Tuesday, October 25, 2011

Yeay..esok Raya!

Cik mai nak balik kampung malam nie..so kire macam nak balik raya la jugak kan..hehe (siap beli maruku lagi kat opis ha)...tapi cik mai balik sehari je...balik malam nie pastu besok petang haruslah balik KL...kan khamis kena keja..lalala..Bos buleh saya cuti???pastu wat muka kesian cmnie..leh dapat x cuti...


Hoho...malam nie cik mai da siap request nak makan ape..biasala time kat kampung la nak makan sedap kan..lagipon maksu cik mai kan ada kat kampung..sebelum dia pindah ke Tawau, dia lepak kat kampung dulu....yang penting SAMBAL KACANG cik mai jangan lupa..yang lain tue cik mai xkisah sangat hehe.....nak kena kol dia remind dia supaya xlupa masak SAMBAL KACANG untuk cik mai...lalalala...

Punyala excited nak balik kampung, cik mai asik tersalah je wat keja..maklum la nak RAYA kan..mestilah badan je kat opis, hati dah kat kampung....haha..dari pagi tadi jiwa cik mai nie terasa kosong je...cewah...pastu dengar lak HOTFM..kisah DEEPAVALI...cik mai tiba2 teringat kenagan lalu masa kecik dulo....
Masa Deepavali cik mai ingat lagi, jiran2 cik mai akan bagi biskut raya dan pastu Opah cik mai akan balas dengan memberi gula,..cik mai xpasti la samaada orang lain macam tue jugak..tapi best sangat masa kecik (dulu umah opah cik mai kawasan kampung campur india + cina +melayu)..pastu bila da di bangunkan..terus dah xda jiran 1Malaysia dah..suma melayu je....ingat lagi jiran cik mai tue dia ada anak lelaki sebaya cik mai kot..dan kitorang salu main sama2...sekarang nie xtau dorang kat mana kalu jumpa pon dah xkenal..yela panggil pon nama timangan je...cik mai ingat lagi dulu panggil dia ASO JE,..pastu adik dia panggil AMOI...dimanakah korang ek?...entah2 dorang pon dah xingat kat cik mai....hehe

P/s - cik mai dulu ramai kawan india..best sangat lah...tibe2 teringat cik mai penah dapat bunga masa form 5 dari someone..indian guy..so romantic..lalala....

4 comments:

Alin's In D House said...

best yer cik mai nak balik kampung! Eelelelele. Teringat zaman muda yer, huhuhuhu indian boy bagi bunga. Pewittttt... Oklar selamat berayer n kirim salam kat opah n mei!

Cik Mai said...

HEHE...

wardah @ fie shah said...

Jgn lupa pasang pelita Cik Mai..haha

Momma AA said...

hahahaha... lawak la cik mai... pape pun selamat beraya la cik mai.. hati2 di jlnraya ek... selamat menikmati sambal kacang.. hehee...

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .