Thursday, August 11, 2011

Cik Mai Mood Sentap..

Dah 2 ari mood sebegini kerana...CUTI RAYA...huhu...cik mai memang nak amik cuti pada hari Isnin 29hb Ogos dan 1 Sep, jadik dapat la satu minggu kat kampung...pastu da siap plan ngan adik nak gerak ke kampung pada 27 hb tu,..pas sahur terus gerak...namun HARAPAN cik mai hampa...KERNA..cik asben kena KERJA pada hari isnin tue..da la full day..bkn dapat half day...sedeynya cik mai....yang cik mai duk bayangkan nie..ape yang cik mai nak buat ari sabtu,ahad n isnin tue...adoyai...mesti KL da sunyi kan...mesti suma orang cabut pada hari sabtu tue kan...KECEWANYA cik mai...MERAJUK sangat ngan cik asben nie....

Yelah, kita da la lik sehari sebelom nak raya...xdapat nak berbuka n bersahur ngan opah tercinta...huhu..sedih sangat....teringat masa tahun 2009 pon cam tue gak...balik sehari sebelom raya,sampai2 je da nak berbuka je...huhu....tahun lepas lik awal pasal turn en asben cik mai cuti awal sebelum raya..tapi tahun lepas lik kampung dia.....tahun nie turn dia cuti selepas raya...nasib la kampung cik mai dekat je...

Kalau ikutkan hati cik mai nie..nak je balik dulu..tapi xbaik lak meninggalkan dia sorang...kang sape nak mask untuk berbuka dan bersahur untuk dia...xsampai ati la plak...cik mai tengah dalam mood menenangkan diri..menyejukan hati....tengah positif kan diri..xkan pasal balik raya pon mau gaduh kan..huhu...hai la nasib,..nie cik mai baru kawen 2 tahun lebih....kalu bertahun2 lagi cmne la ek?..huhu....

P/S - bagi kawan2 cik mai yang comel..yang lebih makan asam garam...ada sebarang nasihat untuk cik mai x?..mood sangat xbest...buat keja pon asik salah..lain yang difikir lain yang ditulis......da kritikal sangat nie...
.
letak gambo masa nikah...image yang sepadan ngan muka cik mai skng nie...

7 comments:

nkara said...

dah kawen camtu la cik mai oi...
aku la syiokkkk..nak balik bebila senanggggg...maklum le bujang kan..huhu

Myra Jay said...

Alahai syiannyerrr...
Sabar ye, mungkin ada hikmah disebaliknya yang kita taktau :)

Cik Mai said...

@yatt..hargai la masa bujang kite..hehe..senang je kita nak balik bler n xda nk pikir org lain..aku rindu masa bujang dulu..huhu

Cik Mai said...

@ MJ
da ada solution en asben bg tp xsmpi ati lak nak tglkan dia sorg2..so lik je ari isnin tue..hehe..

inayus said...

Pe kata buat biskut raya sabtu sampai isnin tu... buat yg special punya utk opah..

Cik Mai said...

@inayus
cik mai xda oven la plak..hehehe

Alin's In D House said...

hehehe meh datang umah alin buat beskut rayer! lagi best heheheh..

Best Friend sudah mari

setahun 4 bulan .