Skip to main content

Baiknye Ahkak Itu

Petang tadi masa nak balik rumah,..cik mai seperti biasa beratur la hendak membeli tiket tren...agak ramai orang..tapi kita kena la saba ye tak?..selagi suma orang beratur dengan tertibnya cik mai xda masalah..layan je mata tengok orang yang berpusu pusu nak balik rumah......




Pastu bila nak sampai je turn cik mai,..ada sorang lagi kat depan..dia da kat kaunter tiket pon...sedang menunggu duit baki agaknya..memang agak lambat...tapi cik mai xkisah pon.....janji xganggu idup cik mai suda...dengan tibe-tibe nya entah dari ceruk mana sorang ahkak nie datang terus ke depan cik mai dan buat muka kerek sambil berkata "ishh,lambatnye...." tu je...dia terus meluru beli tiket selepas orang di depan cik mai selesai membeli tiket...pastu ada lak kawan dia lagi sorang follow...leh tanya cik mai "beratur ye?"...cik mai jawab "a,ah..tapi kalau akak nak cepat beli la dulu"....dia pon jalan la....

Geram nya la rasa dalam hati cik mai niela....dah la dorang nie golongan ahkak- ahkak..agak- agak la wei...senang- senang je nak potong queue...orang lain pon beratur jugak...cik mai tengok panjang gak barisan ...pehal la dorang xleh sabo ckit....pesanan cik mai kalau u all rasa nak cepat sila keluar awal...jangan menyusahkan idup orang lain boleh?....nasib dorang buat hal time mud cik mai stabil..buat nye time xbtol mau mengamuk jugak tadi.....

kesimpulannya di sini kita jangan pikir diri kita je,.sila pikir orang lain jugak...orang lain pon ada rumah hokey!....

Comments

Kancil 8349 said…
macam2 ragam...begitulah...sabar je lah

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…