Skip to main content

Cik Ti Oh Cik Ti

Sekarang ni rumah cik mai dah ada Cik Ti balik...dulu penah ada tapi kitorang pasang perangkap terus takde...sekarang ni kembali lagi pulak cik ti ni..adoiyai....

Kalau cik ti tak mengganggu kitorang takpe, ni sampai masukkan tulang ayam dalam almari baju Zameer..memang mendatangkan amarah pada cik mai!..huhu..dah la penat balik kelas tengok2 almari baju anak ada tulang temulang ayam.....dah satu hal kena basuh semua baju Zameer...

Tapi paling tak tahan Zameer sendiri nangis...siap cakap "Abis baju saya"..sambil menangis...huhu

Semalam cik ti tu telah menebuk 4 kampit gula 2kg yang cik mai simpan dalam almari dapur....geramnye.....memang kena buang la semuanye!..sayang tapi keselamatan diri kami sekeluarga lagi penting....phuuiii punya cik ti.....takpe..cik mai akan pasang perangkap lagi...siapla..operasi perang akan bermula....

Korang penah ada pengalaman cam gini tak ngan cik ti ni....

P/S - kerja sekolah banyak tapi otak lemau...

Comments

Momma AA said…
erkk.. buekkk.. geli kan cik mai.. btul tu.. pasang perangkap... bahaya kalo cik ti dah masuk umah.. nti dia kencing sana sini.. takut kita pulak terkena jangkitan..
semoga u menang dlm peperangan ini.. huhu
Alin In D House said…
yer ker mai. takut yer. aritue kat umah i ader jgk sekejap tapi dah pasang perangkap siap dapat satu terus takder. Skrg mungkin cik ti takut sebab dah ada kucing... Huhuhuhu. kalo berani jgk cik ti masuk mau si piko kerjakan sampai lunyai.... Hohoho
-gedek! said…
uncle suka cik ti...

tapi mickey mouse je la....
Myra Jay said…
Berperang dengan cik T memang memenatkan :)
Macam2 cara kami guna, pasang perangkap tak jalan, at last ada guna serbuk apa ntah tak ingat, letak je atas roti ke @ apa2 makanan, bila dimakan konpem 'piop' tp yg best dia akan piop kat luaq dan bukan dalam rumah.
Senangkan keje :)
Myra Jay said…
Hehee lawak tuk uncle ni..
Kalau camtu MJ pun minat Mickey Mouse jugak :D

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI