Saturday, April 28, 2012

Tuhan berikan aku cinta-ayushita[lyrics]

Jodoh Pertemuan

Tahniah cik mai ucapkan kepada fasha dan jejai..semoga berbahagia la hendaknya....mereka sangat sepadan..mungkin sememangnya telah ditakdirkan cinta itu milik mereka....sesetengah orang ada yang akan mengharungi pelbagai rintangan untuk bersama sidia yang dicintai....biarlah mereka memiliki CINTA mereka....

Kepada ND pula cik mai mendoakan yang terbaik juga..semoga ND akan menemui seseorang yang benar2 menyanyangi ND sepenuhnya..cinta tidak perlu dicari..ia akan hadir tanpa kita sedari....

Comei lak tengok gambar pernikahan fasha nie..hehe..layan..
p/s - BERSIH itu untuk apa sebenarnya.?....

Friday, April 27, 2012

Renungan Bersama - Cinte tidak semestinya bersatu

Kadangkala kita selalu dengan khayalan diri kita dan masih mengharap cinta itu milik kita. Sedangkan suratan telah nyata dan masih lagi kita tidak dapat menerima kenyataan itu. Hakikatnya kita telah berpisah atau mungkin cinta itu telah pudar.. Tetapi, kerana kesombongan diri kita atau tidak dapat menerima kenyataan ,dan kita selalu saja menceriakan diri kita dengan pembohongan yang nyata. Menanti dan menunggu cinta yang tidak pasti.
Itulah kita..selalu tertewas dengan bisikan halus menyedapkan hati kita. Membuatkan kita terus di dalam asyik yang panjang. Sedarlah dan kembalilah ke alam nyata.. Cinta itu bukan milik kita lagi. Cukup sudah merindu dan meratapi perginya rasa itu yang kita rasakan cinta..

Sebenarnya itu bukan lagi cinta sejati. Tidak melepaskan apa yang bukan lagi milik kita. Sedangkan masa yangg berlalu tidak akan menunggu kita.. Sesungguhnya kita dalam rugi yang nyata, membazirkan perasaan dan masa hanya kerana masih lagi tidak dapat menerima hakikat.

kredit to here

Nespray, Fernleaf atau Dugro??

Cik mai dalam proses nak mencari susu lain untuk zameer..tapi tak tahu yang mana yang terbaik..susu sekarang pon okay..sekarang nie zameer minum susu anmum...cuma cik mai nak beralih arah ke susu lain..yela, zameer pon da besar..kena lah cari susu yang boleh membantu ingatan dan kekuatan fizikal dia...cewah....hehehe...

cik mai ingat nak pakai susu yang iklan Zahnita tue, yang anak dia taknak makan sayur tapi nak makan ayam je...pastu dia bagi susu ape cik mai xbaper nak ingat..erm...

sape2 ada cadangan boleh la share....


Sunday, April 22, 2012

Selamat Hari JADI

Anakku....

hari nie genap 2 tahun 4 bulan usia awak...banyak perkembangan awak bulan nie...
mulut awak sangat bising asik nak bercakap je keja awak...erm, mama tengok sosial skill awak masih di takuk lama...takpe sayang nanti kita usaha lagi ye..mama akan cuba bagi awak bergaul dengan ramai orang lagi..mama janji..

Sayang mama,
mama minta maaf ye sebab tak jadi bawak awak naik bas hari jumaat lepas..mama ada exam pulak..nanti mama bawak minggu depan mama janji...sayang anak mama

selamat hari jadi ye sayang......jadi anak yang soleh ye....

Wednesday, April 11, 2012

Tsunami Melanda Lagi

Hari ni semua orang dikejutkan pasal tsunami...cik mai harap tiada kemalangan jiwa yang akan berlaku...

harap semua orang mengambil langkah berjaga2 bagi memastikan keselamatan anda...

berdoa agar semua orang selamat...amin...

Tsunami wave prediction arrival times:1. Georgetown -09:11pm 11th April 2012 MY Time2. Port Dickson -02:10am 12th April 2012 MY Time3. Singapore -07:51am 12th April 2012 MY Time

Moga kita semua dilindungiNya..

myMetro | Gempa bumi berhampiran Aceh, amaran tsunami dikeluarkan

myMetro | Gempa bumi berhampiran Aceh, amaran tsunami dikeluarkan

Tuesday, April 10, 2012

Kenapa ini jam jua?

Penat balik keja tak hilang,terus kejar ke dapur memasak...tengah2 masak tibe2 Gas abis pulak...geram nye la..alahai...

P/s- selamat bercuti esok u all..

Beruntungnya ada suami

Sape yang belum kahwin tu sila la kahwin cepat2,bukan ape...selain jadi suami kita,beliau juga boleh jadi kawan baik kita,finacial a.k.a bank bergerak kita..haha..

Cik mai minggu ni memang extra busy nye..kat opis ada audit..so keja sekolah memang xsempat nak wat...jadinye,terpaksa la mintak en asben tolong wat kan...nasib baik beliau setuju...haha..nanti i bunje u okay...bukan mudah sebenarnya nak membahagi kan masa untuk belajar dan masa untuk famili (cik mai mmg fail bab2 bahagi masa nie)..nasib dapat en asben yang memahami..hehe kadang2 beliau merajuk gak...

Okaylah ni pon hapdet pakai hepon tatkala en asben n zameer da tido..mau idak nye da pukul 1 pagi kome.....hehe

p/s- zameer asyik tanya bila nak naik bas..adoi,nak bawak la nanti tapi nak p mana?

Friday, April 6, 2012

BIZI BebeNO LA...

Cik mai memang busy sesangat bulan April nie..dalam banyak2 bulan nape la bulan nie jugak yang harus busy..huhu...minggu depan ada 3 hari taklimat untuk exam..pastu minggu depan nye exam la plak...cik mai pon xda pengalaman nak amik exam nie..sape2 yang penah amik KPSL nie leh la share ngan cik mai sikit..."SHARING IS CARING"...

Bulan April nie jugak ada ISO..fail2 cik mai rasanye masih ada yang belum lengkap nie..kena keja kuat la untuk update fail..nak macam mana..kita makan gaji nie kena la mengikut arahan bos....

Bulan nie jugak bulan yang cik mai suka..nak tau kenapa..TUNGGU....

P/S - Ari nie cuci gigi sayang lak nak makan manis2...hehe

Monday, April 2, 2012

Taska Lagi....

 Cik mai sebulan nie memang dok menSURVEY rumah, taska dan jalan ape nak guna bila nak pegi keja...Adoi memang pening jugak kan bila nak berpindah ke rumah baru...suma benda nak kena tukar...Tapi yang paling menRUNGSINGkan cik mai ialah ZAMEER...cik mai merisaukan kat mana nak hantar dak zameer nie...cik mai survey2 dapat la 3 tempat nie....semua okay..dan cik mai dah survey tempat taska nie..ok la...nanti cik mai pilih mana yang terbaik....
ni la taska tersebut...

Taska Ceri
Taska An Nizah
Taska Lemon

Itu satu masalah..masalah kedua nye pulak pasal nak pegi keja...cik mai kena naik komuter yang sangat HEBAT (tangan di dada, mata ke atas..)....cik mai dah survey la jalan2 yang nak elak tol (jimat sikit), hehe..parking je dah baper kan...sumanya akan bertambah...huhuhu...nasib baik la gaji dah naik sikit..korang dah cek ke gaji naik berapa?..jom cek kat  SINI

Tapi rumah belum siap sepenuhnye...cik mai dah survey suma nie...hahaha...

P/S - agak2 amik KPSL senang tak?..

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .