TABUNG ZJ

Monday, October 8, 2012

Macam-macam hal

Sejak 22 September sampai la sampai hujung bulan ini jadual hari Ahad cik mai memang padat..kelas setiap minggu..erk..tiba-tiba dompet jadi kurus je..bila ye gaji bulan Oktober nie..poket sudah mula mengering...(Yela, kalau pegi kelas ngan minyak, tol, duit makan breakfast, lunch + jajan2 lagi)..huhuhu...

Semester ni merupakan semester last cik mai belajar setelah berhempas pulas hampir 5 tahun (2007 sampai sekarang)..dari anak dara sehingga la dah ada anak sorang..lama tak lama nye cik mai studi...bukannye senang untuk mendapatkan sesuatu...Tapi itulah rezeki orang berbeza...ada sesetengah orang tu cik mai tengok tak perlu belajar tinggi tapi senang untuk mendapat kerjaya yang memuaskan..Mungkin mereka berusaha jugak cuma kita je yang tak tahu...Tapi macam cik mai ni nampaknya kena bersusah dahulu..tapi tak tahu la boleh mendapat kesenangan di kemudian hari..Insyaallah..Semoga dipermudahkan...amin...

Semester ni pulak cik mai banyak keja sekolah..rasa macam tak terkejar pon ada tapi layankan aje..malas nak tensen sangat..(cik mai tak suka nak pikir benda yang memberatkan kepala)...Pensyarah pulak macam-macam karenah tak mau citer kenapa..nanti kalau kutuk pensyarah ilmu tak berkat pulak..hehe...terima seadaanya jela...Semester ni pulak banyak buku yang harus dibeli..gulpp...satu buku RM 70 lebih..kalau 3 buku sudah berapa...gigit kuku sudah..huhu....bila mau dapat BAUCAR BUKU ni..leh cover duit buku..

Yang penting cik mai nak hargai setiap momen yang ada ni sebagai student..huhu...nak sambung master rasanye tak layak kot...CGPA below 3.00..(dalam mimpi jela...)

P/S - Kawan2 cik mai suma mau sambung master..erm..



2 comments:

Myra Jay said...

Samala kita cik Mai tahun ni tahun last..

Cuma Myra 4 thn tp cik mai lama sampai 5 thn :)

Good luck ye..

Tingin nak sambung Master, tp takkot dalam masa terdekat..
Otak dah semakin malas ;D

Cik Mai said...

Myra..tula lama btol rasa cik mai belajar ni..hehe..Semoga kite mendapat result yang terbaik semester last ni..amin...

p/s - sekarang pon dah rasa kemalasan nak belajar..huhu..