Thursday, February 28, 2013

4tahun sudah

Alhamdullilah.
Melepasi satu lagi tahun..
Amin..

P/s- tahun ni malas nk jiwang..huhu

Tuesday, February 19, 2013

Kena Belajar Resepi Baru

Erm tajuk je gempak, tapi cerita macam biasa je...hehe..cik mai sebulan nie memang terasa penat sangat badan ni, setiap sabtu dan ahad ulang alik ke Shah Alam untuk menguruskan hal rumah baru..mengecat dah berapa minggu dah tapi tak selesai pon lagi..takpe slow and steady..perancangan cik mai nak masuk rumah baru dalam awal bulan April,."i love April"..bulan kelahiran cik mai dan cik mai memang suka no 4..Banyak lagi benda yang belum diselesaikan untuk berpindah nie(bahkan belum mula mengemas pon lagi) :) pemalas punya cik mai..hehe..bukan ape mood belum mari lagi la u all..cane tue?...

Bayangkan lori pon cik mai tak cari lagi..memang tahap kritikal "kemalasan" cik mai dan asben..haha..sayang dan sedih sebenarnya nak tinggalkan rumah sewa sekarang nie..jiran yang cik mai dah anggap macam mak ayah sendiri, kasih sayang dan keprihatinan dorang tu yang buat cik mai sayang sangat nak tinggalkan rumah sewa ni...bukan senang nak dapat kejiranan seperti ini..dulu cik mai penah menyewa di Shah Alam, dapat pulak kejiranan dasar tutup pintu memang tak best..sekarang ni best, leh melepak kat luar sambil bergosip2..beshnye momen camni...mesti cik mai rindu momen camni...

Kejiranan baru ni cik mai tak pasti lagi..harap2 happening jugak la..sebab kebanyakan umur macam cik mai ajer..leh masuk la kot...nanti kena wat JKKKKKKK.. (macam dalam citer antu kak limah tu.hehe)...yang paling penting kejiranan cik mai MAJORITI orang pantai timur...sukala encik asben..orang kampung dia..huhu....cik mai okay je...cuma tak reti nak cakap balik dalam dialek dorang..faham tapi tak reti cakap balik bole tak...hehe

Semalam encik asben request cik mai belajar masakan Kelantan..erm..camne ye?..kena beli buku masakan Kelantan la camni...


P/S - LALALA..Bestfren macam delay je bulan nie...erm..ada isi ka?...hehe

Friday, February 15, 2013

Rumah punya cerita part 3

Cuti raya cina aritu cikmai telah mencuci dan mengecat rumah(tapi tak abis cat lg,kena sambung minggu ni)...yela time cuti panjang la kita nk wat suma benda ni kan..en asben ngan adik2 ipar cik mai yang mengecat...
Cat cikmai pilih untuk guna Nippon satin glo kat ruang tamu dan ruang makan...cat yang bole dilap aje kalo ada kekotoran...maklum ler ada anak kecik ni...kuat melukis..huhu..kat bilik pulak guna Nippon matex jer..murah cikit...
Hasilnye..

Thursday, February 14, 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013






Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. hihii 

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)

Monday, February 4, 2013

Sama la!

Cik mai memang suka makan ais batu kalau minum air ais...huhu...tapi ZameerHaiqal pun sama nampaknye...hehe

Alamak Habis Semua Gambar!

Abis semua gambar dalam blog ni terdelete oleh cik mai..hehe..dalam henpon banyak sangat gambar so cik mai pon cepat je delete..tak sangka pulak dia delete yang dalam belog skali..adoiyai....

Nak bubuh balik memang bercinta la...

Saturday, February 2, 2013

Rujukan Bersama

Mungkin sebulan dua ni cik mai akan bercerita pasal rumah baru cik mai jer..excited lebih ni...
Tapi cik mai nak jadikan rujukan pada cik mai progress rumah dan kos yang telah keluar..huhu
Kawan kawan blogger pon bole dapat info,bak kata orang sharing is caring...macam cik mai sendiri bila nk cari info je terus tanya pakcikGOoGle...pastu survey kat blogS para blogger...
Erm..kalo ada yang terBekenan ngan design dapur cik mai ke..cik mai bole bagi contact number dia..
Okla,harga berpatutan dan bole runding....
Email je kt cik mai mama_on7@yahoo.com
Bab barang elektrik pulak cik mai memang rekomen kome bli la kat House of Lighting..memang berbaloi baloi...cuma,jangan pegi waktu sabtu dan ahad..penuh kedai...susah nak pilih...cik mai xsuka crowded camtu so pegi time org takde...hehe..layanan pon mesra dan mudah kita nak memilih....

P/S-mood nk cuti tapi banyak benda nak disetelkan dulu...

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .