Wednesday, October 5, 2011

Baiknye Ahkak Itu

Petang tadi masa nak balik rumah,..cik mai seperti biasa beratur la hendak membeli tiket tren...agak ramai orang..tapi kita kena la saba ye tak?..selagi suma orang beratur dengan tertibnya cik mai xda masalah..layan je mata tengok orang yang berpusu pusu nak balik rumah......




Pastu bila nak sampai je turn cik mai,..ada sorang lagi kat depan..dia da kat kaunter tiket pon...sedang menunggu duit baki agaknya..memang agak lambat...tapi cik mai xkisah pon.....janji xganggu idup cik mai suda...dengan tibe-tibe nya entah dari ceruk mana sorang ahkak nie datang terus ke depan cik mai dan buat muka kerek sambil berkata "ishh,lambatnye...." tu je...dia terus meluru beli tiket selepas orang di depan cik mai selesai membeli tiket...pastu ada lak kawan dia lagi sorang follow...leh tanya cik mai "beratur ye?"...cik mai jawab "a,ah..tapi kalau akak nak cepat beli la dulu"....dia pon jalan la....

Geram nya la rasa dalam hati cik mai niela....dah la dorang nie golongan ahkak- ahkak..agak- agak la wei...senang- senang je nak potong queue...orang lain pon beratur jugak...cik mai tengok panjang gak barisan ...pehal la dorang xleh sabo ckit....pesanan cik mai kalau u all rasa nak cepat sila keluar awal...jangan menyusahkan idup orang lain boleh?....nasib dorang buat hal time mud cik mai stabil..buat nye time xbtol mau mengamuk jugak tadi.....

kesimpulannya di sini kita jangan pikir diri kita je,.sila pikir orang lain jugak...orang lain pon ada rumah hokey!....

1 comment:

Kancil 8349 said...

macam2 ragam...begitulah...sabar je lah

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .