TABUNG ZJ

Thursday, March 22, 2012

Hepi bufday zameer 2 tahun 3 bulan

Zameer,
hari ni genaplah awak 2 tahun 3 bulan...
Awak semakin lasak dan mam tengok awak da mula mau berkawan dengan orang....
Perkataan dan sebutan awak pon semakin fasih walau ada baper perkataan yang kadang2 mama tak paham::sowi sayang....
Cuma awak ni agak sensitif la sekarang? Nape ek?
Itulah perkembangan awak setakat ni...

Perbualan mama n zameer
mama:sape nama mama n papa
zameer:jijan n cik mai

kalo nak g beli barang dapur lak..
Mama:kita nak g mana?
Zameer:medin(mydin)
mama:rumah kita kt mana?
Zameer:taman medin
mama:atoi,la...bukan,medin tapi medan....

Barang2 punya cite lak,
zameer:mama mcd
mama:nanti mama beli ye
zameer:mama,ada coklat
mama:nanti mama beli ye
zameer:mama ada sungai
mama:mana?zameer nak mandi sungai tak?
Zameer:nak..nanti mama beli ye
mama:erk...

Zameer oh zameer..bukan suma benda boleh kite beli..hehe..

Sekian.

Friday, March 9, 2012

Lagu APe?

Sekarang nie zameer suka la menyanyi...lagu yang dia hafal balik kampung dan enjit2 semut...lagu terkini dia ikut yang hujung2 je...adoi la anak mama nie...Minggu lepas cik mai pegi Cameron Highland kat sana sempat la gak kitorang berkaraoke..jom layan....






p/s - HEBAT jugak anak mama nie menyanyi..

Thursday, March 8, 2012

Mari Berkelah Di Hentian Tapah

Haha..kitorang memang cam gini ye..kalau korang ternampak kami sila tegur ye...ni masa kami on the way nak balik KL kat Hentian Tapah tu punya la ramai orang so kami pon berkelah je kat tempat parking yang agak redup.....(ni adik cik mai dan sepupu)

Zameer paling best pasal ada batu kecik ngam2 untuk dia duduk..so dia dapat tempat duduk ekslusif sikit la...kami suma beralas kan surat kabar je.....

En asben pon layan je makan nasi ayam...

Hurm..yang penting gambo cik mai takde ..hehehe....


p/s - siap ada pelancong dari Korea (satu bas) yang turun berehat amik gambo kami sekerluarga..maybe dorang excited tengok kitorang atau dorang cakap kami nie mencemar alam..ala negara dorang kan bersih...hehe..Tapi kami bersihkan tau semua nie selepas makan...yang penting enjoy!

Aktiviti Hujung Minggu Zameer

HAI SAYA ZAMEER...ITU PULAK KAKAK(ANAK PENGASUH SAYA)..KAMI NAK BASUH BASIKAL SAYA NI...

ZAMEER PANCUT AIR DULU YE..PASTU ZAMEER MINTAK SABUN KAT PAPA SAYA..HEHEHE

HAHA..TAU TAK KENAPA ZAMEER KETAWA???...SEBAB ZAMEER PANCUT AIR KAT KAKAK...SUWIT KAN...HEHEHE