Skip to main content

Dinner

Malam nie opis cik mai dinner, tapi cik mai tak dapat nak pegi..atas sebab berikut :
1. badan tak sedap lagi (baru baik demam)
2. Suami demam lagi (nak kena bawak g klinik lagi nie...da 5 ari demam tak kebah2)
3. Bebe zameer sape nak jaga (ingatkan nak suruh adik cik mai jaga, tapi dia pon demam teruk)..

Pada kawan2 cik mai bergembira la malam nie ye....Beshnye artis paberet cik mai lak tu tapi xda rezeki...

p/s - tengah pikir...ape nak MASAK BELUT yang mak mertua cik mai bagi..dia suh bagi en asben makan,..sesuai untuk orang yang ada asma...."aiyak cik mai geli nengok benda lah tue..camne nak masak..."

Comments

Momma AA said…
alaa.. boring la cik mai x pegi..
Myra Jay said…
Bestnyer ada Dinner, tempat myra ni dah 5 thn takde dinner..huhuu


Cik mai, header tu cik mai leh refer entry myra
http://normj1001.blogspot.com/2011/12/header-sementara.html
Cik Mai said…
momma - i sedey xdapat join u all..huhu
Cik Mai said…
myra - ..yeke?..da 5 tahun xda,..ciannye...xper.harap2 tahun depan ada..opis cik mai nie tiap2 tahun ada..cik mai je tak rajin pegi
Myra Jay said…
opis kami ni semenjak gawat terus stop dinner2 semua..

Tak merasa la...huhuu
cik mai opis kat manakah?
Cik Mai said…
myra - xpe..kot2 pasni dorg nak wat lagi...
Cik Mai said…
wardah - opis cik mai kt kl sentral

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI