Wednesday, July 18, 2012

Kita dah Selamat!

Semalam balik kerja cik mai memang bersemangat nak mengUPDATE blog pada waktu malam konon nye la..hehe..pastu sampai je rumah, elektrik takde..chaiit betul la..hancur harapan cik mai nak mengupdate blog, membasuh baju meskipun memasak..gelap gelita...

Dengan berteman kan  lilin yang beberapa batang tue..duduk la kami anak beranak kat ruang tamu...zameer biasa la dia..main tetap main..dia main tapi dekat tengah2 mama dan papa la..dia takut Hantu Kak Limah..hehe...Papa dia pulak asyik main tab dia..cik mai kebosanan nie apa lagi melelapkan diri la sebentar kat sofa..huhu.....

Makan pon cik mai tapau Ketiau goreng Mali's Corner...Layan je..(Frust tau,..cik mai dah plan nak masak kari ketam..tapi apa kan daya..elektrik takde..tak kan nak masak time gelap2..)

Tengah sedap cik mai dibuai mimpi..tiba tiba dikejutkan oleh zameer...

Zameer : Mama!...Kita dah selamat!!....

cik mai ingatkan apa..rupa-rupanya elektrik dah ada....dia apalagi berpusing2 la satu rumah..dah terang kan....Hasben cik mai terus je on TV layan bola sepak...adoi.....

cik mai apalagi naik atas...dan sambung tido..haha...nak gosok baju malas pulak...hehe...

p/s - seronok dapat makan nasi kerabu yang sedap pagi nie...lalala...

2 comments:

Myra Jay said...

Selamat sebab letrik dah ada ye...
Alahai Zameer... :)

Cik Mai said...

tula..nasib baik dah ada lektrik..

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .