Saturday, June 30, 2012

simple hijab wrap V (tudung bawal)

Tutorial Tudung Bawal 'Gaya Simple'

Burger King RM 5.95



untuk pertama kalinya cik mai telah mencuba berger king nie..selama nie memang pandang sebelah mata je..haha..kejam kan,....

Tapi cik mai memang tak sangka SEDAP jugak BK nie..makna nya persepsi cik mai telah salah la selama nie...

Dulu kalau nak makan berger je..tempat yang paling best bagi cik mai adalah MCD..kalau ayam pulak sudah tentu la KFC...

Semalam cik mai makan Grilled Chicken burger..sedap jugak...korang try la pasti berbaloi2...Ayam dia memang terasa sedap sangat..


JOM SERBU BURGER KING!

CAWANGAN BK

MENU BK




Jiwa Tak Keruan

Minggu depan sudah final exam, tapi cik mai masih belum bukak buku pon lagi nie...seram tapi Malas..

First paper adalah paper account...tak tau la cik mai mampu menjawab nye atau tidak...

Wish me Luck ya kawan2..

Friday, June 29, 2012

Mimpi dapat BE

Fuyooo..malam tadi cik mai telah bermimpi mendapat BE...haha..mimpi tak nak kalah ye..itulah sebab semalam cik mai frust sangat terus dapat mimpi BE tue..Sebenarnya cik mai pon tak penah dapat BE lagi sebab blog pon suam suam kuku je..ada mood nak menulis ada lah entry dari cik mai..bila tiba time malas nak menulis..memang berhabuk terus blog KOPICAWAN ni...

Cik mai menulis blog nie untuk bercerita tentang diri cik mai, pastu kadang kadang cik mai luahkan perasaan kat blog nie...jadi nuffnang nie sekadar sampingan (tengok orang lain ada nuffnang..cik mai pon nak jugak..tapi tak reti pon sangat nuffnang nie...)

Tapi bila ek kita boleh dapat BE..nak berangan jap..kena cari lagi pasal nie...bila baca blog orang kadang2 dorang baru je berblog tapi dah dapat BE...cik mai pon baru jugak..takpe kena belajar lagi.....

p/s - nanti sambung lagi..cik mai kena attend kelas Oh my English!..maklumla lemah cakap omputih nie..hehe


Thursday, June 28, 2012

Qoute of the day!

“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft.”
Bill Gates


Tidak semestinya kita gagal sekali kita akan gagal buat selamanya...kita mesti berusaha untuk menjadi lebih baik...dan yang paling penting walau bagaimana orang memandang rendah kepada kita, abaikan anggap ia adalah satu cabaran terhadap diri kita.

chaiyok cik mai!

Kecewa nya a.k.a frsut...

Cik mai frust ari nie... result cik mai yang hampeh jugak yang hendak dia tengok...takde benda lain ke yang dia nak tengok?..pastu siap suruh cik mai improve cik mai punya result before apply for this job..adoiyai..takde harapan la maknanya tue....

Takpe la...mari bersama teman cik memotivasikan diri sendiri..huhu..mari mempositif kan diri...mungkin ada hikmahnya...walaupon teruk cik mai di asak pelbagai soalan sampai dah tak boleh nak jawab pon ada..tapi cik mai akan jadikan sebagai pengalaman untuk temuduga yang seterusnya...

Adalah lebih baik cik mai perbaiki result cik mai sebelum cik mai apply kerja lain ...btol tak?..

Just let it go..and move forward....Cik mai pasti boleh berjaya!!!!

Tuesday, June 26, 2012

Goreng Ikan Perkasam

Ha..amik kau cik mai..gedik sangat nak goreng ikan perkasam la konon..padahal sepanjang idup tak penah pon goreng sendiri...ha tu dia!..kan dah kena google camne nak masak ikan perkasam..padan muka diri sendiri..huhu

Esok department cik mai nak buat potluck..so setiap orang kena bawak air tangan masing2..bagi mak2 muda seperti cik mai ini adalah wajib untuk memasak menu yang senang..hehe...mak2 orang yang berpengalaman kena la masak menu yang hebat2....bagus kan??

esok cik mai kena bawak ikan perkasam goreng, ikan masin dan telur masin..wow!..pagi pagi dok menggoreng benda2 nie..mesti sangat Harum semerbak rumah cik mai..hehehe...

jom teman cik mai menerjah resepi ikan perkasam jap...esok nak masak nak bagi orang makan nie...adoi seramnya!...

kat
SINI 
CARA NAK BUAT PERKASAM PON ADA
IKAN PERKASAM

Esok doakan cik mai dapat menggoreng ikan perkasam dengan jayanya...hehe...

p/s - Tetiba terliur pulak bila nengok ikan perkasam nie...lapo la pulak...

Persediaan Untuk Temuduga

Ha..kalau sebut je pasal temuduga mesti semua orang akan fikir pasal penampilan diri, nak buat ayat bombastik untuk present depan panel tapi yang paling penting sebenarnya adalah....SIJIL kita..dan CARA susunan sijil kita...itu adalah salah satu panel akan dapat menilai keperibadiaan kita...


Seperti yang cik mai baca dalam blog2 yang sangat membantu, cik mai dapat membuat kesimpulan cara susunan adalah dari tahun yang terkini ke tahun yang sebelumnya...sebagai contoh adalah seperti di bawah nie....

