Wednesday, January 30, 2013

I love CoolBlog!

Susah nak pandang Kamera la ZameerHaiqal ni...
Ni la pose yang dia bagi setelah mama pujuk...
Paksa dalam rela je pandang kamera....kamu ni yob, ajeeenye la...

Tuesday, January 29, 2013

Progress Rumah 28 Januari 2013

Kabinet dapur dalam progress....

Kecil dan comel je dapur cik mai ni..cukupla untuk sorang berperang kat dapur ni nanti..
Pagar yang asal, tapi orang sebelah dah pasang pagar batu..
jadi pagar cik mai sebelah tembok batu, sebelah pagar hijau ni..
Sebelah yang bertembok batu..hohoho...
Progress ruang tamu, dorang baru nak pasang Plaster Syiling..

Mari beli lampu dan kipas di House Of Lighting

Ha...hari tu cik mai pegi kedai yang bloggers lain cakap murah tu...yelah, kita kena la berjimat..macam macam benda lagi yang nak kena beli....HOUSE OF LIGHTING...
Pegi selamba je..sebab tak tahu kat mana kedai dia, rupanye senang je nak cari...dekat pon dekat, 15 minit je dari rumah cik mai..hehe...
Masuk je kedai mata pun dah rambang, pastu tak tahu nak pilih design cam mana..banyak sangat design yang cantik....rasa macam nak beli semua..tapi duit je kureng, hehe.....

Lihat la lampu yang berjenis jenis nie...
Lampu pattern ni cik mai nak bubuh dalam master bedroom
En asben yang sedang leka mencari lampu kalimantang (jimat..) untuk rumah kami..
ZameerHaiqal dok berlari lari dalam kedai..penat melayan dia..
gamabr ni ZameerHaiqal suh amik..sebab dia nak tengok lampu DOG tu..erk...
Dah pilih, masa untuk cek pulak...ni kipas...brand KDK..cik mai beli 5 bilah 1, 4 bilah 2,
Harap2 brand ni tahan lama la...hoho...
Ni saje je nak amik gambo tanglung..hehe
Puas la adik ni adjust, keta comel..beli banyak..erk...

Saturday, January 26, 2013

Aktiviti hari ini!

Hari Sabtu 26/01/2013,

Cik mai pergi servis kereta kat Chan Auto Service Perodua Taman Sri Muda, Shah Alam Seksyen 25...
Hari ni cik mai pergi berdua je ngan Zameer memandangkan en asben work..huhu...
Cik mai suka pergi sini sebab layanan dia best!..bayangkan la setia betul cik mai dari 2007-2013..servis di tempat yang sama...

Sekarang ni kedai dia dah bertambah besar dan banyak kemudahan disediakan, ada wifi,tv(astro)..ada air yg tekan2 tu..suma pree..hehe,tadi breakfast pun ada..kuih ada 3 jenis ngan mee goreng..
Staff di situ cakap setiap sabtu breakfast disediakan untuk pelanggan...best kan...tapi tadi cik mai makan biskut je...tak selera pulak..hehe

P/S- petang ni aktiviti sopin lampu dan kipas pulak...duit mesti macam air kan...

Thursday, January 24, 2013

Rumah baru punya cerita

Fuhhh..penat saaangat hari ni...sempena dengan cuti Maulidur Rasul ari ni, cik mai ngan en asben sepakat untuk shoping cikit barang rumah...
Barang yang kami beli barang basic je..seperti periuk,kuali,pinggan dan lain lain lagi...hehe...rumah baru barang pun nak baru jugak...
Tapi beli camtu pun RM 750.00 jugak..huhu..duit macam air je sekarang ni...
Sabtu ni plan nak beli lampu dan kipas pulak..kat tempat orang cakap murah tu...House of Lighting...nanti cik mai hapdet ye...

Tuesday, January 22, 2013

Kunci rumah sudah dapat

Alhamdullilah...harini cik mai dah dapat kunci rumah..kena start merancang beli apa yang patut..
Kabinet dapur cik mai da deal ngan kontraktor..buat yang high gloss konon...hehe..kaler merah dan hitam,nanti dah siap cik mai upload ye...grill pon dah tempah...tunggu je dorang siap..cuma kontraktor tu cakap barang banyk takde, lepas raya cina baru mula krje..xpela..

Selamat hari lahir

Selamat hari lahir 3 tahun 1 bulan bucuk mama!

Tuesday, January 15, 2013

Stress sangat

Cik mai rasa stress sangat dan bile stress makan adalah cara cik mai lakukan bagi hilangkan stress...
Malam ni cik mai makan burger ayam,benjo pastu makan nasi...erk..penyudahnye semua kuar balik....

P/s-layan bola kelantan vs johor

Monday, January 14, 2013

Rindu menulis

Lamanya cik mai tak menulis dalam blog ni...macam macam nak dicoretkan tapi takde masa nak menulis...alhamdullilah final exam da abis...last ari ahad (13/01/2013)
....harap pass la semua paper...amin..
Di opis plak cik mai ditransfer ke bahagian kewangan...oooo...memang menarik tapi buat sementara waktu ni cik mai dipinjamkan ke bahagian yang lain dulu...hehe...takpela..janji kita buat kerja kita dengan jayanya...
Azam tahun ni pulak...satu je..cik mai nak jadi insan yang berubah ke arah islamik sikit...mungkin dengan mengubah cara pemakaian dulu
.erm..maybe slow slow...tak mo pakai baju fit lagi (memandangkan umo da meningkat + dah gemok..) hehe
Urusan Rumah..erm setakat ni masih menunggu kunci...mood nk shoping barang umah pon blom mari lagi..hehe...nanti la citer..
Semoga tahun ni segala urusan cik mai akan dipermudahkan....amin...


Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .