Skip to main content

Cik Mai Mood Sentap..

Dah 2 ari mood sebegini kerana...CUTI RAYA...huhu...cik mai memang nak amik cuti pada hari Isnin 29hb Ogos dan 1 Sep, jadik dapat la satu minggu kat kampung...pastu da siap plan ngan adik nak gerak ke kampung pada 27 hb tu,..pas sahur terus gerak...namun HARAPAN cik mai hampa...KERNA..cik asben kena KERJA pada hari isnin tue..da la full day..bkn dapat half day...sedeynya cik mai....yang cik mai duk bayangkan nie..ape yang cik mai nak buat ari sabtu,ahad n isnin tue...adoyai...mesti KL da sunyi kan...mesti suma orang cabut pada hari sabtu tue kan...KECEWANYA cik mai...MERAJUK sangat ngan cik asben nie....

Yelah, kita da la lik sehari sebelom nak raya...xdapat nak berbuka n bersahur ngan opah tercinta...huhu..sedih sangat....teringat masa tahun 2009 pon cam tue gak...balik sehari sebelom raya,sampai2 je da nak berbuka je...huhu....tahun lepas lik awal pasal turn en asben cik mai cuti awal sebelum raya..tapi tahun lepas lik kampung dia.....tahun nie turn dia cuti selepas raya...nasib la kampung cik mai dekat je...

Kalau ikutkan hati cik mai nie..nak je balik dulu..tapi xbaik lak meninggalkan dia sorang...kang sape nak mask untuk berbuka dan bersahur untuk dia...xsampai ati la plak...cik mai tengah dalam mood menenangkan diri..menyejukan hati....tengah positif kan diri..xkan pasal balik raya pon mau gaduh kan..huhu...hai la nasib,..nie cik mai baru kawen 2 tahun lebih....kalu bertahun2 lagi cmne la ek?..huhu....

P/S - bagi kawan2 cik mai yang comel..yang lebih makan asam garam...ada sebarang nasihat untuk cik mai x?..mood sangat xbest...buat keja pon asik salah..lain yang difikir lain yang ditulis......da kritikal sangat nie...
.
letak gambo masa nikah...image yang sepadan ngan muka cik mai skng nie...

Comments

nkara said…
dah kawen camtu la cik mai oi...
aku la syiokkkk..nak balik bebila senanggggg...maklum le bujang kan..huhu
Myra Jay said…
Alahai syiannyerrr...
Sabar ye, mungkin ada hikmah disebaliknya yang kita taktau :)
Cik Mai said…
@yatt..hargai la masa bujang kite..hehe..senang je kita nak balik bler n xda nk pikir org lain..aku rindu masa bujang dulu..huhu
Cik Mai said…
@ MJ
da ada solution en asben bg tp xsmpi ati lak nak tglkan dia sorg2..so lik je ari isnin tue..hehe..
inayus said…
Pe kata buat biskut raya sabtu sampai isnin tu... buat yg special punya utk opah..
Cik Mai said…
@inayus
cik mai xda oven la plak..hehehe
hehehe meh datang umah alin buat beskut rayer! lagi best heheheh..

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…