1. IC (maybe kita patut fotostat 1 dan letak bersama dengan yang original)
2. Sijil Beranak
3. Sijil Tertinggi (Disusun yang paling terkini diikuti yang kemudiannya. Contoh ijazah, diploma, spm, pmr)
4. Sijil Berhenti Sekolah
5. Sijil Kokurikulum (Sama jugak dari yang terkini hingga lah yang lama punya)

Tu je yang cik mai rasa penting....huhu...cik mai dah susun mengikut susunan tersebut....yang tinggal hanya la untuk di temuduga je...adoiii...bercinta dibuatnya..last sekali interbiu pada tahun 2007..lama giler dah tak rasa perasaan nak interbiu lagi nie...


p/s - Wish me luck! Yang penting kena pakai tudung AIDIJUMA untuk menambah keyakinan diri...heheh

Monday, June 25, 2012

Warna 7 Hari

ISNIN - PUTIH (Gabungan / istirehat / pertahanan)
SELASA - PINK / PURPLE (Kesucian rohani)
RABU - BIRU (Kasih sayang / tumpuan) 
KHAMIS - KUNING / OREN (Pemikiran / tenaga)
JUMAAT - HIJAU  (Keseimbangan / iman)
SABTU - MERAH  (Keberanian / tuah / kemewahan)
AHAD  - HITAM  (Keberanian / tuah / kemewahan)



Cik mai akan pakai kaler kuning sebab kena hari Khamis kan...harap-harap cik mai akan dapat tenaga pada hari tersebut...tak berdebar sangat untuk hari khamis nie tapi takde perasaan lagi adalah..selepas mengetahui sape panel untuk khamis nie lagi la cik mai moral down..terus rasa macam nak tarik diri je bole??....

Kawan-kawan doakan cik mai ye...semoga segala urusan cik mai akan dipermudahkan..amin...



Sunday, June 24, 2012

KFC BARU TU!

Korang da try ke Kehepsi Cruncy...cik mai sudah...dan komen cik mai adalah....tak positif..hehe...sori KFC...cik mai rasa cik mai sangat suka Spicy dan Original je..apabila ada perisa lain suma tak kena kat tekak cik mai nie...


Tapi lain orang lain rasa kan..kot la pada orang lain sedap kan...cer try cer try..pastu share la ape yang korang rasa..hehe...


inilah rupa dia.....jom layan....

Friday, June 22, 2012

Jatuh Cinta Lagi pada Aqasha...

 Korang tengok tak citer Dejavu Kinabalu..ala yang Aqasha dan Tiz belakon tue..nampak macam best kan...seronok pulak....cik mai sekarang balik keja memang nak sampai rumah sebelum pukul 6.30..nak layan citer tersebut...


Dejavu Kinabalu-slot akasia TV3

Tapi dapat tengok sampai kul 7 malam je..sebab pukul 7 selalunya kitorang akan bukak cenel 106 a.k.a cenel astro Oasis..lagipon time maghrib eloklah dengar orang berzikir kan....

pas semayang barulah dapat sambung tengok balik..huhu...tapi tula..ada part yang akan ketinggalan...mana ek kalo kita nak layan tengok drama nie secara full?..

sape reti nanti bagitau la cik mai ye...

 

Selamat Ulang Tahun Sayang!

Zameer
selamat hari lahir ke 2 tahun 6 bulan....

Perkembangan awak adalah..hehe...awak dah pandai buat PEACE...2 tahun enam bulan baru awak reti buat ye...tapi awak tak panggil peace pon...awak cakap 2 singgit..2 singgit..ala macam citer upin dan ipin tue...


Suweet sangat kan...

filem 2 kalimah

Thursday, June 21, 2012

VIVA Presentation tu camne ek?

Ya ampun,..sabtu nie cik mai ada viva presentation untuk subjek Research cik mai...tak tau la macamne nanti rupa cik mai ari sabtu nie...cik mai nie da la berdarah gemuruh cikit...entah dapat bercakap ke tak dalam bilik tu nanti...

Dan paling best panel yang akan jaga nanti adalah pensyarah dari fakulti lain tu yang agak seram..sedangkan present kat dalam kelas ngan sorang lecterur ngan member2 pon dah seram inikan pula 2 orang lecterur dari fakulti lain....

cik mai pon mengoogle la camne viva presentation nie...
jom baca sekali...kot2 la pas nie korang pon akan viva presentation macam cik mai kan...


hehe

TIPS PEMBENTANGAN VIVA
HOW TO PASS YOUR VIVA
TIPS
GUIDELINE FOR VIVA

Banyak lagi..tapi korang google je..yang penting cik mai dah lebih tenang cikit untuk prepare sabtu nie...huhu...

p/s - credit to them..

Tudung AJ lagi

 Cantik tak u all...mana kaler yang paling best?...cik mai nak menambah stok tudung AJ lagi nie..hehehe...



credit to  Tudung AJ

mood Sedey...

Cik mai sangat sedey ngan carrymark...cikit sangat..so kena wat yang terbaik untuk final exam nie..mood sangat sentap hari nie...

Thursday, June 14, 2012

Jom Reedem McD

Jom ramai2..boleh dapat breakfast mcD murah dari 18 June hinnga ke 24 June..nyum2 sedapnye....

Thursday, June 7, 2012

Tudung Bawal AidiJuma




 

Comei kan tudung bawal dia...cik mai dah terjatuh cinta dengan tudung beliau...nak kumpul koleksi tudung nie...lalala...
jom sama sama kita Jatuh Cinta kat tudung bawal AidiJuma..

jom Layan a.k.a Cuci Mata kt bawah ni


Welcome to Aidijuma.com

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .