Skip to main content

Teringat Posa Masa Kecik

Cik mai teringat lak bulan posa masa dolu2...seronok je kitorang...nak pulak time posa tue cuti sekolah...suma sepupu datang umah opah cik mai...so kitorang pon leh lepak ramai2...kerja kitorang main je...pastu sedar2 da nak buka..main tanpa henti....best sangat..tapi skang masing2 da berfamili..susah sikit nak jumpa..kalau jumpa pon xleh nak macam dulu..masing2 ada anak kecik...jumpa kejap2 je...
Pastu maksu cik mai  COMEL dia rajin cket wat biskut raya...cik mai memang "out" seyes xminat gler wat keja2 dapur nie...paling sedap biskut dia wat semperit...tp da lama dia xwat da...dengar citer tahun nie dia nak wat...(wat lebih2 ckit ye..aku nak pow bawak lik kl..hehe)...
Part yang paling best ialah kitorg suka g semayang terawih...seronok sangat..walaupon 21 rakaat tapi enjoy je...biasala kanak2 riang...dulu memang xsedar pon posa nie sebulan...tup tup je da raya...tue yang kitorang nantikan pon..kutip duit raya....tapi bila da besar nie kita xdapat la duit raya..malah kena bagi duit raya la..hehe,,alamak list duit raya blom wat lagi...korang da wat ke?....

p/s -  Cik mai xda anak buah lagi ..tapi mempunyai  20 orang sepupu sepapat..kalau sorang 5 henget ok x?...tahun nie kureng sket...soli..lalalala

Comments

HaiDa HiDa said…
bestkan ble igt time kecik2 dulu..
mcam2 gelagat ada..
hida pn dh kne wat list tuk duit raya tahun ni.. maklum la 1st tme keje.. semua minta duit raya.. anak sedara dah 25 orang.. belum lagi sepupu sepapat... sikit pn xper, jnji ada gak kan..
selamat berpuasa..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…