Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Kena Potong jugak..

Cik mai ni ada satu masalah bila balik je kampung..asal balik je pasti terkena...geram tapi dah tak boleh nak wat macam mana...kalau bukan tuan punya badan yang mengambil inisiatif sendiri tak kan berjaya punya la...yang geram nye orang sekeliling menjadi mangsa..sampaikan Zameer pon terkena jugak...

Cik mai dah mencari malam tadi, setakat ni ada 5...malam ni cik mai tak kira nak kena potong jugak..kalau tak memang tak akan tenteram hidup cik mai dibuatnya.....menggaru macam orang gila pon ada....gara gara KUTU eeeeiiiii...sangat menggelikan okay....waktu kecik dulu pon tak penah cik mai dilanda penyakit kutu nie...dah besar camni lak bole dapat....

Cik mai dah survey gak cara nak menghilangkan kutu kat kepala nie..harap harap berkesan la....hari hari syampu pon tak berkesan...kutu tak mati jugak....nampakanya rambut pon kena potong jugak...alahai tak boleh nak simpan rambut panjang...

okay..nanti cik mai hapdet lagi ye..

p/s - cik mai ingat Neil Armstrong dah lama mati..hehe..

Selamat Hari Raya Semua

3 hari di Kelantan

Hari ni dah masuk 3 hari cik mai berada di bumi kelantan ni..hehe...takde wat ape2 pun...cuaca sangat panas (umah mertua cik mai tepi pantai)...jadi aktiviti cik mai ialah tido je..hehe...
hari ni jugak cik mai first time kena masak untuk berbuka,memandangkan mak mertua cikmmai sibuk membuat tapai...erk,gementar dibuatnya...tak tau la sedap ke tak...nanti cik mai hapdet lagi ye...

bukan semua orang reti

semalam cik mai beli ikan patin masak tempoyak..tapi hanyir...tula bukan semua orang reti masak gulai tempoyak ikan patin...huhu...rindu opah masak..sedapnye....
cik mai akan pulang ke kampung hari ni...mood raya on!..

Turun sudah berat ..

Alhamdullilah...penurunan sebanyak 4kg...harap dapat la mengekalkan berat badan yang macam nie..hehe(tapi lepas raya confirm naik 2 kali ganda..kerana aktiviti masa raya adalah makan...makan..dan makan...)...dah lama cik mai nak kembali ke berat 50an..bulan puasa ni baru dapat ..hehe

Tahun ni cik mai beraya kat rumah mertua, baru kali kedua beraya di Kelantan...kemeriahan di sana memang tak sama macam kat negeri Perak, tapi yang bestnya bila raya kat Kelantan adalah.....Kutipan Duit raya Zameer..hehe,..dorang akan bagi duit merah je...jadi Zameer akan kaya bila raya di Kelantan....hehe

Tahun nie cik mai wat sepasang je baju raya, bukan apa nak kena berjimat..tak lama lagi rumah baru nak siap..banyak nak pakai duit..jadi raya kali ni memang ala kadar je...tapi untuk Zameer ada 2 pasang baju melaju dan 6 helai baju kemeja/Tshirt...untuk anak takpe la..budak budak memang akan cepat comot jadi kena selalu tukar baju..betul tak?...


Iftar bersama famili

hari ni cik mai nak berbuka ngan adik ipar,biras cik mai..dorang datang berbuka kat umah cik mai..mesti meriah...tiap tiap tahun dorang akn datang buka umah cik mai..sebab umah abg dorang kan..hehe...

cik mai plan nak masak tomyam campur,siakap sweet sour,kailan ikan masin,telur dadar dan ayam goreng..amcam okay tak...

p/s - gambo takde..dah amik pakai instagram tapi xsave la pulak.....hehe..

Merdeka-Raya Random Giveaway by Lyana's Studio

Jom Baca!

Ini adalah cerita kesinambungan kemenangan nasyid Group cik mai..jom BACA kat sini

Bussaina Abadiah
Layan Gambar di Bawah



7 Tahun sudah

8.8.2012 genap lah 7 tahun cik mai berkhidmat di opis sekarang...harap dapat memberikan kualiti kerja yang baik kepada semua..amin...

Lately cik mai dah kurang efisyen...tapi takpe cik mai akan cuba perbaiki kelemahan diri cik mai nie....

P/S - Mood Raya Belum Mari sebab bonus belum dapat lagi..hehe

Naib juara Pertandingan Nasyid

kasut raya anak mama..

Alhamdulillah...

Syukur sangat cik mai lulus semua subjek semester nie...alhamdulillah..walaupon ada A,B dan C..yang penting takde subjek yang perlu di repeat...hehe...

Semoga cik mai dapat maintain kan pointer cam gini untuk semester depan...Amin..

Butterfly - OST Dejavu Di Kinabalu ( Live HotFM )

Butterfly - OST Dejavu Di Kinabalu ( Live HotFM )

Nak Berbuka Kat Mana?

Susah jugak kan nak cari tempat untuk berbuka...tapi kat bawah nie cik mai amik dari blog Denaihati....harap2 bole membantu kat mana cik mai nak pergi berbuka puasa nanti....
1. The Royale Bintang Curve
Harga : RM65++
Tempahan : 03-78431111 ext 1405
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my 2. Hotel Eastin Petaling Jaya
Harga : RM98 ++
Tempahan : +603-7628 7397
Website : http://denaihati.com/buffet-ramadhan-2012-nostalgia-p-ramlee-di-eastin-hotel 3. Sunflower Brasserie, The Royale Bintang Kuala Lumpur
Harga : RM60++ (50% diskaun utk kanak-kanak 4 – 12 tahun)
Tempahan : 03-21439898
Website : http://www.royale-bintang-hotel.com.my/rbkl/promotion_8.html 4. Oceania Cafe Summit Hotel Subang Jaya
Harga : RM55 nett (Dewasa), RM27 nett (Kanak-kanak)
Tempahan : 03-80233000
Website : http://www.summithotelusj.com/promotions.php 5. Verandah Restaurant, Cyberview Lodge Resort & Spa Cyberjaya
Harga : RM79++
Tempahan : 03-83127091
Website : http://www.cyberview-lodge.com/sec/ramadan2012.html 6. Double…

Terlajak sudah!

Sedar-sedar je dah pukul 6.04 pagi...alamak dah tak boleh bersahur....kenapa la tak dengar bunyi jam nie..huhu...Cik mai takpe la lagi kalau tak bersahur sebab keja dalam aircond duduk je pon...tapi kesian kat en asben la...dia kan wat kerja landskap,so memang duduk kat tengah-tengah panas...adoiyai...

Esok kena letak jam loceng kat sebelah telinga la nampaknya..huhu...

P/s - Korang layan citer Keluarga Iskandar tak?