Tuesday, July 31, 2012

Result oh Result

Jumaat nie result cik mai kuar..semoga semua okay..hehe...cuma ada sesetengah subjek tu yang mencemaskan cik mai....korang doakan  semoga cik mai  dapat result yang okay ye...

Kalendar Akademik

Friday, July 27, 2012

aura pliz go away!

adoiiinya ponn....sekarang cik mai tengah meloya dan sakit kepala sangat2..hal nie akan terjadi bila ada orang di sekitar cik mai mengandung...erk...terlebey suda amik aura orang mengandung....tapi sape?...

Yang baru2 nie cik mai tau dalam famili adalah sorang yang baru mengandung...huhu..jauh tu amik aura dia dari Sabah....penin nie...padahal masa mengandung dulu takde la rasa cam gini....huhu..

Sekian...

p/s -- lunch nie nak g shopping...i LIKE!

Thursday, July 26, 2012

Doa Mencari Barang Hilang

Cik mai telah mengalami kehilangan Wiggy Wimax nie..so sebelum kena penalti cik mai nak cari la dulu betul betul kat mana la wiggy cik mai nie...(dah la mahal ye kawan2..RM 199..fuhh..bole beli baju anak baper helai kot)...

Cik mai nak amalkan baca doa nie...berdoa dan berusaha dulu sebelum pegi bayar..huhu...

Semoga dipermudahkan...amin..

Wednesday, July 25, 2012

Bonus Raya 2012 Kakitangan Kerajaan Setengah Bulan Gaji Dibayar 9 Ogos

Wah!..berita baik untuk penjawat awam nie...

alhamdullilah rezeki....bersyukur dengan apa yang kita dapat ye....amin...




Terjatuh cinta...



Alamak...cantiknye..kalo pakai pagi raya mau vogue lebih cik mai..hehe..tapi nak pakai pegi jalan jalan pon okay rasanya..apa pendapat u all?

Nak tau lebih lanjut kat NURUL WONDER WARDROBE

P/S - timbang berat badan..still 60 an lagi la..bila la mau turun ke 50 an nie...huhu

Lisa Surihani Mengandung ke?

hehe..malam tadi cik mai termimpi pulak Lisa Surihani mengandung...semoga betul la hendaknye..amin..mesti tomei kan anak Lisa n Yusry nanti...hehe...boleh pulak mimpi orang lain mengandung....

Ni adalah akibat banyak sangat membaca gosip artis nie..


Tuesday, July 24, 2012

Maher Zain - Number One For Me | Official Music Video

Gas Abis pulak!

Semalam pukul 5.10 petang cik mai dah sampai rumah..best sangat...bulan posa jela yang dapat nak balik awal kan..salunya 6.30petang  baru sampai rumah....

Sampai je terus mengeluarkan ayam yang dah beku macam batu tue...bagi dia mencair dulu,pastu cik mai menyiapkan bahan untuk memasak pulak..dah potong semua bahan,..ayam pon dah mencair..(semalam masak ayam masak kicap..sebab malas..hehe)

Sekali..nak bukak dapur gas takde!..aiyakk!!...ni membuat harapan cik mai nak memasak hancur berkecai..huhu....Nasib baik kedai dekat..suh en asben pegi beli gas...pastu sambung memasak balik...hehe..itulah insiden semalam..baru nak berbuka dirumah sendiri gas abis la pulak....

Hari nie nak kena pikir nak masak ape pulak....lalala..korang masak ape?...nak tiru bole?..hehe

Monday, July 23, 2012

Berpuasa di Kampung

Sabtu dan ahad lepas cik mai balik kampung berbuka puasa sama opah, pakcik makcik dan sepupu2 kat kampung..baru meriah...Pastu cik mai pegi menziarahi kubuh arwah emak cik mai.....(alfatihah..)

Zameer jugak dapat kenderaan baru beliau...hehe...jom layan..


p/s - nak nyanyi lagu nasyid ape ek?

Salam semua!

macammane ari ni okay ke?..
cik mai ari nie datang opis awal..masuk keja 7.45pagi..lik kul 4.45ptg..
macam2 nak tulis nie tapi mengantuk pulak..nanti cik mai sambung balik ye....

bye..

Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa Kepada Semua

Cik mai ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua..dan ingin memohon kemaafan seandainya ada terkasar bahasa....Selamat menunaikan ibadah puasa esok...

Cik mai akan balik ke kampung Perak..akan memulakan awal Ramadhan di kampung..baru meriah sikit..kalau kat sini anak beranak je..tak best la...

Korang dah hafal niat nak posa tak..meh sini cik mai tepek..jom baca dan amalkan selama sebulan...


P/S - Tea O lebih mempunyai khasiat berbanding Tea tarik...

Thursday, July 19, 2012

Kari Ketam For Dinner

Taadaaa.... inilah hasilnya..hehe...kelmarin tak dapat nak masak, nie baru dapat....


resepi kat SINI

Wednesday, July 18, 2012

Bufday Zizan 5 Julai 2012

Selamat hari lahir kepada en. asben...sori lambat nak publish gambo kita celebrate..busy exam la time tu...

Kek nie Mango Cheese Cake..ditempah ye..bukan cik mai masak..hehe...
Jom layan..kami g makan kat MR STEAK..sebab en asben nak makan lamb chop katanye....

Ni la rupa makanan kami...

Layan ye...

Kita dah Selamat!

Semalam balik kerja cik mai memang bersemangat nak mengUPDATE blog pada waktu malam konon nye la..hehe..pastu sampai je rumah, elektrik takde..chaiit betul la..hancur harapan cik mai nak mengupdate blog, membasuh baju meskipun memasak..gelap gelita...

Dengan berteman kan  lilin yang beberapa batang tue..duduk la kami anak beranak kat ruang tamu...zameer biasa la dia..main tetap main..dia main tapi dekat tengah2 mama dan papa la..dia takut Hantu Kak Limah..hehe...Papa dia pulak asyik main tab dia..cik mai kebosanan nie apa lagi melelapkan diri la sebentar kat sofa..huhu.....

Makan pon cik mai tapau Ketiau goreng Mali's Corner...Layan je..(Frust tau,..cik mai dah plan nak masak kari ketam..tapi apa kan daya..elektrik takde..tak kan nak masak time gelap2..)

Tengah sedap cik mai dibuai mimpi..tiba tiba dikejutkan oleh zameer...

Zameer : Mama!...Kita dah selamat!!....

cik mai ingatkan apa..rupa-rupanya elektrik dah ada....dia apalagi berpusing2 la satu rumah..dah terang kan....Hasben cik mai terus je on TV layan bola sepak...adoi.....

cik mai apalagi naik atas...dan sambung tido..haha...nak gosok baju malas pulak...hehe...

p/s - seronok dapat makan nasi kerabu yang sedap pagi nie...lalala...

Tuesday, July 17, 2012

Krisis Air

Semenjak dua menjak asyik benda nie je diperkata dalam berita kan....cik mai sebagai penduduk selangor risau tau...yelah, mula la cik mai dok pikir macam mana nak hidup 10-20 tahun lagi nie..sekarang pon sudah tidak ada air...

Sekarang nie memang cik mai menjadi penjimat air..yelah...kita kan kekurangan air..kalau bole marilah kita bersama menjimatkan air...Tapi jangan sampai tak mandi pulak ye..hehehe....

Alhamdullilah..setakat nie tempat cik mai belum lagi dikenakan catuan air...walau macam mana pon sikap beringat tue kena ada kan...huhu..nasib baik jugak rumah sekarang nie memang ada tangki air...jadi ada back up la kalo air takde.....

Harap2 krisis air nie bole di tangani oleh pihak yang berkenaan...amin.....

p/s - masterchef..Dato' Fazley yang menang...suweet je tengok dia ngan famili dia..hehe

Monday, July 16, 2012

Misi Kalo Rajin

16 Julai 2012 - September 2012

1. Nak mengemas rumah..kalau boleh nak packing barang barang yang tak pakai ke dalam kotak..senang nak pindah Tahun depan..erk ke awal sangat?..hehe...

2. Nak mencantikkan blog (kena tunggu mood rajin datang..hehe)

3. Nak Berpuasa dengan Jayanya..InsyaAllah..harapan tahun nie dapat mengerjakan tarawih dan mengkhatamkan sejuzuk al-quran..amin..semoga dipermudahkan....

4. Nak menyiapkan kerja kerja yang tertangguh kerana pelbagai benda daripada bulan April sampai Julai hari tu...InsyaAllah...

5. Nak meluangkan masa berkualiti bersama en asben dan bebe Zameer..

6. Nak berblogging kerap cikit...hehe..ni pon macam tak leh pecaya sangat..cik mai nie tengok mood baru leh dapat idea nak berblogging...

p/s - PosLaju oh Pos laju


Alhamdullilah!

Selesai satu lagi semester...tunggu je result 15 Ogos nie..huhu..nanti sambung lagi ye..busy la pulak hari isnin nie..

Saturday, July 14, 2012

last paper esok!

hari ni cik mai duk umah je..study sebab esok paperKnowledge Management..harap2 dipermudahkanlah untuk menjawab paper esok..doakan cik mai ye


Monday, July 9, 2012

Serabut tak abes lagi!

cik mai masih tidak boleh bersuka ria lagi kerana exam masih belum abis...cik mai teringat paper semalam..punya la hampeh!...apa yang kitorang belajar langsung tak sama dengan soklan exam...

Harapan cik mai semoga dapat lulus je paper tersebut..amin..

Friday, July 6, 2012

Oh My English! OST Music Video - Liyana Jasmay & Altimet

Jualan Tudung Aidijuma!


Jom Ramai ramai kita serbu....

Event: Masjid Duniaku
Tempat: Masjid Shah Alam ( Blue Mosque )
Masa: 9 pagi hingga 9 malam
Tarikh: 6, 7 & 8 Julai 2012

Jumpa di sana!!! :)





P/S - cik mai bukan penjual tudung AJ..cuma pemakai je..hehe..Kasi pormosi sikit tudung AIDIJUMA nie..

Thursday, July 5, 2012

Mr. fridge pliz be nice¡

semalam dia mula buat hal..tak sejuk langsung..ais batu pon mencair je..


dah la ayam baru je bli,tak pasal2 tumpang peti ais jiran sebelah umah..adoi, cik mai malas nak beli yang baru lagi sebab ingat dah pindah rumah baru nanti baru nak beli..tapi mengapa sekarang nie dia buat hal pulak...

Cik mai nak pegi hantar repair dulu, kalau tak okay baru beli yang baru....adoi...berapa banyak makanan kena buang gara2 dah tak elok dan tak boleh simpan lama..seperti kek dan nugget..huhu

Semalam paper account susah jugak..tapi cik berjaya menjawab semua soalan dan membuat FORMULA rekaan sendiri..haha..mesti pengsan pemeriksa tue nanti...takpe janji ada jawapan dan jalan kerja kan..betul atau tak belakang citer...hehe...






p/s - ada kaitan tak dengan peti ais rosak dengan bil elekrik yang melambung mahal bulan nie?..erm...

Wednesday, July 4, 2012

Alhamdulillah

Exam tadi cik mai dapat menjawab walaupun tidak dengan jayanye... dapat jawab 3 soalan dengan hasil gorengan yang agak melampau..haha...

Harapan cik mai adalah untuk exam besok pula..semoga dapat menjawab dengan jayanya..semoga dipermudahkan...

Kawan2 doakan cik mai ye...besok adalah exam ACCOUNT dan cik mai amat LEMAH subjek kira kira nie...

seram tapi mau pegi jugak amik exam...


Monday, July 2, 2012

Teringinnya nak makan maggi

Time2 camni la pulak boleh nak teringin makan megi...cik mai tengah berpantang makan megi nie..sebab nak EXAM..huhu..megi kan tak elok bagi minda kita..adoi...sedapnya kalo perkena megi kari time ujan ujan macam gini....

nak tahan ke tak nak...

air liur dah meleleh nie..

p/s : kenapa ada sesetengah orang suka hipokrit?

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .