Skip to main content

Nak Masuk Contest Tapi xCukup Syarat La...

Cik mai nak masuk Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurung tapi x cukup syarat lew pulak...Zameer xda la pulak pakai baju melayu lengkap..huhu..tahun lepas raya kat kelantan cuaca panas sangat jadi zameer pakai baju melayu jap jela..pastu bukak dia terus tido ( mau x panas, umah mertua cik mai dekat ngan pantai..tapi malam sejuk je..siap bole dengar desiran ombak lagi)..tengok la cmne jadi zameer nie..masa raya tahun lepas xsilap cik mai dia baru 9 bulan..xdapat kaki lagi masa nie..

pastu petang raya bila nak berjalan cik mai da tukarkan baju kemeja kat zameer...memang raya tahun lepas xbanyak amik gambo lew...skang jom tgk gambo zameer g jalan plak...


hehe..
xpe tarikh tutup lambat lagi kan..cik mai tunggu baju melayu zameer siap dulu la..kalau dapat siap awal nanti cik mai join contest NIE...cik mai tempah baju melayu zameer kat ALIMAZ..korang g la tengok..hehe..maap ye tempahan raya telah pon ditutup......

itu je..cik mai nak sebarkan kat korang kalau ada anak ke anak sedara ke..leh join tapi kena berumur 1- 3 tahun tau.... jom ke Blog Mama Rayyan!

Comments

mamarayyan said…
as slm...hi cikmai thanks sgt2 sbb sudi tlg promote contest mamarayyan..hepi tau bler bkak blog cikmai..terharu gak bler cikmai sungguh2 nak join:)...x per ade masa lg.Insyallh 22hb tu baju zameer mesti da siap:) da siap nti trus pkaikn n upload k.hihi
Cik Mai said…
hehe...nanti cik mai join..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…