Skip to main content

Saya Penat

2 hari nie rasa xlarat je nak bangun g kije...penat nye la rasa.....sabtu dan ahad lepas memang xberehat..sabtu ada famili day ahad plak ada kelas...isnin kije la plak.....ari nie pon rasa penat xilang lagik....muka cik mai da mcm nie ha
bulan 10 nie..kelas memang setiap minggu jadik kepenatan itu akan berganda2...xcukup rehat dan tido...
asignment pon xsentuh lagik nie....cik mai biasalah last minit punya olang...da dekat due date baru terhegeh2 nak cari bahan utk asignment (sila jangan tiru sikap ini)...

pastu seminar ketiga pulak ada test, mid term test...aiyooo..macam xsempat je nak studi...hehe...kunun nye  sem nie nak jadik budak rajin tapi malas jugak rasa nye......

sem nie cik mai rasa takut cket nak masuk kelas..sebab lecterur amalkan two way comunication...jadi student kena aktif menjawab..dapat lak lecterur yang main panggil2 nama..adoyai...sebelum masuk kelas memang kena studi dulu..kang x terjawab lak dalam kelas....cik mai nie da la jenis masuk je kelas ngantok....haha


bler lec panggil baru la terkial2 selak buku....haha....gitu la bler da veteren2 nie masuk skolah balik...wayar pon da byk tercabut...memori pon ada bper  je....mana nak hengat semua.....

p/s - tapi cik mai rasa dalam kelas english cik mai paling teruk kot..guna bahasa  tadika je kot..yang lain dorang power ranger je cakap english....huhuhu..penting jugak english education nie ye.....


Comments

Myra Jay said…
Rehat tak cukup memang akan buatkan kita letey..

Take time dan carilah ketenangan k :)
Cik Mai said…
tula..nak g bercuti2 malaysia la..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…