Skip to main content

Famili day 2011

Pada ari sabtu yang lalu...cik mai ngan famili cik mai pegi ke ke famili day company en. asben...ada la bper ketul je gambo..layan je la...susah gak ek kalu xda kamera...amik gambo pon tumpang je kamera orang...event start kul 11 sampai kul 4.

Aktiviti cik mai ialah makan sampai lebam..datang2 je terus makan..haha..maklula nafsu memang lain macam skg nie..asik la nak makan...double lak kuantitinye....huh..gemuk suda..

zameer pon xleh duk diam...dia tengok orang ramai..mula la dia nak main..xreti duk diam...abis dia pusing satu resort..mama kena la ikut..kang ilang la plak anak mama..huhu....da abis jalan cik mai makan lagik...


sampai je trus posing ye bebe..


dia da start nampak benda best.


rupanya dia nampak air pancut..selmaba je jalan xtgu mama...


pastu tengok je...


pastu xnak ikut mama..
mama: jom kat dalam ada swiming pool..
zameer : nanak     


tempat makan, dan pentas...

amik gambo sebelum mkn...


eh,ada clown la..zameer terus excited..


tgu belon dari clown tersebut..tapi hampa bler sampai je kat kite da abis belon...huhu


cik mai nak masuk dalam sat..panas la kt luar..nak amik econ..


1/4 makan yang telah masuk dalam perut cik mai....hehe

zameer yang kepenatan...


p/s - ada lagik gambo rasenye..nanti edit lagik..

Comments

hemsem wooo zameer ni..
Cik Mai said…
hehe..tp xleh lawan kehenseman kakal pitt..huhu

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…