Skip to main content

Yang Mana satu?

Cik mai tengah berfikir-fikir nie..walaupun cik mai bakal pindah rumah tahun depan tapi cik mai rasa cik mai patut survey untuk nursery/babysitter untuk bebe zameer.....cuma cik mai tengah keliru sedikit la..hehe...sama ada nak anta bebe zameer kat area rumah or anta bebe zameer kat nursery/bbysitter yang dekat dengan tempat kije....

Bukan ape,cik mai keja kat KL...umah kat Shah Alam...En asben lak kat Bukit Jalil.....jauh2 belaka...kot2 ada emergency risau gak..jauh tue nak lik umah,...Macam skang nie dekat je...ikut highway NPE 10-15 minit da sampai umah..hehe...

Kalu area rumah cik mai da survey da..ada la satu nursery yang ok dengan harga yang berpatutan...sekarang nie cik mai masih mensurvey lagik.....

p/s - bebe zameer memilih, bukan semua orang dia mau!..hehe

Comments

erm susah gak tue cik mai.... Buat survey cukup2 n tanyer org dekat situ. Kesian kat anak kiterkan. Mama die terpaksa kerja demi nak membantu keluarga. Harap zameer ok n selamat dengan tempat yang mama die pilih! ameen...
Cik Mai said…
itula cik alin..i kena buat btol2 nye survey...
Momma AA said…
Erm.... hantar katne pun u kena redha dan tawakal anak kita selamat.. sama ada bebe zameer suka atau x, u x de pilihan.. tetap kena hantar kat nursery/BS... Cam arianna, stakat ni dah 5 org yg jaga dia yer.. I redha jer.. Mcm2 dah jadi kat dia.. I redha jer.. Nak wat camne.. X de pilihan.. Tp u buat la survey gak.. Utk keselesaan n keselamatan anak.. Semoga anak u dijaga dgn baik...
Cik Mai said…
Yela Momma AA..i kena redha je...risau la nak memikirkan masa depan ..hehe

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…