, tapi sebab tak rajin, amik la sorang assistant....assistant ni cleaner yang kerja kat opis adik cik mai, dia nak cari duit lebih..so kitorag pon ajak la dia sekali..ok la tu...

Lori pon tak cari lagi nie, memula ingat nak pinjam lori tempat kerja adik ipar cik mai..tapi dorang busy nak guna lori la pulak, kena la cari inisiatif lain...cari kat internet sudah..mesti bannnyaaak kan?...

Sekarang ni cik mai baru nak menghapdet jua alamat baru ni pada bank2 yang berkenaan, urusan yang penting..semua kena di hapdet mengenai penukaran alamat ni kan...leceh jugak ye pindah nie....kalau ada assistant kan best, yang tolong buat semua ni untuk cik mai...hehe..

Pindah je nanti cik mai kena amik cuti seminggu, yela nak menghantar zameer ke TASKA AN NIZAH tu, harap2 dia cepat la menyesuaikan diri di sana....erm, lagi apa ye nak cerita..banyak sebenarnye nak citer tapi takde idea nak tulis cam mana....

Nanti la cik mai hapdet lagi ye...


P/S - Mood nak repair result SPM membuak2...


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI