Skip to main content

Nak Berbuka Kat Mana?


Susah jugak kan nak cari tempat untuk berbuka...tapi kat bawah nie cik mai amik dari blog Denaihati....harap2 bole membantu kat mana cik mai nak pergi berbuka puasa nanti....

1. The Royale Bintang Curve
Harga : RM65++
Tempahan : 03-78431111 ext 1405
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my
2. Hotel Eastin Petaling Jaya
Harga : RM98 ++
Tempahan : +603-7628 7397
Website : http://denaihati.com/buffet-ramadhan-2012-nostalgia-p-ramlee-di-eastin-hotel
3. Sunflower Brasserie, The Royale Bintang Kuala Lumpur
Harga : RM60++ (50% diskaun utk kanak-kanak 4 – 12 tahun)
Tempahan : 03-21439898
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/rbkl/promotion_8.html
4. Oceania Cafe Summit Hotel Subang Jaya
Harga : RM55 nett (Dewasa), RM27 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-80233000
Website : http://www.summithotelusj.com/promotions.php
5. Verandah Restaurant, Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya
Harga : RM79++
Tempahan : 03-83127091
Website : http://www.cyberview-lodge.com/sec/ramadan2012.html
6. Doubletree Hilton Kuala Lumpur
Harga : RM98++
Tempahan : 03 2172 7680
Website : http://www.makan-moments.com/bazaar-ramadhan/
7. Flavors Restaurant, Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM68++ (Dewasa)
Tempahan : 03-2785 1170/1190
Website : http://www.swissgarden.com/hotels/sghkl/
8. Utara Coffee House, Hotel Armada Petaling Jaya
Harga : RM85++ (Dewasa)
Tempahan : 03-79546888 ext 4557
Website : http://www.armada.com.my/view_promotion.php?promo_id=46898
9. The Mill, Grand Millennium Kuala Lumpur
Harga : RM72++ (Dewasa)
Tempahan : +60 3 2117 4163/4164
Website : http://www.makancrew.my/buffet-ramadhan-2012-the-mill-cafe-grand-millennium-kuala-lumpur/
10. Saffron Brasserie, Ancasa Hotel & Spa Resorts Kuala Lumpur
Harga : RM50++ (Dewasa)
Tempahan : 03-20266060 ext 7703
Website : http://www.ancasa-hotel.com/specialpackages.htm
11. Sime Darby Convention Centre Kuala Lumpur
Harga : RM90.50 nett
Tempahan : 03 2089 3688
Website : http://apamenuhariini.blogspot.com/2012/07/buffet-ramadhan-2012-sime-darby.html
12. Raintree Cafe, Hotel Maluri
Harga : RM 65.00 net
Tempahan : 03-92878833 ext 630
Website : http://www.hotelmaluri.com/view-promotion/46993
13. Restoran Chakri Express Alamanda Putrajaya
Harga : RM58.00 ++
Tempahan : 03-8890 1616 or 016-2277 357
Website : http://berbuka.chakri.com.my/jom-berbuka-di-chakri-xpress/
14. Hotel Singgahsana, Petaling Jaya.
Harga : RM60 ++
Tempahan : (603)-7956 2100
Website : http://hspj.com.my/HSGS/app.php?module=highlights&action=view&highlightID=38
15. Restoran Cerana, Cheras
Harga : Rm49.50 (Dewasa) dan RM27.50 (kanak-kanak)
Tempahan : MOHD ALI (ASST MANAGER) : 017-3096511, 019-2953450
Website : http://cerana.com.my/cerana/?menus=ramadhan-buffet
16. Paya Serai, Hotel Hilton, Petaling Jaya
Harga : RM129++ Diskaun 50% Kanak-kanak 12 tahun ke bawah
Tempahan : (03) 7955 9122 extn. 4260/1
Website: http://www.zestpj.com/paya-serai/ramadhan-bazaar-paya-serai-2012/
17. Chatz Brasserie, Parkroyal Kuala Lumpur
Harga : RM95++
Tempahan : 03-2147 0088
Website : http://theyumlist.blogspot.com/2012/07/ramadhan-buffet-chatz-brasserie.html
18. Hotel Grand Continental, Kuala Lumpur
Harga : RM75++
Tempahan : 03-26939333
Website : http://www.ghihotels.com.my/ContinentalKualaLumpur/promotion.aspx
19. Grand Blue Wave Hotel Shah Alam
Harga : RM100++
Tempahan : 03-55118811 ext 2612
Website : http://www.bluewavehotels.com/view-promotion/46879
20. Nipah Coffeeshop, Hotel Equatorial, Kuala Lumpur
Harga : RM95 +++
Tempahan : 03-21617777 ext 8220
Website : http://www.offerstation.com/dining-food-offers/38990/hotel-equatorial-kuala-lumpur-ramadhan-promo.htm
21. La Maison, Silka Maytower Hotel
Harga : RM75 +++
Tempahan : +603-2692 9298
Website : http://www.rebeccasaw.com/ramadhan-buffet-la-maison-silka-maytower-hotel-serviced-residences/
22. Dorsett Regency Hotel, Kuala Lumpur
Harga : RM80 ++
Tempahan 03-2716 1000
Website : http://www.dorsettregency.com/kualalumpur/promotions-ramadhan.php
23. PNB Darby Park
Tempahan: 03-7490 3838
Harga: RM99 ++
Website : http://www.pnbdarbypark.com/view-promotion/46067
24. Quality Hotel Shah Alam
Tempahan : 03 55103696
Harga : RM68 ++
Website : http://www.quality.com.my/SA/eventsandpromotions.php
25. Hotel De Palma Shah Alam
Tempahan : 03-5542 8080 Ext 607/611/613.
Harga : RM45 +++
Website : http://www.depalmahotel.com/documents/Press%20Release%20-%20Ramadhan%202010%20sHAH%20aLAM.pdf
26. Restoran Sri Melayu
Tempahan: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Harga: RM88++
Website : http://www.serimelayu.com/pdf/Ramadan_2012.pdf
27. Hotel De Palma Ampang
Harga : RM62 ++
Tempahan : 03-4270 7070
Website : http://www.depalmahotel.com/documents/Press%20Release%20-%20Ramadhan%202010.pdf
28. Hotel Istana Kuala Lumpur
Harga : RM115 ++
Tempahan : 03 2141 9988 ext. 3667
Website : http://www.hotelistana.com.my/what_fnb.php
29. Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur
Harga : RM128 +++
Tempahan : 03-2179 8881
Website : http://www.mandarinoriental.com/kualalumpur/news/
30. Mines Wellness Hotel
Harga : RM80 +++
Tempahan : 03-8943 6688
Website : http://www.mineswellnesshotel.com.my/
31. Hotel Equatorial Bangi
Harga : RM88.00 ++
Tempahan : 03-82102222/03-89251111
Website : http://www.equatorial.com/bng/index800x600.php?navi_id=6&sub_navi_id=16
32. Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Harga : RM94 ++
Tempahan : 03- 78025245/78025200 ext 2915
Website : https://www.facebook.com/holidayinnkl
34. Hotel Eastin Penang
Harga : RM88 ++
Tempahan : +604-612 1128
Website : http://www.eastin.com/index.php?mid=4566
35. Hotel Vistana Penang
Harga : RM45 ++
Tempahan : 04-6468000
Website : https://www.facebook.com/pages/Vistana-Hotel-Penang/117869774925069
37. Marriot Putrajaya
Harga : RM105 ++
Tempahan : 03 8949 8888 ext 1330
Website : https://www.facebook.com/MarriottPutrajaya
38. Sheraton Imperial Kuala Lumpur
Harga : RM108 ++
Tempahan : 03 2717 9933
Website : http://deals.sheraton.com/Sheraton-Imperial-Kuala-Lumpur-Hotel-129/dining.htm
39. Iftar Ramadhan Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam
Harga : RM45 ++ (kanak-kanak 20 ++)
Tempahan : 03 5511 8236

Comments

Anonymous said…
[url=http://ivlkrwnnz.com]NzMjNzvL[/url] , pRCaCKcI - http://yuxeflk.com

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI