Skip to main content

Luahan Hati Untuk Bebe Mama!


bebe..mama minta maaf ye pasal marah dan tinggi suara kat bebe..mama geram tadi, mana tak geram nye...bebe patahkan pen drive mama, dah la mama save sume keja skolah mama dalam pendrive tue, takpe la mama boleh wat semula keja skolah mama, tapi mama minta maaf ye bebe...lain kali mama tak tinggi suara lagi...bebe pon kena janji ngan mama jangan usik peralatan atau ape jua barang untuk keja skolah mama...bebe dah ada kan pencil box, buku, color..suma mama da beli supaya bebe xkacau mama tapi bebe masih kacau lagi..kan mama terhangin sikit tadi....bila tengok bebe tido selepas nanges tadi mama rasa menyesal sangat....mama tak sengaja sayang...besok mama bawak bebe pegi jalan jalan ye...mama tau sejak mama ada kelas nie bebe rasa terpinggir kan...mama asik busy wat keja skola tak layan bebe...mama kena wat macam tue bebe supaya kita dapat tingkatkan taraf kehidupan kita sekerluarga..kita berikan pengorbanan pada masa sekarang untuk kesenangan pada masa hadapan ye bebe....
mama sayang bebe mama..

rindu bebe mama...

bebe masa beberapa minit selepas dilahirkan





bebe mama dah nak masuk 2 tahun bulan Disember nie..mama harap bebe jadi anak yang lebih baik dan dengar cakap mama ye...



p/s - tak dapat nak buat keja skolah selepas memarahi bebe zameer..hati seorang mama yang tak tenteram...

Comments

Myra Jay said…
Mudah-mudahan Bebe akan jadi anak yang baik..

Bebe tu dah mintak maaf sebab patahkan pen drive mamanya.. :)
Cik Mai said…
hehe..tula mintak2 bebe jadi anak yang soleh...

pendrive kena beli baru..kena pow ayahnye..hehe

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…