Tuesday, June 26, 2012

Persediaan Untuk Temuduga

Ha..kalau sebut je pasal temuduga mesti semua orang akan fikir pasal penampilan diri, nak buat ayat bombastik untuk present depan panel tapi yang paling penting sebenarnya adalah....SIJIL kita..dan CARA susunan sijil kita...itu adalah salah satu panel akan dapat menilai keperibadiaan kita...


Seperti yang cik mai baca dalam blog2 yang sangat membantu, cik mai dapat membuat kesimpulan cara susunan adalah dari tahun yang terkini ke tahun yang sebelumnya...sebagai contoh adalah seperti di bawah nie....

1. IC (maybe kita patut fotostat 1 dan letak bersama dengan yang original)
2. Sijil Beranak
3. Sijil Tertinggi (Disusun yang paling terkini diikuti yang kemudiannya. Contoh ijazah, diploma, spm, pmr)
4. Sijil Berhenti Sekolah
5. Sijil Kokurikulum (Sama jugak dari yang terkini hingga lah yang lama punya)

Tu je yang cik mai rasa penting....huhu...cik mai dah susun mengikut susunan tersebut....yang tinggal hanya la untuk di temuduga je...adoiii...bercinta dibuatnya..last sekali interbiu pada tahun 2007..lama giler dah tak rasa perasaan nak interbiu lagi nie...


p/s - Wish me luck! Yang penting kena pakai tudung AIDIJUMA untuk menambah keyakinan diri...heheh

No comments: