Skip to main content

anak anak anak anak dan anak....

Zameer  sekarang nie dah semakin besar dan macam-macam ragam yang dia wat...kadang kadang cik mai pening jugak ngan ragam dia tapi...bila difikir2kan balik itu memang akan berlaku dalam setiap proses pembesaran semua kanak-kanak kan..huhu....

Kadang2 cik mai terfikir jugak...zameer ni kurang kasih sayang ke?..yela cik mai kan bekerja dan masih belajar, jadi masa tu kadang2 tak cukup untuk diri sendiri dan famili..memang cik mai akui,..sampai zameer kadang2 datang dekat cik mai kemudian dia peluk kita dan cakap " saya cinta mama"...bila dia cakap macam tu je..terus rasa sedih,kesal..mula la ingat apa yang cik mai marah, rotan dan buat tak layan kat dia....sedih kan....(tetiba je rasa macam nak jadi ibu/isteri sepenuh masa kat rumah..tapi keadaan belum mengizinkan lagi..)

Cik mai rasa anak kita memang sangat perlukan belaian kita..tapi mak2 macam cik mai ni balik keja terkejar2 nak masak, dan bermacam2 hal kat rumah tu..bila anak minta di belai mulalah menyinga jer..haha..Sekarang ni pon cik mai memang cepat marah..salah sikit je mula naik hangin..huhu....

Zameer yang mama sayangi....

mama janji akan luangkan masa untuk awak ye...nanti mama rancang percutian untuk kita bertiga ye...hope we can get quality time together....amin....

P/S - kelas dah start minggu nie..owhhh..tidakk...

Comments

huhuhu3 biasalar tue cik mai. budak2 nak membesar memang camtue. farisha pon asik nak mintak peluk jerk cam baby. hu3 alin pon layan jerklar... bab buat perangai tue pon samer agaknyer baru belajar kot. hu3. aper pon berilah kasih sayang kepada anak...

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…