TABUNG ZJ

Wednesday, May 30, 2012

Burger King 5.95

Semalam cik mai pertama kalinya telah memakan burger king..hehe..selama ni cik mai memang setia dengan Mcd. Bukan apa bagi cik mai kalau nak makan berger Mcd la yang paling best, kalau nak makan ayam pulak Kfc yang terbaik..

TApi sangkaan cik mai meleset rupanya sedap wooo berger king ni..tadi cik mai makan yang grilled chicken..marbeles la berger dia..lagipon murah je 5.95 dapat berger,fries dan air lagi..murah tak kawan2 suma¿..


jom la try..xrugi..berbaloi2..

Tuesday, May 22, 2012

Kursus 2 Hari

Hari nie cik mai berkursus 2 hari kat opis..kursusnya okay cuma agak memenatkan...banyak aktivit yang kami kena buat...
kursus ni adalah mengenai Perkhidmatan pelanggan, macam2 yang cik mai dapat belajar hari nie...contohnya pasal prinsip diri kita, tenaga dan bongkah ais...dan juga pasal KASIH...

nanti cik mai abis kursus dulu esok baru cik mai rumuskan ye....

Love my my best friend so much..Thank you ALIN dan TASHA..both of u are important dalam kehidupan cik mai (KUALITI) kuantiti kawan tak perlu ramai, kualiti yang penting..hehe...orang yang cik mai paling percaya..(AMANAH) dan sentiasa ada disisi cik mai ketika susah (SETIA),sentiasa berkongsi rahsia bersama2 (INTERGRITI) dan menghargai satu sama lain (HORMAT)...cewah..dah mula la cik mai nak praktik kan ape yang belajar tadi....

Thank you guys... I accept your love..hehehe...


p/s - penceramah Nazril Idrus @ Nash tu pon best kan....hensem...hehe




Selamat Hari Lahir

Dua tahun 5 Bulan

Hari nie Zameer Haiqal berusia 2 tahun 5bulan..selamat hari lahir sayang...semoga awak menjadi anak yang soleh dan sentiasa mendengar kata mama dan papa awak...

Bulan nie zameer telah dijangkiti demam campak..kesian beliau, namun ada kebaikan nya di situ mama tengok awak makin aktif dan mula mesra sikit dengan orang....sekurang kurangnya bila orang bertanya awak, awak jawab kembali...dulu awak akan diam je...

Zameer, 
mama sayang dengan awak, cuma mama rasa sekarang nie awak dah tak pedulikan mama..awak asyik sangat bermain lori, tractor dan keretapi awak..mama nak main pon awak tak nak kawan mama...huh, budak bila dah besar nak main sendiri je..mama nak gomol2 pon awak tak bagi....erm....
 rindu pada awak masa awak baby..huhu

Zameer, 
nanti kita pergi mandi kolam ye..tunggu cuti sekolah nanti ye...

sekian...

Sunday, May 20, 2012

Zikir Terapi Diri Terbaik

Semenjak Astro Oasis mula menayangkan zikir dari Hafiz Hamidun, cik mai dah minat sangat...merdu sangat zikir zikir yang beliau alunkan...tue yang cik mai terus mencari kat youtube..benda baik macam nie harus lah kita berkongsi bersama kan...cik mai rasa tenang je bila dengar zikir beliau..nak buat keja sekolah pon lega...terasa dipermudahkan....

Cik mai suka zikir Ya Latiff, tapi dalam youtube takde la pulak...nampaknya macam nak kena beli CD beliau nie..rasanya tak rugi kan??..Cuba la kawan kawan cik mai layan preview beliau.....

Astro Oasis memang terbaik, semua ustaz yang mengalunkan zikir semuanya merdu belaka....semoga zameer bakal menjadi seperti mereka..amin....cik mai paling terjatuh hati dengan bacaan Yassin ustaz Dzulkarnain...tapi sejak awal tahun ari tu Astro Oasis dah tak menyiarkan dah..huhu..sedih jugak..(sejak mula mengandungkan zameer cik mai dok dengar) tapi takpe, Astro Oasis gantikan bacaan Yassin oleh Imam Muda...


Jom Layan dulu...

klik sini ZIKIR TERAPI

Preview Album Zikir Terapi Diri - Hafiz Hamidun


Saturday, May 19, 2012

Astaghfirullah - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri ) @HAFIZHAMIDUN @Arte...

Petua : Hilangkan Jeragat

Sesape ada tak petua hilangkan jeragat..bukan ape, muka cik mai ni da ada jeragat, makin lama makin banyak la pulak...memang dah lama ada tapi cik mai nie memang pemalas cikit nak jaga muka...nak cuci muka pon ikut mud..kalo ada mud..barulah nak pakai cleanser, mask, toner, moisturizer bagai..kalo tidak ada mud sori naik lori la...memang tak pakai ape ape...hehe..dasar pemalas cik mai nie...

kalo sesape ada petua share la ye...sekarang nie cik mai tengah dok tepek pakai mask MARY KAY nie..harap2 berkesan la..hehe...jangan esok berlubang lak kulit muka cik mai ni sudah...heheh

p/s - agak2 kelantan ngan sime darby ...sape leh menang??

Thursday, May 17, 2012

Blog Kopicawan celaru

hehe..cik mai tengah dok edit2 belog nie..hehe..harap2 takde la ynag penin...dah setahun ni, nak tukar la sikit rupa bentuk belog ni..hehe..pembaharuan la kunun nye..tapi kena godek2 lebih cikit la..cik mai bukan reti sangat nak mencantikkan blog..

sekian...

Wednesday, May 16, 2012

Jalan2 cari Makan - Port 1

Mr Steak Shah Alam

Hari ahad lepas cik mai pergi dating2 la ngan en asben dan zameer...saje jalan2...en asben lak teringin nak makan lambchop...kami pon gamble je pegi area Shah Alam tue...tup2 ternampak la kedai Mr. Steak nie kat Seksyen 13..okay la kedai dia...suasana yang menarik..dekorasi pon okay...meh cik mai tepek cikit gambo kedai dia..



harga makanan dia pon sangat berpatutan...cik mai makan sizzling yee mee, cik asben lak makan lambchop...dan zameer pulak makan fish and chip...tapi dia makan cik mai punya sizling sebab fish and chip lambat sampai....lapo sangat anak mama nie ye....


cik mai bagi 4/5..hehe,kalo pedas cikit lagi dan masin cikit ok dah kat tekak cik mai..

air nenas, air tembikai dan milo ais...air dia RM 5 ye..berbaloi la..tak abis pon..besar gelas dia...

lambchop dia...5/5..en asben cakap sedap...

yeay..Fish n chip zameer suda sampai...4/5..cik mai rasa ikan dia hanyir la...maybe tak masak...

layan je zameer..dia makan fries..cos ikan dia tak mau...

"hati manyak senang ye duhai anak?"

p/s - SELAMAT HARI GURU...



Tuesday, May 15, 2012

Zameer kena demam campak

2minggu lepas zameer telah dilanda demam..ingatkan demam biasa..cik mai bawak la pegi DEMC, pastu doktor boleh plak cakap anak awak nie disyaki dapat penyakit kaki,tangan dan mulut...erk..tapi masa tu zameer takde la berbintik bintik lagi badan ke tangan or kaki dia...doktor kadang2 tak boleh dipercayai sangat..erk..hehehe....

pastu cik mai buat cara kampung je..mintak air kat pak imam selang sebuah rumah cik mai nie..bagi zameer mandi dan minum,alhamdullilah kuar abis semua bintik merah kat seluruh badan zameer..pastu bagi dia minum air kelapa..yang bestnye bila dah keluar semua bintik zameer dah tak demam dan....yang terjadi adalah mulut beliau sangat macam BERTIH JAGUNG la sekarang...adoi anak mama sorang nie....

kat sini cik mai bubuh gambo beliau semasa kena demam campak..tapi tak clear sangat..henpon cap ayam...hahaha

nampak tak bintik bintik merah tu?

sila abaikan sopa cik mai yang dah terkoyak tu..hehehe

cian...malu tak mau tunjuk muka...

agak2 boleh ilang ke kesan bintik2 nie...

hai..saya dah sihat...


p/s- hehe...sekarang baru nak hapdet...

setahun sudah..

belog cik mai nie dah berusia setahun kini..hehe
"selamat hari jadi kepada blog kopicawan cik mai"..harap2 lepas nie semakin rajin la cik mai mengupdate b;og ye..banyak sebenar cerita yang ada tapi tak tertaip ke dalam blog nie..macam macam hal..hehe

cik mai nak tulis review cikit pasal kedai makan yang cik mai dah pegi kelmarin...nanti cik mai hapdet ye...

p/s - bulan rejab dah nak menjelma..moh la kite berposa ye kawan2..lebih elok posa bulan rejab, syaaban dan ramadhan...amin....

Saturday, May 12, 2012

Selamat Hari Ibu ....

Cik mai mengambil kesempatan mengucapkan selamat hari ibu kepada semua kawan2 yang bergelar ibu..semoga kita lebih menghargai erti menjadi seorang ibu..hehe

kat sini cik mai nak letak gambo cik mai masa kecik ngan zameer..ada sama tak..ke tak sama..hehe..sila komen ye...




p/s - hargai la ibu sementara mereka masih ada....

Tuesday, May 8, 2012

Tak mo MC!!

Adoi..badan rasa macam xsedap je nie..hidung tersumbat,kepala tintong..minggu lepas cik mai dok menjaga zameer yang telah dijangkiti demam campak..nanti cik mai hapdet gambo beliau ye..skang nie mata da mengantok tapi lega sebab da siap 1 assignment....3 more assignment yang menanti..tutorial lagi berlambak..jadi 2 minggu nie memang cik mai sangat busy...maybe bersawang jap belog cik mai ini..

sehingga bertemu lagi...hehe

p/s - pemergian yang tidak terduga...beringat lah cik mai yang selalu leka ini..tua atau muda bukan penentu ia...alfatihah kepada rakan sepejabat yang telah kembali ke rahmahtullah....erm...


Tuesday, May 1, 2012

Akhirnya Naik Bas Jua

Semalam 1 Mei cik mai berjaya jugak bawak zameer naik bas..kitorang pegi midvalley je...nasib kitorang sangat baik sebab pegi balik bas ada je..pastu walaupon penuh dapat jugak tempat duduk...hehe...
cik mai naik Rapidkl...dah itu je yang ada kat area umah cik mai..dulu ada jugak bas metro,tapi skang da takde lak bas metro..maybe rapidkl lebih popular....

cik mai bukan suka naik bas nie..banyak sangat kenangan pahit naik bas masa duduk shah alam dulu..tapi sebab sejak duduk PJ nie bas senang je nak dapat...tu sebab cik mai okay je bawak zameer naik bas..kalau tak jangan harap la ye....

jom layan...
zameer xceria sangat pasal demam xbaik lagi....

wif mama

wif mokcu

zameer...