TABUNG ZJ

Friday, September 30, 2011

Gaji satu lapis sektor awam diwujud semula, naik hingga 40 peratus

Tajuk macam menarik kan?..jom baca kat sini...

Gaji naik 40 %

Wah....rasa macam nak pegi bercuti la.....

Wah....rasa macam nak pegi bercuti la...

Nasi Lemak Kedai Gembira Shah ALAM...

Semalam cik mai nak pegi amik buku kat INED, Shah ALAM...Da setel suma cik mai pon ajak la en. asben g makan kat kedai gembira tersebut....dulu time2 muda mudi penah g situ...dulu la...(bler flashback sedih pon ada gembira pon ada...terimbau kenangan lalu...).....dulu pegi ngan orang lain..hahaha..skng pegi ngan en. asben la plak....

Pastu  bila da lama xpegi kan..haruslah kita aspect dapat makan sedap macam dulu2 kan...tapi sayangnya...rasa nasi lemak dia memang da xsama....da xsesedap dulu lagi......tak tau la kalau mulut n tekak cik mai je yang rasa macam tue...en. asben pon cakap macam tue..xbaper mantap nasi dia.. penat je cik mai pujuk en. asben singgah siap puji nasi lemak kedai ini sangat2 sedap tapi hampa.....

makan berdua je semalam ngan air tea o...suma skali rm 13.00...erks..rasa macam da mahal je nasi lemak dia..hehe...kalau sedap berbaloi baloi la jugak kan..nie nan ado je rasa dia......

Kalau korang nak rasa nasi nie leh la singgah di seksyen 3 shah alam......

p/s - gambo xda....n cik mai rasa cik mai patut beli kamera la...sebab banyak sangat event yang xda gambo gambi...


Raya Di opis

Cik mai share cikit gambar2 beraya di opis....xbanyak pon....kat opis cik mai ari2 ada makan2 sepanjang bulan raya.....yang penting jimat wang.....hehe




Tuesday, September 27, 2011

Selamat Hari Lahir!


Hari nie ari jadi adik cik mai...hehe..dan sebagai sorang kakak yang paling baik di muka bumi ini...cik mai belum wish lagik kat dia...padahal dia da lebeh 5 kali kol kakaknya ini..maybe to get some intention...hahaha...tapi cik mai wat hati kering jer....i want to be the last person to wish..so ko tunggu la sampai ke pukul 12 malam nanti baru cik mai wish bufday kat ko....lalalala...

Yang best nya si bufday girl nak belanja kakak dia nie mcd malam nie..yes xyah masak malam nie...senang ckit...tapi ape ye yang best kat mcd....da lama jugak xmakan mcd nie..last makan pon set breakfast je....aper yang baru jom kite terjah ckit...

wow..leh cuba yang ini....


unutk bebe zameer leh je beli hepi meal dia...tengok ape adiah bulan nie...



yeay..menarik...

Kenaikan Harga 20 sen

Hari sabtu lepas cik mai pegi la menshopping barang2 dapur di M...tempat sopin bulanan,..tapi cik mai rasa ada barang yang nek harga...haha...walaupon takat 20 sen tapi ia amat lah bermakna kepada cik mai yang bergaji kecik nie.....huhuhu...

Solivite yang zameer salu minum itu suda nek rega kepada 4.19 sen skg nie...dolu rega dia 3.89 je...walaupon xnek banyak, sebagai seorang surirumah separuh masa yang sangat menitik beratkan duit dapur cik mai memang sangat cerewet.....

kepada gomen : jgn naikkan harga barang lagi ye...kami yang gaji kecik ini amat merana...huhuhu..kami da sedaya upaya berjimat cermat...cewah..jimat la konon...tapi kawan2 yang senasib dengan cik mai cmne u all manage finacial korang..leh share ckit.....

Thursday, September 22, 2011

Bajet 2012: Najib kaji bonus lumayan atau naik gaji sektor awam

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bajet-2012-najib-kaji-bonus-lumayan-atau-naik-gaji-sektor-awam1/

Monday, September 19, 2011

Kelas Suda Bermula..

Semalam kelas sudah bermula...setelah 4 bulan lebih bercuti panjang...UITM gak yang bagi kan...hehehe..pagi2 kul 8 muka cik mai sangat berseri....masuk je petang...adoiii...sakit kepala.....subjek sem nie susah jugak...yang penting buku2 rujukan yang harus dibeli jugak amatlah mahal.....

Cik mai seperti biasa..harusla blur2 masa klas yang pertama...dtg kelas bawak diri je...dengan nota xprint nya..memang nak kena la....nasib lecturer jenis x kesah......

sem nie cik mai kena usaha lebey nie...improve englsih education la....pasal one of my lecterur is from nigeria...but he's nice person.....

nanti cik mai hapdet lagik ye...kelas tiap2 miggu non stop.....

mode : busy

Friday, September 16, 2011

Bulan makan2..

adoi kembung perut cik mai sebulan nie...asik makan, open house dan seangkatan dengan nya...yang penting duit dapat dijimatkan.lalala......

Thursday, September 15, 2011

Harga Emas RM205/gram


wa....bukan main mahal nye emas skang nie....nampak gayanye cik mai kena beli awal2 la gelang kaki ke rantai untuk bby girl cik mai....yelah kalau 3 tahun lagik mau jadi baper ratus/gram...adoyai....mau kopak duit mama...kalau beli awal2 leh simpan...

cik mai baru plan nak ada baby dalam 3 tahun lagik..tapi tu pon lom tentu dapat baby girl...jadi kawan2 rasa over x kalau cik mai beli siap2 gelang , rantai untuk bakal baby girl...hahaha.....gewdiksss x....

Thursday, September 8, 2011

Duty Usherer kat MATRADE

Hari nie cik mai kena bertugas sebagai usher a.k.a penyambut tetamu kat MATRADE,...best sebenarnya nya jadi usher nie tapi kaki memang akan penat, sebab kita kena berdiri tunggu kedatangan tetamu kemudian mengiring ke tempat duduk mereka. Penat tapi best, hehe...yang penting usher kena makan dulu..hehe..

p/s - agak2 makan ape la ari nie...ni majlis sambutan hari raya..

Monday, September 5, 2011

CONTEST BABY CUTE WITH BAJU MELAYU/KURUNG

Cik mai nak join..skang nie da cukup syarat da,..hehehe....baru dapat amik gambar zameer ber baju melayu..tahun lepas xda satu pon gambo pakai baju melayu.....jom join..sempat lagi nie..tarikh tutup 10 sept 2011...

jom klik ajer gambo ini

ni la gambar anak cik mai..hehe...skema je amik gambo...tu pon bukan senang dia nak pandang kamera..nie pon nasib mood dia tgh baik...gambo nie di amik kat umah oyang dia kat perak...


NAMA : MUHAMAD NUR ZAMEER HAIQAL BIN MOHD NORZIZAN
NAMA IBU : JAMAIAH HADENAN
UMUR : 1 TAHUN 9 BULAN
TARIKH LAHIR : 22 DISEMBER 2009

Cik mai nak tag dua orang iaitu

http://kopicawan.blogspot.com/2011/07/contest-anak-cute-with-baju.html

Sunday, September 4, 2011

I CITY

Semalam cik mai pegi ICITY lagi...macam2 ada..setiap kali pegi ada je benda baru..skang nie siap macam da kat genting lak..ada permainan..barula meriah...ada train yang boleh bawak kita ronda2 tengok lampu...yang paling penting..sekarang nie bayaran masuk cuma 5 hengget je...berbaloi2 la.....layan gamba2 kami.....