Skip to main content

selamat hari lahir

hari ni zameer genap 2 tahun 9 bulan...

Zameer..

awak ingat tak malam semalam bila kita nak tidur je , awak mula membuat rumusan...

Zameer: Mama, semalam kan saya tengok Upin dan Ipin..dia cakap "Assalamualaikum,ada orang ke?."..
Mama: oh..yeke?..awak tengok kat mana?
Zameer: kat dalam TV tu..sian Ijat, rumah dia terbakar...
Mama :..Eh ye ke?..mama tak tahu..
Zameer: mana boleh macam tu..mama ni..mana boleh tak tahu..(mula nak marah mama...)
Mama: Yela, mama tau la...(adoi bertuah punya budak...)

Situasi 2

Zameer : (Sambil main Tab..tengok youtube lori,tractor,forklift dia)...mama, nanti mama beli tractor untuk   adik ye,...
Mama: Ape!..ingat mama cop duit ke?..(sambil tumbuk2 lantai..buat macam orang chop duit tu..hehe)..
Zameer: Yela, mama cop duit..
Mama : Erk...

Situasi 3

Papa baru balik dari work...Zameer kejar dan tunggu kat depan pintu..

Zameer: papa, tadi adik pegi kedai ngan mama..
Papa: Iye?..
Zameer: pastu mama tak boleh jalan..
Papa: Nape?..
Mama: ala, biasalah orang blok keta...sakit hati i tau!..depan belakang kena blok (nasib sentiasa akan ada abang2 atau pakcik2 yang akan tolong bila bab2 reverse keta nie..mama tak expert..hehe)
Zameer: Mama ni..adik suruh jalan tapi mama tak nak..(zameer dalam keta dok marah orang dia suruh bagi kami lalu dulu...)
Papa : Ala..mama memang tak reti bawak car...
Mama: Erk..asyik terkena je...huhu...


Sekian...



Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…