Skip to main content

Tablet mytab untuk Zameer


Hai semua...hari tu cik mai dah buat entry pasal nak cari tablet untuk kanak kanak kan...taraa...inilah hasilnya...(padahal takde wat research sangat pon...terus pegi beli)...

MYTAB nie function dia sama macam Tablet Samsung..jadi Zameer suka la...cik dah install kan segala bagai game yang dia suka main kat dalam tab dia...

MYTAB ni pekedai tu cakap buatan Malaysia..tapi kat belakang tulih Made in Taiwan..konfius kejap..hehe...okayla...dia ada WIFI..memori 4G, camera HD, ada Playstore (leh download game banyak2) dapat free Cover free dan sreen protector..Cik mai suh dia install games banyak2 kat tablet...senang sikit...Waranty 1 tahun..Kalau ada kerosakan boleh hantar kat kedai dia tau kat CSL...

Harga dia pulak...RM 388...tapi setelah diminta less dapat la RM 350..(Xpe duit en asben...lala)..Kalau nak murah ada brand CHINA Harga RM 299..sama je rupa bentuk dia..cuma dia lebih suggest beli brand Malaysia..ala..biasala peniaga..ayat kasi manis..huhu...cik mai mai layankan ajer..

Jom Layan..
Ni la rupa kotak dia....

Zameer yang khusyuk main tab sambil tengok TV..jangan harap nak bagi mama pinjam...

P/S - tapi kena control jugak budak2 nie..


Comments

MizzTina said…
eh, murahla..kt mana ni? hari tu tnya rm500++
Cik Mai said…
Mizz Tina..cik mai beli kat Carrefour Subang..nak pegi Lowyatt jauh sangat..hehe
Myra Jay said…
Wahhh boleh tahan jugak Zameer ada TAB ye, acik MJ pun takdak TAB..heheee

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…