Skip to main content

Yeay..esok Raya!

Cik mai nak balik kampung malam nie..so kire macam nak balik raya la jugak kan..hehe (siap beli maruku lagi kat opis ha)...tapi cik mai balik sehari je...balik malam nie pastu besok petang haruslah balik KL...kan khamis kena keja..lalala..Bos buleh saya cuti???pastu wat muka kesian cmnie..leh dapat x cuti...


Hoho...malam nie cik mai da siap request nak makan ape..biasala time kat kampung la nak makan sedap kan..lagipon maksu cik mai kan ada kat kampung..sebelum dia pindah ke Tawau, dia lepak kat kampung dulu....yang penting SAMBAL KACANG cik mai jangan lupa..yang lain tue cik mai xkisah sangat hehe.....nak kena kol dia remind dia supaya xlupa masak SAMBAL KACANG untuk cik mai...lalalala...

Punyala excited nak balik kampung, cik mai asik tersalah je wat keja..maklum la nak RAYA kan..mestilah badan je kat opis, hati dah kat kampung....haha..dari pagi tadi jiwa cik mai nie terasa kosong je...cewah...pastu dengar lak HOTFM..kisah DEEPAVALI...cik mai tiba2 teringat kenagan lalu masa kecik dulo....
Masa Deepavali cik mai ingat lagi, jiran2 cik mai akan bagi biskut raya dan pastu Opah cik mai akan balas dengan memberi gula,..cik mai xpasti la samaada orang lain macam tue jugak..tapi best sangat masa kecik (dulu umah opah cik mai kawasan kampung campur india + cina +melayu)..pastu bila da di bangunkan..terus dah xda jiran 1Malaysia dah..suma melayu je....ingat lagi jiran cik mai tue dia ada anak lelaki sebaya cik mai kot..dan kitorang salu main sama2...sekarang nie xtau dorang kat mana kalu jumpa pon dah xkenal..yela panggil pon nama timangan je...cik mai ingat lagi dulu panggil dia ASO JE,..pastu adik dia panggil AMOI...dimanakah korang ek?...entah2 dorang pon dah xingat kat cik mai....hehe

P/s - cik mai dulu ramai kawan india..best sangat lah...tibe2 teringat cik mai penah dapat bunga masa form 5 dari someone..indian guy..so romantic..lalala....

Comments

best yer cik mai nak balik kampung! Eelelelele. Teringat zaman muda yer, huhuhuhu indian boy bagi bunga. Pewittttt... Oklar selamat berayer n kirim salam kat opah n mei!
Jgn lupa pasang pelita Cik Mai..haha
Momma AA said…
hahahaha... lawak la cik mai... pape pun selamat beraya la cik mai.. hati2 di jlnraya ek... selamat menikmati sambal kacang.. hehee...

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…