Skip to main content

Macam-macam hal

Sejak 22 September sampai la sampai hujung bulan ini jadual hari Ahad cik mai memang padat..kelas setiap minggu..erk..tiba-tiba dompet jadi kurus je..bila ye gaji bulan Oktober nie..poket sudah mula mengering...(Yela, kalau pegi kelas ngan minyak, tol, duit makan breakfast, lunch + jajan2 lagi)..huhuhu...

Semester ni merupakan semester last cik mai belajar setelah berhempas pulas hampir 5 tahun (2007 sampai sekarang)..dari anak dara sehingga la dah ada anak sorang..lama tak lama nye cik mai studi...bukannye senang untuk mendapatkan sesuatu...Tapi itulah rezeki orang berbeza...ada sesetengah orang tu cik mai tengok tak perlu belajar tinggi tapi senang untuk mendapat kerjaya yang memuaskan..Mungkin mereka berusaha jugak cuma kita je yang tak tahu...Tapi macam cik mai ni nampaknya kena bersusah dahulu..tapi tak tahu la boleh mendapat kesenangan di kemudian hari..Insyaallah..Semoga dipermudahkan...amin...

Semester ni pulak cik mai banyak keja sekolah..rasa macam tak terkejar pon ada tapi layankan aje..malas nak tensen sangat..(cik mai tak suka nak pikir benda yang memberatkan kepala)...Pensyarah pulak macam-macam karenah tak mau citer kenapa..nanti kalau kutuk pensyarah ilmu tak berkat pulak..hehe...terima seadaanya jela...Semester ni pulak banyak buku yang harus dibeli..gulpp...satu buku RM 70 lebih..kalau 3 buku sudah berapa...gigit kuku sudah..huhu....bila mau dapat BAUCAR BUKU ni..leh cover duit buku..

Yang penting cik mai nak hargai setiap momen yang ada ni sebagai student..huhu...nak sambung master rasanye tak layak kot...CGPA below 3.00..(dalam mimpi jela...)

P/S - Kawan2 cik mai suma mau sambung master..erm..



Comments

Myra Jay said…
Samala kita cik Mai tahun ni tahun last..

Cuma Myra 4 thn tp cik mai lama sampai 5 thn :)

Good luck ye..

Tingin nak sambung Master, tp takkot dalam masa terdekat..
Otak dah semakin malas ;D
Cik Mai said…
Myra..tula lama btol rasa cik mai belajar ni..hehe..Semoga kite mendapat result yang terbaik semester last ni..amin...

p/s - sekarang pon dah rasa kemalasan nak belajar..huhu..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI