TABUNG ZJ

Monday, August 27, 2012

Kena Potong jugak..

Cik mai ni ada satu masalah bila balik je kampung..asal balik je pasti terkena...geram tapi dah tak boleh nak wat macam mana...kalau bukan tuan punya badan yang mengambil inisiatif sendiri tak kan berjaya punya la...yang geram nye orang sekeliling menjadi mangsa..sampaikan Zameer pon terkena jugak...

Cik mai dah mencari malam tadi, setakat ni ada 5...malam ni cik mai tak kira nak kena potong jugak..kalau tak memang tak akan tenteram hidup cik mai dibuatnya.....menggaru macam orang gila pon ada....gara gara KUTU eeeeiiiii...sangat menggelikan okay....waktu kecik dulu pon tak penah cik mai dilanda penyakit kutu nie...dah besar camni lak bole dapat....

Cik mai dah survey gak cara nak menghilangkan kutu kat kepala nie..harap harap berkesan la....hari hari syampu pon tak berkesan...kutu tak mati jugak....nampakanya rambut pon kena potong jugak...alahai tak boleh nak simpan rambut panjang...

okay..nanti cik mai hapdet lagi ye..

p/s - cik mai ingat Neil Armstrong dah lama mati..hehe..

Friday, August 17, 2012

3 hari di Kelantan

Hari ni dah masuk 3 hari cik mai berada di bumi kelantan ni..hehe...takde wat ape2 pun...cuaca sangat panas (umah mertua cik mai tepi pantai)...jadi aktiviti cik mai ialah tido je..hehe...
hari ni jugak cik mai first time kena masak untuk berbuka,memandangkan mak mertua cikmmai sibuk membuat tapai...erk,gementar dibuatnya...tak tau la sedap ke tak...nanti cik mai hapdet lagi ye...

Wednesday, August 15, 2012

bukan semua orang reti

semalam cik mai beli ikan patin masak tempoyak..tapi hanyir...tula bukan semua orang reti masak gulai tempoyak ikan patin...huhu...rindu opah masak..sedapnye....
cik mai akan pulang ke kampung hari ni...mood raya on!..

Tuesday, August 14, 2012

Turun sudah berat ..

Alhamdullilah...penurunan sebanyak 4kg...harap dapat la mengekalkan berat badan yang macam nie..hehe(tapi lepas raya confirm naik 2 kali ganda..kerana aktiviti masa raya adalah makan...makan..dan makan...)...dah lama cik mai nak kembali ke berat 50an..bulan puasa ni baru dapat ..hehe

Tahun ni cik mai beraya kat rumah mertua, baru kali kedua beraya di Kelantan...kemeriahan di sana memang tak sama macam kat negeri Perak, tapi yang bestnya bila raya kat Kelantan adalah.....Kutipan Duit raya Zameer..hehe,..dorang akan bagi duit merah je...jadi Zameer akan kaya bila raya di Kelantan....hehe

Tahun nie cik mai wat sepasang je baju raya, bukan apa nak kena berjimat..tak lama lagi rumah baru nak siap..banyak nak pakai duit..jadi raya kali ni memang ala kadar je...tapi untuk Zameer ada 2 pasang baju melaju dan 6 helai baju kemeja/Tshirt...untuk anak takpe la..budak budak memang akan cepat comot jadi kena selalu tukar baju..betul tak?...


Sunday, August 12, 2012

Iftar bersama famili

hari ni cik mai nak berbuka ngan adik ipar,biras cik mai..dorang datang berbuka kat umah cik mai..mesti meriah...tiap tiap tahun dorang akn datang buka umah cik mai..sebab umah abg dorang kan..hehe...

cik mai plan nak masak tomyam campur,siakap sweet sour,kailan ikan masin,telur dadar dan ayam goreng..amcam okay tak...

p/s - gambo takde..dah amik pakai instagram tapi xsave la pulak.....hehe..

Thursday, August 9, 2012

7 Tahun sudah

8.8.2012 genap lah 7 tahun cik mai berkhidmat di opis sekarang...harap dapat memberikan kualiti kerja yang baik kepada semua..amin...

Lately cik mai dah kurang efisyen...tapi takpe cik mai akan cuba perbaiki kelemahan diri cik mai nie....

P/S - Mood Raya Belum Mari sebab bonus belum dapat lagi..hehe

Nuffnang Berwajah Baru

Pagi nie cik mai tengok lain pulak rupa Mr.nuff....Ke dah lama tukar..cik mai jer tak perasan..huhu

BACA SINI

Thursday, August 2, 2012

Nak Berbuka Kat Mana?


Susah jugak kan nak cari tempat untuk berbuka...tapi kat bawah nie cik mai amik dari blog Denaihati....harap2 bole membantu kat mana cik mai nak pergi berbuka puasa nanti....

1. The Royale Bintang Curve
Harga : RM65++
Tempahan : 03-78431111 ext 1405
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my
2. Hotel Eastin Petaling Jaya
Harga : RM98 ++
Tempahan : +603-7628 7397
Website : http://denaihati.com/buffet-ramadhan-2012-nostalgia-p-ramlee-di-eastin-hotel
3. Sunflower Brasserie, The Royale Bintang Kuala Lumpur
Harga : RM60++ (50% diskaun utk kanak-kanak 4 – 12 tahun)
Tempahan : 03-21439898
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/rbkl/promotion_8.html
4. Oceania Cafe Summit Hotel Subang Jaya
Harga : RM55 nett (Dewasa), RM27 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-80233000
Website : http://www.summithotelusj.com/promotions.php
5. Verandah Restaurant, Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya
Harga : RM79++
Tempahan : 03-83127091
Website : http://www.cyberview-lodge.com/sec/ramadan2012.html
6. Doubletree Hilton Kuala Lumpur
Harga : RM98++
Tempahan : 03 2172 7680
Website : http://www.makan-moments.com/bazaar-ramadhan/
7. Flavors Restaurant, Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur
Harga : RM68++ (Dewasa)
Tempahan : 03-2785 1170/1190
Website : http://www.swissgarden.com/hotels/sghkl/
8. Utara Coffee House, Hotel Armada Petaling Jaya
Harga : RM85++ (Dewasa)
Tempahan : 03-79546888 ext 4557
Website : http://www.armada.com.my/view_promotion.php?promo_id=46898
9. The Mill, Grand Millennium Kuala Lumpur
Harga : RM72++ (Dewasa)
Tempahan : +60 3 2117 4163/4164
Website : http://www.makancrew.my/buffet-ramadhan-2012-the-mill-cafe-grand-millennium-kuala-lumpur/
10. Saffron Brasserie, Ancasa Hotel & Spa Resorts Kuala Lumpur
Harga : RM50++ (Dewasa)
Tempahan : 03-20266060 ext 7703
Website : http://www.ancasa-hotel.com/specialpackages.htm
11. Sime Darby Convention Centre Kuala Lumpur
Harga : RM90.50 nett
Tempahan : 03 2089 3688
Website : http://apamenuhariini.blogspot.com/2012/07/buffet-ramadhan-2012-sime-darby.html
12. Raintree Cafe, Hotel Maluri
Harga : RM 65.00 net
Tempahan : 03-92878833 ext 630
Website : http://www.hotelmaluri.com/view-promotion/46993
13. Restoran Chakri Express Alamanda Putrajaya
Harga : RM58.00 ++
Tempahan : 03-8890 1616 or 016-2277 357
Website : http://berbuka.chakri.com.my/jom-berbuka-di-chakri-xpress/
14. Hotel Singgahsana, Petaling Jaya.
Harga : RM60 ++
Tempahan : (603)-7956 2100
Website : http://hspj.com.my/HSGS/app.php?module=highlights&action=view&highlightID=38
15. Restoran Cerana, Cheras
Harga : Rm49.50 (Dewasa) dan RM27.50 (kanak-kanak)
Tempahan : MOHD ALI (ASST MANAGER) : 017-3096511, 019-2953450
Website : http://cerana.com.my/cerana/?menus=ramadhan-buffet
16. Paya Serai, Hotel Hilton, Petaling Jaya
Harga : RM129++ Diskaun 50% Kanak-kanak 12 tahun ke bawah
Tempahan : (03) 7955 9122 extn. 4260/1
Website: http://www.zestpj.com/paya-serai/ramadhan-bazaar-paya-serai-2012/
17. Chatz Brasserie, Parkroyal Kuala Lumpur
Harga : RM95++
Tempahan : 03-2147 0088
Website : http://theyumlist.blogspot.com/2012/07/ramadhan-buffet-chatz-brasserie.html
18. Hotel Grand Continental, Kuala Lumpur
Harga : RM75++
Tempahan : 03-26939333
Website : http://www.ghihotels.com.my/ContinentalKualaLumpur/promotion.aspx
19. Grand Blue Wave Hotel Shah Alam
Harga : RM100++
Tempahan : 03-55118811 ext 2612
Website : http://www.bluewavehotels.com/view-promotion/46879
20. Nipah Coffeeshop, Hotel Equatorial, Kuala Lumpur
Harga : RM95 +++
Tempahan : 03-21617777 ext 8220
Website : http://www.offerstation.com/dining-food-offers/38990/hotel-equatorial-kuala-lumpur-ramadhan-promo.htm
21. La Maison, Silka Maytower Hotel
Harga : RM75 +++
Tempahan : +603-2692 9298
Website : http://www.rebeccasaw.com/ramadhan-buffet-la-maison-silka-maytower-hotel-serviced-residences/
22. Dorsett Regency Hotel, Kuala Lumpur
Harga : RM80 ++
Tempahan 03-2716 1000
Website : http://www.dorsettregency.com/kualalumpur/promotions-ramadhan.php
23. PNB Darby Park
Tempahan: 03-7490 3838
Harga: RM99 ++
Website : http://www.pnbdarbypark.com/view-promotion/46067
24. Quality Hotel Shah Alam
Tempahan : 03 55103696
Harga : RM68 ++
Website : http://www.quality.com.my/SA/eventsandpromotions.php
25. Hotel De Palma Shah Alam
Tempahan : 03-5542 8080 Ext 607/611/613.
Harga : RM45 +++
Website : http://www.depalmahotel.com/documents/Press%20Release%20-%20Ramadhan%202010%20sHAH%20aLAM.pdf
26. Restoran Sri Melayu
Tempahan: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Harga: RM88++
Website : http://www.serimelayu.com/pdf/Ramadan_2012.pdf
27. Hotel De Palma Ampang
Harga : RM62 ++
Tempahan : 03-4270 7070
Website : http://www.depalmahotel.com/documents/Press%20Release%20-%20Ramadhan%202010.pdf
28. Hotel Istana Kuala Lumpur
Harga : RM115 ++
Tempahan : 03 2141 9988 ext. 3667
Website : http://www.hotelistana.com.my/what_fnb.php
29. Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur
Harga : RM128 +++
Tempahan : 03-2179 8881
Website : http://www.mandarinoriental.com/kualalumpur/news/
30. Mines Wellness Hotel
Harga : RM80 +++
Tempahan : 03-8943 6688
Website : http://www.mineswellnesshotel.com.my/
31. Hotel Equatorial Bangi
Harga : RM88.00 ++
Tempahan : 03-82102222/03-89251111
Website : http://www.equatorial.com/bng/index800x600.php?navi_id=6&sub_navi_id=16
32. Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Harga : RM94 ++
Tempahan : 03- 78025245/78025200 ext 2915
Website : https://www.facebook.com/holidayinnkl
34. Hotel Eastin Penang
Harga : RM88 ++
Tempahan : +604-612 1128
Website : http://www.eastin.com/index.php?mid=4566
35. Hotel Vistana Penang
Harga : RM45 ++
Tempahan : 04-6468000
Website : https://www.facebook.com/pages/Vistana-Hotel-Penang/117869774925069
37. Marriot Putrajaya
Harga : RM105 ++
Tempahan : 03 8949 8888 ext 1330
Website : https://www.facebook.com/MarriottPutrajaya
38. Sheraton Imperial Kuala Lumpur
Harga : RM108 ++
Tempahan : 03 2717 9933
Website : http://deals.sheraton.com/Sheraton-Imperial-Kuala-Lumpur-Hotel-129/dining.htm
39. Iftar Ramadhan Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam
Harga : RM45 ++ (kanak-kanak 20 ++)
Tempahan : 03 5511 8236

Terlajak sudah!

Sedar-sedar je dah pukul 6.04 pagi...alamak dah tak boleh bersahur....kenapa la tak dengar bunyi jam nie..huhu...Cik mai takpe la lagi kalau tak bersahur sebab keja dalam aircond duduk je pon...tapi kesian kat en asben la...dia kan wat kerja landskap,so memang duduk kat tengah-tengah panas...adoiyai...

Esok kena letak jam loceng kat sebelah telinga la nampaknya..huhu...

P/s - Korang layan citer Keluarga Iskandar tak?