Monday, October 10, 2011

60,000 pelajar kita ketagih FB

Wow...nape ek?..remaja yang masih bersekolah sangat meminati FB..pada cik mai FB makin dah xbest...xda ape yang menarik, cik mai akan online bila ada benda nak diskas ngan kawan2 or saje je nak jenguk wall.....

Pada remaja yang masih bersekolah tue, udah udah la ye mengadap FB tue..g wat keja sekolah ye...tapi maybe cikgu cikgi leh mempraktikkan komunikasi guna FB ngan anak murid....sebab dalam paper BH, pelajar yang berusia 12-18 amik masa 4 jam lebih mengadap FB...adoiyai...baik la dorang baca buku....

mungkin skg nie jadik trend kot,..masa jaman cik mai skola dulu..mana ada benda nie suma..hehe..yang pemes pon MIRC tue..yang ada mamak,kampung,...entah2 da xda lagi MIRC nie....hehe...dolu2 tue je cik mai layan....

p/s - pada adik2...belajar itu penting,..tanpa ilmu siapala kita....renung2kan la ye...

sumber  : Berita Harian

No comments:

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .