Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Wah....rasa macam nak pegi bercuti la.....

Nasi Lemak Kedai Gembira Shah ALAM...

Semalam cik mai nak pegi amik buku kat INED, Shah ALAM...Da setel suma cik mai pon ajak la en. asben g makan kat kedai gembira tersebut....dulu time2 muda mudi penah g situ...dulu la...(bler flashback sedih pon ada gembira pon ada...terimbau kenangan lalu...).....dulu pegi ngan orang lain..hahaha..skng pegi ngan en. asben la plak....

Pastu  bila da lama xpegi kan..haruslah kita aspect dapat makan sedap macam dulu2 kan...tapi sayangnya...rasa nasi lemak dia memang da xsama....da xsesedap dulu lagi......tak tau la kalau mulut n tekak cik mai je yang rasa macam tue...en. asben pon cakap macam tue..xbaper mantap nasi dia.. penat je cik mai pujuk en. asben singgah siap puji nasi lemak kedai ini sangat2 sedap tapi hampa.....

makan berdua je semalam ngan air tea o...suma skali rm 13.00...erks..rasa macam da mahal je nasi lemak dia..hehe...kalau sedap berbaloi baloi la jugak kan..nie nan ado je rasa dia......

Kalau korang nak rasa nasi nie leh la singgah di seksyen 3 shah alam......

p/s - gam…

Raya Di opis

Cik mai share cikit gambar2 beraya di opis....xbanyak pon....kat opis cik mai ari2 ada makan2 sepanjang bulan raya.....yang penting jimat wang.....hehe




Lelaki seperti aku - shila Amzah (alif satar ) cover

Comei sangat ini budak!

Bad Meets Evil - Lighters ft. Bruno Mars

Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song

Kenaikan Harga 20 sen

Hari sabtu lepas cik mai pegi la menshopping barang2 dapur di M...tempat sopin bulanan,..tapi cik mai rasa ada barang yang nek harga...haha...walaupon takat 20 sen tapi ia amat lah bermakna kepada cik mai yang bergaji kecik nie.....huhuhu...

Solivite yang zameer salu minum itu suda nek rega kepada 4.19 sen skg nie...dolu rega dia 3.89 je...walaupon xnek banyak, sebagai seorang surirumah separuh masa yang sangat menitik beratkan duit dapur cik mai memang sangat cerewet.....

kepada gomen : jgn naikkan harga barang lagi ye...kami yang gaji kecik ini amat merana...huhuhu..kami da sedaya upaya berjimat cermat...cewah..jimat la konon...tapi kawan2 yang senasib dengan cik mai cmne u all manage finacial korang..leh share ckit.....

Kelas Suda Bermula..

Semalam kelas sudah bermula...setelah 4 bulan lebih bercuti panjang...UITM gak yang bagi kan...hehehe..pagi2 kul 8 muka cik mai sangat berseri....masuk je petang...adoiii...sakit kepala.....subjek sem nie susah jugak...yang penting buku2 rujukan yang harus dibeli jugak amatlah mahal.....

Cik mai seperti biasa..harusla blur2 masa klas yang pertama...dtg kelas bawak diri je...dengan nota xprint nya..memang nak kena la....nasib lecturer jenis x kesah......

sem nie cik mai kena usaha lebey nie...improve englsih education la....pasal one of my lecterur is from nigeria...but he's nice person.....

nanti cik mai hapdet lagik ye...kelas tiap2 miggu non stop.....

mode : busy

Harga Emas RM205/gram

wa....bukan main mahal nye emas skang nie....nampak gayanye cik mai kena beli awal2 la gelang kaki ke rantai untuk bby girl cik mai....yelah kalau 3 tahun lagik mau jadi baper ratus/gram...adoyai....mau kopak duit mama...kalau beli awal2 leh simpan...

cik mai baru plan nak ada baby dalam 3 tahun lagik..tapi tu pon lom tentu dapat baby girl...jadi kawan2 rasa over x kalau cik mai beli siap2 gelang , rantai untuk bakal baby girl...hahaha.....gewdiksss x....

Duty Usherer kat MATRADE

Hari nie cik mai kena bertugas sebagai usher a.k.a penyambut tetamu kat MATRADE,...best sebenarnya nya jadi usher nie tapi kaki memang akan penat, sebab kita kena berdiri tunggu kedatangan tetamu kemudian mengiring ke tempat duduk mereka. Penat tapi best, hehe...yang penting usher kena makan dulu..hehe..

p/s - agak2 makan ape la ari nie...ni majlis sambutan hari raya..

CONTEST BABY CUTE WITH BAJU MELAYU/KURUNG

Cik mai nak join..skang nie da cukup syarat da,..hehehe....baru dapat amik gambar zameer ber baju melayu..tahun lepas xda satu pon gambo pakai baju melayu.....jom join..sempat lagi nie..tarikh tutup 10 sept 2011...

jom klik ajer gambo ini

ni la gambar anak cik mai..hehe...skema je amik gambo...tu pon bukan senang dia nak pandang kamera..nie pon nasib mood dia tgh baik...gambo nie di amik kat umah oyang dia kat perak...


NAMA : MUHAMAD NUR ZAMEER HAIQAL BIN MOHD NORZIZAN NAMA IBU : JAMAIAH HADENAN UMUR : 1 TAHUN 9 BULAN TARIKH LAHIR : 22 DISEMBER 2009
Cik mai nak tag dua orang iaitu
1. COMEI  2. MYRA JAY http://kopicawan.blogspot.com/2011/07/contest-anak-cute-with-baju.html

I CITY

Semalam cik mai pegi ICITY lagi...macam2 ada..setiap kali pegi ada je benda baru..skang nie siap macam da kat genting lak..ada permainan..barula meriah...ada train yang boleh bawak kita ronda2 tengok lampu...yang paling penting..sekarang nie bayaran masuk cuma 5 hengget je...berbaloi2 la.....layan gamba2 kami.....
















raya rayi...